Vichy shower: Alt om denne hydroterapeutiske behandling

En type hydroterapi, hvor der gives massage, mens der falder vand fra 5 eller 6 forskellige brusehoveder. Udforsk en behandling, der fremmer cirkulation, afslapning og hydrering af huden.
Vichy shower: Alt om denne hydroterapeutiske behandling
Leonardo Biolatto

Bedømt og godkendt af læge Leonardo Biolatto.

Skrevet af Jonatan Menguez

Sidste ændring: 28 maj, 2023

Har du nogensinde hørt om et Vichy shower? Denne behandling af fransk oprindelse tilbydes som en type hydroterapi. Den varer ca. 45 minutter, hvor du får en behagelig anvendelse af 5 samtidige vandkanaler. Samtidig masserer en specialist hele kroppen for at mindske sammentrækninger og afspænde musklerne.

Som det fremgår af en artikel i North American Journal of Medicine and Science, kan brugen af vand i forskellige terapeutiske metoder have visse virkninger på forskellige kropssystemer. I dette tilfælde tjener det som et hjælpemiddel til både at afbøde virkningerne af stress og til kredsløbs- og hudsundhed. Læs videre!

Hvad er et Vichy shower?

Et Vichy shower er en hydroterapibehandling, der i modsætning til almindelige metoder i denne kategori ikke foregår nede i vandet. Personen ligger på maven på en vandtæt seng med et system af 5 til 7 brusehoveder monteret på en stang.

Kæden af stråler er placeret 1 meter over personen. En fin, konstant og rigelig mængde vand påføres lodret over hele huden. Det er i sig selv en teknik af termisk oprindelse, hvor der anvendes vand med forskellige tryk og temperaturer.

Desuden kombineres den normalt med andre teknikker, der giver fordele for huden, musklerne og kredsløbet, f.eks. masker, brug af scrub, massage og aromaterapi.

Vichy showers oprindelse

Denne behandling, der bliver mere og mere populær i flere lande, har sit navn fra det termiske vand i byen Vichy, der ligger i det centrale Østfrankrig. Dette sted er faktisk kendt for sine kurbade og de behandlinger, der anvendes i dem.

Der findes dokumentation for behandlinger i termisk vand kombineret med massage siden begyndelsen af det 19. århundrede. Og selv om det var i Vichy, at denne praksis begyndte, er den i dag en meget populær mulighed i kurbade i hele Europa.

Vandets mineralrigdom er så velkendt, at Vichy-tabletter er blevet fremstillet siden 1825. Det var en opfindelse af lægen Joseph d’Arcet for at overføre dets fordele til fordøjelsessystemet.

Vichy shower: Anvendelser og varianter

Da Vichy shower adskiller sig fra traditionel hydroterapi ved ikke at nedsænke hele kroppen, kan det kombineres med andre teknikker. Mange specialister vælger at integrere vandets afslappende virkninger med massage, masker og scrub.

Behandlingstypen afhænger af, hvad den enkelte person søger, samt af terapeutens anbefalinger. Nogle af de mest almindelige er følgende:

  • Lermasker. En naturlig eksfoliant, der hjælper med at regenerere og rense huden.
  • Algoterapi. Under nogle typer Vichy shower dækkes kroppen med tang, såsom fucus eller laminaria, for at drage fordel af dens fugtgivende og nærende egenskaber.
  • Naturlige eksfolianter. Andre alternativer, der anvendes til at pleje dermis, er kokosnødde- eller ananasscrub.
  • Mudderindpakninger. Dette fremmer den rensende virkning på huden og muskelafspænding.
  • Aromaterapi. Under modtagelsen af de mange vandstråler er det almindeligt at skabe en atmosfære af aromaterapi. Der anvendes æteriske og andre aromatiske olier til dette formål.

Fordele ved behandlingen

Vandtrykket, massagen og scrubs kombineret i en 45-minutters behandling har nogle fremragende fordele. Det mest eftertragtede i disse behandlinger er normalt muskelafspænding og stressbehandling. Det har dog også virkninger på kredsløbet og huden.

Mineral-medicinvand

Mineral-medicinvand giver forskellige fordele afhængigt af dets kemiske sammensætning. Der findes mange forskellige typer vand, fra klorvand til kulsyreholdigt vand og bikarbonatvand.

Ifølge en undersøgelse fra universitetet i La Rioja forbedrer svovlholdigt vand åndedrætsfrekvensen og -intensiteten, samtidig med at det virker som anti-syre i fordøjelsessystemet.

Vandtemperatur

Ud over de sundhedsmæssige fordele, som termisk vand kan give, har Vichy shower også fordele på andre områder. I den forbindelse tages der hensyn til temperaturen.

  • En bruser, der svinger mellem 30 og 35 grader, anses for at være kold. Med denne søges effekten af opstramning og revitalisering.
  • For at få nervesystemet til at slappe af bruges derimod en bruser på 35 til 38 grader, da dette betragtes som varmt.

Det er ikke altid muligt at anvende disse terapier i deres oprindelsesområde. Derfor er teknikken blevet overført og specialiseret i mange institutioner rundt om i verden.

Cirkulation

Kontakt med varmt og koldt vand fremmer cirkulationen og sænker blodtrykket. Den blandede teknik med kryoterapi og termoterapi, som Vichy shower tilbyder, giver en afslappende effekt i hele kroppen.

Lymfedrænage

Metoden til at fjerne ophobede væsker og affaldsstoffer søges med forskellige typer massage. Under Vichy shower anvendes bevægelser, der fremmer lymfesystemets optimale funktion. Fortalerne hævder endda, at det også gavner immunforsvaret.

Afslapning og stressreduktion

Massagen, vandets temperatur og de anvendte blandede teknikker bidrager til muskelafspænding, som er et af hovedformålene med behandlingen. Det anbefales også til at lindre stress og kontrakturer.

Eksfoliering under Vichy shower

Denne integrerede terapi eksfolierer også huden ved hjælp af specialiserede teknikker. Fra anvendelse af naturlige olier til mudderindpakninger. Under processen med massage og brusebad arbejder den på at fjerne urenheder fra hudens overflade.

Hydrering

En anden af de vigtigste fordele ved denne behandling er hydrering af huden. Dette forklares med dens evne til at øge blodgennemstrømningen. Af denne grund søger mange mennesker behandlinger om vinteren, når huden tørrer ud.

Vichy shower er en ideel behandling til at slappe af

Uanset om det er i lokale termiske vande eller i specialiserede saloner, er denne behandling en integreret behandling til afslapning, rensning og eksfoliering af huden. Det er ikke nødvendigt at have et specifikt ubehag for at prøve den.

Det anbefales stærkt efter en stressende dag, da det fremmer forbedringen af forskellige fysiologiske aspekter. Lige fra cirkulation og sammentrækninger til hudurenheder og generel stress.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.