Prøv disse tips til at fjerne ledsmerter

Gelatine er rig på kollagen og C-vitamin og en lækker måde at genoprette brusk og lindre muskelsmerter på.
Prøv disse tips til at fjerne ledsmerter
Valeria Sabater

Skrevet og kontrolleret af psykolog Valeria Sabater.

Sidste ændring: 30 juli, 2023

Oplever du stivhed i dine led? Gør de ondt og er du ikke sikker på, hvad du skal gøre? Din læge vil være i stand til at give dig de bedste råd, men vi er her for at give dig nogle få kostråd for at fjerne ledsmerter på en naturlig måde.

1. Betydningen af ​​ernæring og ledsmerter

Hvis du tilhører den del af befolkningen, der lider af   ledsmerter, så ved du hvor hårdt det kan være. Nogle gange tyr vi til anti-inflammatoriske fødevarer, men de giver ikke altid giver de resultater, vi forventer.

Ledsmerter er forårsaget af slid, slidgigt og gigt. Disse sygdomme varer ofte resten af livet og kan gøre dagligdagen besværlig. Men vi kan mindske deres forekomst og få en bedre livskvalitet. Hvordan? Ved at leve en sundere livsstil og få den rigtige ernæring.

Ernæring er nøglen til at styre smerte. Det er muligt at nære knoglerne for at give næring til knoglerne   brusk, og senerne med de rette mineraler til at styrke leddene. Et anden ting at huske på, er, at fødevarer med højt indhold af metaller direkte påvirker vores led. Derfor er det nødvendigt at kompensere med en rensende kost, der vil hjælpe med at fjerne metaller og giftstoffer.

Du bør også være opmærksom på, at selv hvis du er en del af den meget heldige procentdel af befolkningen, der ikke lider af ledsmerter, bør du stadig tænke over nogle af de tips, vi giver, til at forebygge ledsmerter.

2. Kost, der kan reducere og fjerne ledsmerter

1. Undgå forarbejdede fødevarer og de kemikalier, de indeholder

Det er ikke let at fjerne ledsmerter. Et sted at starte er ikke at indtage kemikalier, f.eks. fra cola

Det er meget enkelt. Stop op og tænk et øjeblik over, hvor mange forarbejdede fødevarer du indtager på en uge, for eksempel. Eller hvor meget junkfood, du har fået i denne måned. Og så er der sodavand, og også de usunde juice-mærker vi køber. Klare farver er forklædte kemikalier og farvestoffer. Være mere selektiv med dit valg af mad og drikkevarer. Tag dig lidt tid, mens du er ude at vælge, hvad du ønsker på din tallerken.

Undgå frem for alt   raffineret mel,   sukker og salt  Som du allerede ved, kan vore organer ikke fordøje disse ting ordentligt og de har en tendens til at blive i vore kroppe og derefter ødelægge leddene.

2. Tag dig i agt for fødevarer med højt syreindhold

Mælk

En af de fødevarer, vi indtager dagligt er mere skadeligt end sundt: mælk. Mælk   er et animalsk produkt med syreeffekt, der ændrer blodets pH og det fører til ledsmerter. Du kan få din krops nødvendige mængde calcium fra vegetabilske kilder.

En anden drik med meget syre er kaffe. Prøv ikke at indtage for meget af den.

3. Tag dig i agt for animalske proteiner

RødtKød

Animalske proteiner hæver niveauet af syre i blodet, ligesom mælk. Vi ved alle, at kroppen har brug protein til at fungere, men kilder til vegetabilsk protein ligesom bælgplanter og tørrede frugter kan også levere det protein, vi har brug for. Hvis du indtager animalsk protein, så undgå rødt kød. Hold dig til kylling eller kalkunbryst; det er meget sundere.

4. Fødevarer, der fremmer produktionen af ​​kollagen

Gelatine

Kollagen styrker og genopretter brusk. Og stærk brusk reducerer ledsmerter. En nem og lækker måde at få masser af kollagen på er at spise gelatine, som er rig på kollagen og C-vitamin.

Fødevarer, der er rige på svovl, støtter og styrker brusk, så prøv at spise flere løg, porrer, hvidløg, asparges og rosenkål hele ugen. Alle disse fødevarer er meget gode for dig og vil hjælpe dig med at fjerne ledsmerter.

5. De rigtige mængder af calcium og magnesium

Babyspinat

Calcium og magnesium er to vigtige elementer i   stærke knogler og led, så du bør spise fødevarer som linser og garbanzo-bønner, som er rige på disse tre ting. Græskarkerner, hørfrø og chiafrø er fyldt med magnesium, et mineral, der findes i bladgrøntsager som spinat, brøndkarse og persille. Glem ikke salater.

Tørret frugt og tang er også kilder til disse mineraler.

6. Fødevarer rige på Omega-3

Lakseskiver

Omega-3 er en fedtsyre, der gennem videnskabelige beviser kan fjerne ledsmerter og inflammation. Glem ikke at spise fødevarer, som er rige på denne væsentlige bestanddel mindst tre gange om ugen. Det findes i fødevarer som laks eller i andre fisk som makrel. Det bliver også solgt i form af kosttilskud. Konsultér altid din læge, før du begynder at tage eventuelle kosttilskud.

7. Nogle grundlæggende ernæringstips

EnSkeKiwi

Frem for alt, så prøv at spise en varieret kost, og overspis ikke. Det er bedre at spise mindre måltider flere gange i løbet af dagen, uden at springe måltider over. Del dine måltider op i portioner og forsøg altid at have friske frugter og grøntsager ved hånden. Du ved allerede at enhver kemisk bestanddel giver ledsmerter. For eksempel kan det at tage for meget medicin forårsage den modsatte effekt: mere smerte.

Husk at drikke rigeligt med vand, som vil skylle metaller ud og gøre at du føler dig lettere . Det er vigtigt at rense kroppen og fjerne giftstoffer. Det er ikke let at fjerne ledsmerter, men vi kan behandle dem. Forsøm ikke din   følelsesmæssige sundhed og hold dig optimistisk.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Rayman MP. Diet, nutrition and osteoarthritis. BMC Musculoskelet Disord. 2015;16(Suppl 1):S7. Published 2015 Dec 1. doi:10.1186/1471-2474-16-S1-S7
  • Choi KW, Somers TJ, Babyak MA, Sikkema KJ, Blumenthal JA, Keefe FJ. The relationship between pain and eating among overweight and obese individuals with osteoarthritis: an ecological momentary study. Pain Res Manag. 2014;19(6):e159–e163. doi:10.1155/2014/598382
  • Kiecolt-Glaser JK. Stress, food, and inflammation: psychoneuroimmunology and nutrition at the cutting edge. Psychosom Med. 2010;72(4):365–369. doi:10.1097/PSY.0b013e3181dbf489
  • Li, S., & Micheletti, R. (2011). Role of Diet in Rheumatic Disease. Rheumatic Disease Clinics of North America. https://doi.org/10.1016/j.rdc.2010.11.006

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.