7 vaner hos folk, der ser yngre ud, end de er

At se yngre er mere end blot at skjule din alder. Det handler om at lære at acceptere og omfavne din skønhed, værdsætte hvert øjeblik, og nyde alle faser af dit liv.
7 vaner hos folk, der ser yngre ud, end de er
Elisa Morales Lupayante

Bedømt og godkendt af Idrætspædagog og ernæringsekspert Elisa Morales Lupayante.

Skrevet af Okairy Zuñiga

Sidste ændring: 25 august, 2022

Vores samfund er besat af udseende, så det at se ung ud er ofte meget vigtigt. Der er millioner af rynkecremer og tusindvis af kosmetiske kiruger, der lover at tage et par år af dit ansigt og din krop. I dag vil du lære om 7 vaner hos folk, der ser yngre ud, end de er.

Gode vaner hos folk, der ser yngre ud, end de er

Mens du kan lægge alle dine håb i disse vidunderlige cremer, så opfylder de mange gange ikke deres høje løfter. Kirurgiske indgreb er ligesom russisk roulette, og du kan betale en endnu større pris senere hen.

Så er der noget, du kan gøre for at se yngre ud, end du egentlig er?

Svaret er ja, men det kan være anderledes, end hvad du du måske tror.

1. Ældes med ynde

Der er ikke noget værre end at se en person, der desperat forsøger at ligne en teenager (mens alle andre anerkender deres reelle alder). Hvis du forsøger at se yngre ud, så er hemmeligheden at se på din alder.

Det at klæde sig som en teenager og bruge en masse makeup vil kun have den modsatte effekt af, hvad du ønsker. Det vil bare få dig til at se meget ældre ud, end du egentlig er.

Accepter det faktum, at alder ikke er alt. Æld med ynde, og elsk dig selv. Dette vil få dig til at se yngre ud uden at gøre et forsøg overhoved.

Når man vedtager en positiv holdning til alderdom og lever alle faser af ens liv fuldt ud, vil man se yngre end dem, der bekæmper virkningerne ved aldring.

2. Tilsæt smag til din kost

At se yngre ud har ikke bare at gøre med dit fysiske udseende. Det at holde dit sind ungt og i form er måske endnu vigtigere.

En gruppe forskere i Singapore konstaterede, at mennesker, der spiser karry ofte har bedre kognitive funktioner, end dem der ikke gør.

Din hjernens kognitive evner er et vigtigt aspekt i forhold til ungdommelighed. Ligesom din krop afspejler din alder, så viser din måde at tænke og lave ræsonnement på også ungdom.

En interessant, afbalanceret kost ernærer din hjerne med, hvad den har brug for at forblive aktiv og adræt meget længere. Det handler ikke kun om at nære din krop – det handler også om at nære dit sind.

3. Accepter livet, som det er

Folk, der ser yngre end de er, har normalt evnen til at undgå eventuelle forhindringer på vejen, som livet udsætter dem for.

Ingen har et perfekt liv, men hvis du lærer at tilpasse dig godt til din situation, vil du begynde at bekæmpe rynker på den rigtige måde.

Du gør dette, når du forstår, at hændelserne i livet ikke definerer hvem du er. Intet kan ændre, hvem du er. Livet er altid under forandring, fordi intet varer evigt.

Du bør ikke bekymre dig for meget om de små ting. Nogle gange er det bedst at håndtere store problemer med humor.

4. Syng!

Du behøver ikke en engleblid stemme for at synge, men det at synge melodier kan have mange fordele. Vi er temmelige sikker på, at du ved ikke, hvorfor sang kan holde dig ung, så vi vil forklare hvorfor.

Forskere har fremlagt forskellige teorier, men den mest accepterede man hidtil har fundet er, at sang fremmer forbedringer i din vejrtrækning og dine sociale færdigheder.

Det, at det får dig til at se yngre ud, kommer som en bivirkning.

Så hvorfor ikke finde en karaokebar i nærheden og begynde at synge med dine venner?

5. Tilbring kvalitetstid sammen med dit kæledyr

Dyr giver os ofte ubetinget kærlighed, og det er svært ikke at forelske sig i dem. Når du bruger tid med et dyr, der elsker dig og ønsker at lege med dig, så forbedres det følelsesmæssige perspektiv, hvorigennem du ser livet.

Den enkle handling at gå en tur med din hund eller lege med katten kan forbedre din fysiske tilstand, øge din social aktivitet, og give dig en følelse af velvære, der driver dig fremad.

Alle disse faktorer spiller en fundamental rolle i, hvordan andre ser dig.

6. Søvn

Mennesker, der ser yngre ud end deres alder ved, at søvn er meget vigtigt for kroppen og hjernen. Søvneksperter har konstateret, at det ikke er nødvendigt at sove mere eller mindre som du bliver ældre.

Du vil altid være nødt til at sove så meget som du kan, men du skal ikke overdrive det. Du bør få syv eller otte timers søvn om natten med en 15 til 20 minutters hvile om eftermiddagen, hvilket burde være nok til at bevare din ungdom.

7. Praktiser en religion

Mange undersøgelser har vist, at handlingen at bede, gå til et tempel, og have tro føjer et par år til dit liv. Dette skyldes, at ting som bitterhed, vrede, og en mangel på tilgivelse kan aldre dit hjerte.

Når du holder på disse dårlige følelser, åbner du også døren for forskellige sygdomme. Folk, der åbner deres hjerter, lever længere og fører et mere tilfredsstillende liv.

Tro hjælper dig med at slippe af med spændinger og bekymringer. Dette tillader troende personer at se yngre ud, end de egentlig er.

Ligegyldigt hvilken religion eller tro man vedtager, så handler det om at tilskynde dig selv til at generere følelser af venlighed og kærlighed, så du elsker et roligere, fyldigere, og gladere liv.

Det vil også gøre dig til en mere attraktiv person overfor andre.

Det kan interessere dig ...
6 dårlige vaner der ælder dig hurtigere uden du opdager det
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
6 dårlige vaner der ælder dig hurtigere uden du opdager det

På et tidspunkt må du acceptere, at aldring er en del af de biologiske processer. Der er dog nogle dårlige vaner der ælder dig hurtigere.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Ng, T. P., Chiam, P. C., Lee, T., Chua, H. C., Lim, L., & Kua, E. H. (2006). Curry consumption and cognitive function in the elderly. American Journal of Epidemiology. https://doi.org/10.1093/aje/kwj267
  • Salomoni, S., Van Den Hoorn, W., & Hodges, P. (2016). Breathing and singing: Objective characterization of breathing patterns in classical singers. PLoS ONE. https://doi.org/10.1371/journal.pone.0155084
  • Ellen L. Idler, Julie McLaughlin, Stanislav Kasl. (2009). Religion and the Quality of Life in the Last Year of Life. J Gerontol B Psychol Sci Soc Sci. doi: 10.1093/geronb/gbp028

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.