Afrikanske fletninger: Tips til at se perfekt ud

Den afrikanske fletning er et tidløst, populært udseende. Denne slags frisure er praktisk og attraktiv for alle ved forskellige lejligheder.
Afrikanske fletninger: Tips til at se perfekt ud

Sidste ændring: 27 april, 2023

Leder du efter en nysgerrig, tidløs og kønsneutral frisure? Afrikanske fletninger er en iøjnefaldende fletning, som alle med langt hår kan bære.

Selv om de er blevet båret siden oldtiden, har de i dag virkelig brudt formen og giver et alsidigt udseende til afslappede lejligheder og mere formelle begivenheder.

Det er netop fletningens originalitet, der giver den charme og gør en forskel. Det betragtes som en funktionel frisure, fordi den holder i flere dage, reducerer følelsen af varme og bidrager til hårvækst.

For at disse egenskaber kan opfyldes, er det vigtigt at flette afrikanske fletninger korrekt og give dem omhyggelig pleje. Her er, hvordan du gør det.

Afrikanske fletninger: Mange forskellige frisurer, alt sammen i én

Den traditionelle afrikanske fletning er den, der sidder helt fast i hovedbunden, men du kan også flette fletningerne lidt løsere. Jo længere håret er, jo mere imponerende ser fletningerne ud.

Du kan også lege med knolde, hvor du kun fletter den ene side af hovedet eller en del af hårstråene. Tætheden og poleringen træder frem i denne stil, der kan tilpasses både til krøllet og glat hår.

For at lave fletningerne er det nødvendigt, at håret er rent, udglattet og helst tekstureret med tørshampoo. Derefter kommer håndværket:

  1. Opdeling af håret: Del håret i fire store totter, sæt en klemme om tre af dem, og begynd at arbejde på den, der er løs. Fletningerne skal være lige store.
  2. Flet i symmetri: Del totterne i tre lige store stykker, og flet dem så tæt på hovedbunden som muligt. Når du fører siderne over den midterste, indarbejder du nye lokker. Afslut en del, og gentag processen.
  3. Fastgør fletningerne: For at få en stram og poleret fletning skal du fiksere stilen med en spray.
Eksempel på afrikanske fletninger

Tips til at få afrikanske fletninger til at se perfekte ud

Der findes folk, der udelukkende beskæftiger sig med afrikanske fletninger. Det er normalt ret nemt at finde dem i en professionel salon. Det er bedst, at de gør det selv, da det garanterer de bedste resultater.

For at forlænge varigheden og perfektionen af afrikanske fletninger ligger nøglen i deres vedligeholdelse. Så her er de vigtigste tips, som du skal følge.

Vi tror, at du måske også vil være interesseret i at læse dette: Hårtørklæder: 7 måder at bruge dem på

Vask ikke dit hår hver dag

Det er bedst at planlægge, at dit hår skal vaskes hver uge, men dette forslag afhænger af din hårtype. Under alle omstændigheder skal du ikke vaske det hver dag, for du risikerer at knække fletningerne, løsne dem eller forårsage krus.

For at passe på din hygiejne er tørshampoo en stor hjælp. Spray rensemidlet på og gnid fletningerne med fingerspidserne. Skrub ikke fletningerne.

Brug mere vand end shampoo og balsam

På vaskedage bør du ikke anvende shampoo og balsam direkte på fletningerne. Teknikken er at fortynde hvert stof i dispensere, der indeholder 90 % vand og de resterende 10 % rensemidler.

Hæld først en smule af shampooblandingen på hovedet, så hovedbunden ogfletningerne dækkes. Massér forsigtigt, indtil der dannes skum, skyl med vand, og skift til balsam for at skylle igen. Denne proces fjerner olie fra håret og forhindrer, at hovedbunden skæller.

Fugt til fletningernes rødder

Afrikanske fletninger indebærer en streng trækteknik, men hovedbunden modsætter sig kompressionen af stråene, og nogle trækninger trækker i stråene fra rødderne. Lindr eventuelle ubehageligheder ved at gnide lidt æterisk olie fra de kanter, hvor fletningerne starter.

Skyl med en kop

Hvis du lader vandet fra bruseren falde ned på fletningerne, bliver de mindre pæne, når de er tørre. Det er bedst at bruge en kop eller en aftagelig bruser til at skylle dem, fordi du kontrollerer trykket fra vandet.

Tør med et håndklæde

Hvis du har travlt, kan du bruge hårtørreren ved meget lav temperatur, men det vil være bedst at tørre med en mikrofiberklud. Dette tip er vigtigt, så fletningen ikke føles tung på grund af vandet.

Brug en sovehætte

Hætten tjener som et skjold mod uregerligt hår. Tørklæder eller bandanaer, der ikke er lavet af absorberende stoffer, er også nyttige til dette formål, da fletningerne bevarer deres naturlige fugt.

Gør dine fletninger skinnende

Brug en glansspray til at pifte fletningen op. Dette er en vidunderlig måde at få stilen til at se upåklagelig ud. Desuden bruger du produktets komponenter til at tilføre håret vitalitet og næring.

Fugt dit hår

Olier eller hårprodukter med naturlige ingredienser fugter fletningerne. Du kan anvende dem direkte eller kombinere dem med rosenvand, massere hovedbunden og sprede dem på fletningerne.

Økologiske fugtgivende essenser omfatter bl.a. følgende:

  • Honning.
  • Kokosolie.
  • Jojobaolie.
  • Sheasmør.
  • Avocadoolie.
  • Aloe vera.
  • Tea tree olie.
Æterisk olie i en lille krukke

En anden måde at fugte flettet hår på er ved at sprøjte vand på tørt hår.

Hvad sker der, hvis hår med afrikanske fletninger ikke bliver plejet ordentligt?

Det første, der sker med forsømte fletninger, er, at de falder fra hinanden. Derudover kræver denne frisure, at din hårpleje skal være upåklagelig, selv om håret ikke vaskes hver dag.

Det spanske akademi for dermatologi og venereologi understreger, at det ud over de æstetiske årsager er vigtigt at fjerne det fedt og snavs, der samler sig i hovedbunden, med jævne mellemrum. På den måde bliver stoffet ikke en kilde til mikroorganismer og infektioner.

Hvis man ikke passer på sine fletninger, fører det også til tørhed, en af de hårsygdomme, der svækker hårets sundhed og har en psykologisk indvirkning på dem, der lider af det.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: 5 smukke frisurer til et ubesværet udseende

Hvad du skal være opmærksom på, når du bærer afrikanske fletninger

Tænk på, at alt for stramme fletninger strammer hovedbundens hud, hvilket kan føre til traktionsalopeci eller irritation. En analyse offentliggjort i tidsskriftet Actas Dermo-Sifiliográficas rapporterede om tilfælde af ikke-infektiøs og let smertefuld mekanisk follikulitis hos kvinder med for stramme fletninger.

Hvis du føler ubehag eller smerte under eller efter fletning, skal du underrette din frisør. Denne type frisure holder i højst en måned. Efter denne tid bør håret løsnes for at få en pause og blive revitaliseret med hårscrub, masker og vitaminer.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.