De bedste tips til at skære ost

Vidste du, at formen på osten, der skal skæres, afgør, hvordan den skal skæres? Hvis du aldrig har overvejet dette før, så har du sikkert skåret ost helt forkert! I denne artikel vil vi dele nogle tricks og tips.
De bedste tips til at skære ost

Sidste ændring: 26 august, 2022

Nutildags er der mange tricks til at skære ost. Mens det måske synes som en simpel opgave, så bliver du nødt til at vide, hvordan du gør det korrekt. Hver type af ost kræver forskellige handlinger, alt afhængig af dens form og kvaliteter.

Ønsker du at vide, hvordan du skal skære ost korrekt? Så læs med her!

Nogle typer af ost er svære at skære ud, især på grund af deres tekstur. Når du skærer dem, kan de falde fra hinanden, klistre fast til kniven eller generelt miste deres form. Af den årsag er det vigtigt at lære, hvordan man skal skære hver type ost korrekt.

De bedste tricks til at skære ost

Problemet med ikke at vide, hvordan man skal skære ost korrekt, er, at man kan ødelægge dens form og derfor gøre det sværere at servere den til en ret. Det er derfor, du bør lære de bedste tips til at skære ost ud fra form og type.

Runde, små og flade oste

Forskellige typer af oste

Runde, små og flade oste, såsom camembert, bør blive skåret i trekantede kiler, ligesom hvis du ville skære en lagkage. Du bør begynde fra midten og arbejde dig ud mod kanterne. Du bør også være sikker på, at du bruger en skarp kniv.

  • Et trick til, at osten, du vil skære, ikke klistrer fast til kniven, er at dyppe kniven i varmt vand, før du skærer. Du skal selvfølgelig tørre den grundigt, før du bruger den.

Tricks til at skære en brie

Brie og andre runde oste bør blive skåret i lange kiler, som derefter bør blive skåret i halve. Til disse typer af oste, kan du bruge en ostehøvl med streng eller en ostekniv.

Smøreoste

Smøreoste, såsom gedeost, bliver ofte brugt til at lave salat og toast. Gedeost og andre typer smøreost er meget lækre. Det er bedst at skære disse typer os i tykke skiver.

  • Tricket her er at bruge en skarp kniv. Du kan dyppe kniven i varmt vand efter hver skive for at sikre bedre resultater.

Hårde oste

Hård ost kan være en udfordring, når det kommer til at skære oste

Du bør skære hårde oste trekantet, ideelt ved stuetemperatur.

Hårde oste er dem, der har været under tryk for at sikre, at de forbliver kompakte. Alderen på osten afgør dens grad af konsistens. Vi anbefaler at skære hårde oste ved stuetemperatur med en kniv med dobbelt håndtag.

  1. Som det første skæres osten i halve.
  2. Så skæres den i trekantede kiler.
  3. Til sidst skæres kilerne i små ens trekanter.

Tips til at skære parmesan ost

Som du sikkert allerede ved, så bliver parmesan ost brugt til at lave pasta, lasagne og andre typiske italienske retter. Selvom dette er en meget hård ost, kræver den ikke en særlig type af udskæring. Det eneste, du skal gøre, er faktisk at rive den eller lave parmesan krymmel.

  • Tag blot osten og skær den i tilfældige stykker eller riv den og drys det på din yndlingsret.

Før du går, så gå ikke glip af: To nemme måder at tilberede lasagne på

Blå ost

Oste såsom roquefort og cabrales er semifaste og hårde at skære på grund af det fedt, de indeholder. Du skal faktisk ikke forvente en perfekt udskæring. Hvis du ønskere en pænere udskæring, så bør du ideelt bruge en ostehøvl med streng.

Du kan skære blå ost på denne måde:

  • Skær osten i vifte-formede kiler ved at skære diagonalt på tværs.

Et trick til at skære alle typer af ost

Som en bonus har vi besluttet at dele et spændende trick, som du kan bruge til at skære alle typer af ost. Du behøver faktisk ikke engang en kniv. I stedet er det eneste, du skal gøre, at købe tandtråd uden smag!

  1. Tag et langt stykke tandtråd, der er længere end osten.
  2. Derefter skærer du osten med tandtråden.

Gentag, indtil du er tilfreds.

Kendte du disse tricks til at skære ost? Hvis du altid har ødelagt ost, fordi du ikke vidste, hvordan du skulle skære dem ordentligt, så begynd at følge de tricks, du har lært i dag!


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.