Børn er ikke velkomne: Institutioner afviser børn

Du vil se flere
Børn er ikke velkomne: Institutioner afviser børn

Sidste ændring: 24 maj, 2019

 Et glad barn, der nyder at interagere og lære om verden vil være støjende og uregerligt.  Ingen børn tilladt” er en bevægelse, der har tiltrukket en masse opmærksomhed i de seneste år, og er noget, der virkelig bekymrer os. I denne artikel vil vi snakke om hvorfor børn ikke er velkomne og institutioner afviser børn.

Hoteller tilbyder nu “børnefri” ophold. Det betyder, at du ikke vil finde nogen børn, der løber rundt, babyer, der græder om natten eller børn, der farer rundt i poolen. Det samme er begyndt at ske i barer og restauranter.

Denne bevægelse er ved at slå rod over hele USA og Storbritannien. Lad os bruge et minut på at reflektere over dette temmelig komplekse spørgsmål.

Har vi virkelig glemt, hvad det vil sige at være barn? Har vi så lidt empati, at vi er ude af stand til at forbinde til de fantastiske, larmende, og uregerlige år, der definerer barndommen?

Vi vil gerne invitere dig til at reflektere over det med os i dag.

”Ingen børn tilladt” kommer til det offentlige rum

Vi begynder med tilfældet med den canadiske sanger og sangskriver Sarah Blackwood. I det forløbne år oplevede hun en hændelse, der berørte hende dybt. Med hendes historie, håber hun at få samfundet til at reflektere over noget vigtigt.

Da hun var gravid i 7. måned, tog Sarah tog et fly sammen med sit 23-måneder gamle barn fra San Francisco til Vancouver. Det var ikke første gang, hun havde taget turen, men denne gang var noget anderledes.

Endda inden flyet var lettet, begyndte hendes søn at græde. Det varede ikke længe, før alle passagerer kiggede i hendes retning med ærgrelse. Så begyndte hun at høre kommentarer som  sikken en dårlig mor, ” “ hun kan endda ikke tage hånd om sit eget barn.

Dernæst advarede stewardessen hende om, at hun skulle berolige sit barn, da andre passagerer klagede. Hun fik at vide at hvis hendes barn ikke holdt op med at græde, ville hun blive bedt om at stå af flyet.

Den unge mor var næsten målløs.

Hendes barns gråd varede kun i 10 minutter, hvorefter han faldt i søvn og vågnede ikke op før landingen.

Havde folk glemt hvad det betyder at være forældre? Er der ingen, der husker at babyer græder, griner, skriger og grynter?

Anbefalet læsning efter “Børn er ikke velkomne: Institutioner afviser børn”:

Børn der sover i samme seng som deres forældre

Børneskræk eller tanker om at et barn, der græder er resultatet af en dårlig opdragelse

Dette er blot et lille eksempel på de daglige prøvelser, som mange forældre skal igennem. I butikker, til en film eller ude på en restaurant… Hvis et barn skriger, græder eller på anden måde tiltrækker sig opmærksomhed fra andre, er det fordi deres forældre “ikke gør noget rigtigt.”

  • Dette er en falsk og stigmatiserende idé. Ethvert barn er unikt med dets egen personlighed og måder at interagere med andre. Nogle er mere rastløse, mens andre har tendens til at være mere stille. Dette er imidlertid ikke altid et resultat af barnets opvækst.
  • Babyer græder. Gråd er deres måde at bede om noget, at kommunikere på. Det er noget naturligt, som enhver mor forstår.

Derfor skal vi være mere empatiske og respektfulde, når vi rejser og ser at forældre forsøger at berolige deres børn under rejsen.

Børneskræk får mange steder i USA og Storbritannien til at nægte adgang til mindreårige, og tilslutter sig Ingen Børn er Velkomne-politik. Dermed nægter de imidlertid også deres forældre adgang. Det er helt sikkert noget at tænke over.

Tilsyneladende står det rejseselskaber frit for at tilbyde alle tjenester, de kan lide. Hvis en person ønsker at tage på ferie ude at se eller høre et barn, fortjener deres valg vores respekt.

Læs også denne artikel efter “Børn er ikke velkomne: Institutioner afviser børn”:

Behandling af sengevædning: Når børn tisser i sengen

En glad barn er et barn, der løber, råber, og kræver opmærksomhed

Børn ønsker at røre ved alt, eksperimentere, føle, grine, og lære… Hvis vi tvinger dem til at tie stille, holde op med at græde, tale sagte og ikke komme ud af deres sæde, er det vi faktisk at opdrage frygtsomme børn, der er for bange at udforske ting på egen hånd.

  • Reager på deres råb, forsøg ikke at få dem til at tie stille.Hvis et barn ønsker at røre ved noget, vil vi naturligvis holde dem fra at forvolde skade, men et barn har brug for at udforske, være nysgerrig og interagere med deres omgivelser.
  • Barndommen er støjende af natur. Du behøver ikke at gå tilbage til børnehaven for at huske, hvad det vil sige at være et barn.
  • Med tiden vil de vokse og lære at være stille på fly.

Vi respekterer forældre i deres opgave med at opdrage og drage omsorg for børn.

Det kan interessere dig ...
Skænderier påvirker dine børn på disse 5 måder
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Skænderier påvirker dine børn på disse 5 måder

Forældre er rollemodellerne for deres børn, og skal være i stand til at løse skænderier på en fredelig måde. Skænderier påvirker dine børn.


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.