Hvad din sovestilling siger om dit forhold

Selvom kropssprog kan variere, så kan din sovestilling når du sover med din partner være en måde at sige noget om hvordan I har det sammen.
Hvad din sovestilling siger om dit forhold

Sidste ændring: 26 august, 2022

Hvis du tænker dig godt om kan du formentlig huske en gang i har skændes, og da i så har lagt jer til at sove, har det været med ryggen til. Eller måske har du vendt og drejet dig for at finde en stilling for at undgå din kæreste. På samme måde har du nok også bemærket at hvis I har tilbragt en romantisk dag sammen, og tingene går godt, så har i sovet så tæt på hinanden som muligt. Ifølge kognitive eksperter, sprogspecialister samt psykologer, så siger et pars sovestilling meget om deres forhold. Selvom kropssprog kan ændre sig, så kan ens sovestilling faktisk sige en del om hvad din kæreste føler for dig på det tidspunkt. Kunne du godt tænke dig at vide hvad din sovestilling siger om dit forhold til din kæreste?

Hvad din sovestilling fortæller

Ryg-til-ryg med berøring

Par der sover

Par der sover i denne position viser at de respekterer personligt plads, men de kan ikke lade være med at røre hinanden. De er dynamiske, anderledes, og lever hver deres uafhængige liv, men har et sundt og stabilt forhold. Ifølge specialister, så udviser denne sovestilling selvsikkerhed. Man behøver ikke konstant at være i den andens tilstedeværelse.

Ryg-til-ryg men hver for sig

Par der sover

Denne stilling er et tegn på at noget ikke fungerer i jeres forhold. Det er nødvendigt for jer at holde afstand og vigtigt at bevare frihed i jeres liv. Dog skal det siges, en mangel på kontakt mellem jeres kroppe, og især når i vender hver jeres vej, kan være et tegn på at i har haft et skænderi eller at i begge ønsker absolut uafhængighed.

Betragt din egen stilling – er dine hænder lukkede og kroppen spændt? Det kan tyde på, at I ikke er glade for at kommunikere og det endda kan være træls at være tæt på den anden. Er kroppen afslappet uden spænding, så kan dette på samme måde indikere at der er respekt for hinanden og at i stoler på hinanden.

Ansigt-til-ansigt uden berøring

Par der sover

Sover man i denne stilling viser man at man godt kan lide intimitet og at man begærer partneren. Begge respekterer den andens ønske om at ligge for sig selv, men de har en stærk forbindelse alligevel. Generelt har disse typer par noget nemmere ved at tackle hverdagens problemer.

Sammenflettede

Par der sover

Eksperterne er enige om at denne stilling viser et stærkt begær og lidenskab. Den er meget almindelig når forholdet stadig er nyt, og især efter man har været intime sammen. At sove sammenflettet kan vise seksuelt begær, men ifølge eksperter kan par, der altid sover i denne stilling, også have problemer med jalousi.

Sove i ske

Par der sover

Ifølge eksperter, så er den der krammer den anden, den der guider og beskytter den anden. Man føler sig komfortabel og sikker, men der er også en risiko for at en af parterne kan føle sig usikker hvis man nu ikke bliver omfavnet som man plejer. Der er harmoni mellem parret. Andre gange kan det også reflektere en smule usikkerhed i parforholdet.

Krammende

Par der sover

Ifølge kropssprogseksperter, så reflekterer denne stilling forpligtelse, kærlighed og affektion i et parforhold. Den reflekterer generelt et godt forhold med et fremragende sexliv. Sover du med dit hoved på din partners skulder er det et tegn på at du føler dig meget sikker i dit forhold siger eksperter.

Over det hele

Par der sover

Sover du spredt ud over det hele viser du ikke ømhed overfor din kæreste. Det er ikke en god stilling ifølge eksperter.
Stillingen indikerer at forholdet ikke går godt, og generelt føler den der ikke tager så meget plads sig usikker. Og har måske problemer med selvsikkerheden, hvorimod den som tager meget plads tror at forholdet går fint.

Hver for sig, men med krydsede ben

Par der sover

Denne stilling indikerer at begge elsker hinanden, men forholdet kræver mere arbejde. Ifølge eksperter, så viser stillingen en kombination af kærlighed, lidenskab og forskelligheder i forholdet. Sover man med benene krydsede er det et symbol på forpligtelse til ens partner og ens forhold.

Vi håber du har nydt denne artikel om sovestillinger og hvad de siger om dit forhold!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Rebel, G. (2002). El lenguaje corporal: lo que expresan las actitudes, las posturas, los gestos y su interpretación. Edaf.
  • Sassenfeld, A. (2008). Lenguaje corporal e intencionalidad relacional. Gaceta de Psiquiatría Universitaria, 4(1), 83-92.
  • Wood, Patti. (2005). Success Signals: A Guide to Reading Body Language. Communication Dynamics.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.