Endermologi: Hvad handler denne skønhedsbehandling om?

Fjernelse af fedt og formning af figuren er hovedformålene med endermologi. Det er en ikke-invasiv æstetisk behandling, der lover effektive resultater.
Endermologi: Hvad handler denne skønhedsbehandling om?
Leidy Mora Molina

Bedømt og godkendt af sygeplejerske Leidy Mora Molina.

Sidste ændring: 11 november, 2022

Diæter og motion er gode måder at fjerne kropsfedt på, men når tingene bliver komplicerede, er det godt at kigge efter andre måder. Du tror måske, at kirurgi er den bedste løsning, men det er ikke muligt for alle. Endermologi åbner nye muligheder.

Denne æstetiske behandling bekæmper appelsinhud, især hvis mængden af fedt overstiger, hvad en creme eller måneder i fitnesscentret ville kunne løse. Det er ikke så drastisk som fedtsugning og kræver ikke smertefulde injektioner.

Selv om der er et apparat involveret, betragtes det som en naturlig metode, der kan forme en persons figur. For at resultaterne skal holde, er det vigtigt at justere visse livsstilsvaner. Lad os se nærmere på, hvad proceduren går ud på.

Hvad består endermologi af?

Endermologi er en kropsmassage, der udføres med et apparat, hvis intensitet indstilles efter patientens tolerance. Den forårsager ikke smerte, men snarere afslapning, mens terapeuten behandler områder med lokaliseret fedt.

Oprindeligt udviklede Louis Paul Guitay teknikken for at afhjælpe problemer med halshvirvler. Med tiden gik endermologien over til skønhedsområdet og blev brugt mod slaphed, appelsinhud og resistent fedt.

Den kaldes ofte “mekanisk massage” eller “lipomassage”, fordi den forfølger samme formål som fedtsugning. Proceduren består i at aktivere lymfedrænage og få blodet til at cirkulere bedre, slippe af med ophobet fedt og forbedre hudens udseende.

Den teknologi, der står for mekanisk massage, består af et apparat med et hoved og et par ruller til at gnide dermis. Apparatet er programmeret til at bevæge sig som en spids, i en bølget retning eller som et 8-tal. Mens det sker, ødelægger spidserne fedtcellerne.

Den almindelige terapi er på kroppen, selvom ansigtet også kan behandles.

Appelsinhud på lår

Fordele ved endermologi

Mens det behandler kroppen, tilbyder lipomassage en række fordele, som vil blive beskrevet nedenstående:

  • Det kræver ikke hvile.
  • Det kræver ikke bedøvelse.
  • Det eksfolierer og forynger huden.
  • Det genopretter bindevævet.
  • Det hjælper med at reducere strækmærker.
  • Det minimerer væskeophobning.
  • Det stimulerer den naturlige produktion af elastin, kollagen og hyaluronsyre.

Forberedelse og udvikling

Eksperter siger, at den bedste behandling mod appelsinhud er forebyggende. De placerer dog endermologi blandt de vigtigste medicinsk-æstetiske metoder til at behandle tilstanden.

Varigheden af mekanisk massage afhænger af den enkelte patient. Æstetikere foreskriver behandlinger på 45 minutter. Det er tilrådeligt at drikke mindst 8 glas vand før aftalen, og efter aftalen vil styrkeøvelser fremme muskeltonus.

Generelt er daglig fysisk aktivitet med til at forlænge resultaterne efter endermologi, som udføres på følgende måde:

  1. Fold nettet ud, lige over den del, der skal masseres, så hovedet bevæger sig bedre.
  2. Sug på huden og tilpas rullerne for at stimulere lymfesystemet og nå områder som ryg og mave. På denne måde fremmes cirkulationen i hele kroppen.
  3. Pressoterapi. Et supplement på yderligere 7 minutters manuel massage.

Hvad er risikoen ved endermologi?

Lipomassage dækker normalt hofter, lår, mave og alle dele af kroppen, der har appelsinhud. Kandidater til denne skønhedsbehandling er dem, der har ophobet væske.

I tilfælde af overvægtige personer anbefales proceduren ikke, fordi den er udviklet til at reducere lokaliserede fedtvæv. Specialister foreslår også, at man undgår mekanisk massage under menstruation for at reducere ubehag og øget blødning.

Der er forskellige meninger om kontraindikationer. Nogle foretrækker at undgå denne behandling, hvis de lider af blodkarsprængninger. Men andre er tilhængere af den, idet de hævder, at den fremmer venernes tilbageløb. Uanset hvad er det tilrådeligt at konsultere en læge.

Andre begrænsninger af teknikken omfatter i følgende tilfælde:

Blodkarsprængninger på ben

Hvordan forlænger man virkningen af lipomassage?

Instituto Superior de Estudios de España erklærer (artikel på spansk), at anti-cellulitemassage er sikker og effektiv, så længe terapeuten udfører teknikken korrekt, og patienten gennemgår alle behandlingerne.

For at hjælpe med at opnå varige resultater forhindrer en halv times daglig fysisk træning, at fedtet genopstår. Desuden er det tilrådeligt at ledsage processen med vejledning af en ernæringsekspert, som vil udforme en kost efter personens behov.

Mod appelsinhud opfordrer Mayo Clinic patienterne til at indtage mindre alkohol, mættet fedt og kulhydrater. Samtidig opfordrer den til at spise en kost, der er rig på grøntsager, vand og hele fødevarer.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.