4 typer af silikone og deres anvendelsesområder

Silikone er et materiale, som ikke må mangle i dit hjem. Find ud af, hvilke typer der findes, og hvad de mest almindelige anvendelsesområder er.
4 typer af silikone og deres anvendelsesområder

Sidste ændring: 26 august, 2022

Du har måske hørt meget om dette materiale takket være de mange anvendelsesmuligheder og det store udvalg af produkter på markedet. Der findes mange typer silikone til forskelligt brug, afhængigt af den pågældende opgave. I dette indlæg vil vi gennemgå de forskellige typer af silikone og deres mest almindelige anvendelsesområder.

Du behøver ikke at være ekspert, da det er meget nemt at bruge, og når du først har det med i dit gør-det-selv-kit, vil du undre dig over, hvorfor det aldrig var der i første omgang.

Typer af silikone og deres anvendelsesområder

Generelt bruges silikone til at tætne samlinger af forskellige elementer og materialer med langvarig vedhæftning. Det gør det under forskellige miljøforhold.

De fleste typer af silikone er fremstillet af en sammensmeltning af ilt og silikone, der bliver meget modstandsdygtig, fleksibel og holdbar. Det bruges også til forsegling, isolering og vandtætning.

De typer silikone, som vi vil beskrive i denne artikel, er de mest almindelige typer. Det er dem, du sandsynligvis har brug for i dit hjem, men hvis du er usikker på et eller andet aspekt af deres anvendelse, er det bedst at søge råd hos fagfolk.

1. Eddikesyre: Typer af silikone

Denne type silikone bruges til tætning og er kendetegnet ved ikke at være særlig elastisk. Det er vigtigt at tage hensyn til, at det ikke er muligt at male over den, så når du først har påført den, kan du ikke ændre farven.

Den er ideel til udendørs overflader, da den modstår påvirkningen fra ultraviolette (UV) stråler meget godt. Desuden er en af de store fordele, at det er anti-mug og antibakterielt. Det fungerer perfekt på fugtige overflader eller overflader, der er tilbøjelige til at blive våde.

En limpistol kan bruges med forskellige typer af silikone

Silikonepistoler er blevet næsten uundværlige redskaber i hverdagen i husholdningen.

2. Akrylsilikone

Fremstillet af polymer udvundet af akrylsyre og bruges til at tætne vindues- og rørsamlinger. Ligesom eddikesilikone kan den anvendes udendørs, da den er meget stærk og modstandsdygtig. Dens største fordel er, at du kan male den, når den er tørret, så den giver dig et perfekt resultat.

3. Neutral silikone

Neutral silikone indeholder ingen opløsningsmidler og er meget fleksibel og elastisk. Denne egenskab gør den ideel til steder, hvor strukturelle bevægelser er almindelige.

4. Polymer

Som det sidste synes polymer at være en af de mest alsidige silikonetyper. Den er velegnet til arbejde på våde overflader, kan males og er ideel til udendørs brug.

Anvendelse af de forskellige typer af silikone

Vi har allerede gennemgået de mest almindelige typer af silikone, så i dette afsnit vil vi gå mere i detaljer om, hvad hver enkelt af dem kan bruges til. Det er f.eks. ikke det samme at arbejde på træ som på fliser.

Badeværelser og køkken

Vi ved, at disse to områder af huset har fugt og fedtrester, så det er nødvendigt at bruge silikone, der er egnet til disse forhold. Den, der bruges til badeværelser og køkkener, er skimmelafvisende, fedtafvisende og misfarver ikke. Selv om den ikke kan males, er den perfekt til forsegling af badeværelsesarmaturer, spejle, vaske osv.

Du er måske interesseret i: 9 idéer til indretning af badeværelset

Træ

Silikone til træ er fleksibel og ændrer ikke strukturen af den overflade, du påfører den på. Det er generelt til indendørs brug og kan males og lakeres. Hvis du har gulve, møbler og andet tilbehør af træ, må du ikke gå glip af denne type silikone.

Multipurpose

Dens eneste ulempe er, at den ikke kan males, men den kan anvendes på alle overflader. Den giver elasticitet og modstandsdygtighed.

Du er måske interesseret i: Karakteristika ved New Yorker indretning

Byggeri

Byggesilikone er en type silikone til tætning og udfyldning af fuger samt til imprægnering af overflader. Den er velegnet til døre og vinduer og til materialer som sten, mursten, beton og stål. Silikone og byggeri går perfekt sammen.

Håndværkere maler et gulv

De forskellige typer af silikone er en nødvendighed i dit hjem

Som vi har set, er silikone et element, der kan bruges under mange forskellige omstændigheder og til at udføre alle mulige forskellige opgaver i hjemmet. Uanset om det er til fastgørelse, forsegling eller vandtætning, vil det hjælpe med at løse alle slags problemer.

På den anden side har nogle kommercielle mærker udviklet farvet silikone, såsom grå, ud over den klassiske hvide. Vi håber, at du kan drage fordel af alle de fordele, som dette materiale tilbyder.

Det kan interessere dig ...
Sådan kan man fjerne silikone på tøj
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Sådan kan man fjerne silikone på tøj

Pletter på tøj kan være frustrerende, især når de ikke kan komme af. Derfor vil vi lære dig nogle tricks til, hvordan du kan fjerne silikone på tøj...  • Madrid, M. (2002). Tecnología de la adhesión. Departamento Técnico de Loctite España.
  • Hernández-Minguillón, R. (1995). Silicona y construcción.
  • Maturana Gómez, G. I. (2009). Silicona por adición (Doctoral dissertation, Universidad Andrés Bello).
  • Varón, D. J., Sanoguera, D. G., Gimeno, R. B., & Bou, S. F. (2013). Propiedades y procesado de la silicona líquida inyectada. 3c Tecnología: glosas de innovación aplicadas a la pyme2(1), 3.
  • Storero, N. A. (2004). OPACIFICACIÓN CAPSULAR POSTERIOR CON LENTES DE SILICONA Y ACRÍLICA.
  • Niebles, E. E., & Arnedo, W. G. (2009). Sellador de silicona neutra o la decoración/adhesivo adecuado para el plástico: una Propuesta de Enseñanza y Guía de Aplicación para la Industria. Información tecnológica20(3), 19-30.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.