Fem fejl du begår, når du vasker dit ansigt

Hvis du ikke plejer at vaske dit ansigt hver morgen, er det meget muligt, at du der efterlades masser af bakterier og olie på din hud fra aftenen før.
Fem fejl du begår, når du vasker dit ansigt
Karla Henríquez

Bedømt og godkendt af læge Karla Henríquez.

Skrevet af Okairy Zuñiga

Sidste ændring: 25 august, 2022

Hudpleje er en overkommelig opgave, der kan give dig en hud med en ung glød og udseende i årevis. Men det er dog muligt, at du ikke vasker dit ansigt.

I denne artikel giver vi et lille indblik i de mest almindelige fejl ved ansigtspleje, mange begår, som får din hud til at se ældre ud. Med udgangspunkt i oplysningerne fra denne artikel vil du måske forstå, hvorfor du pludselig begynder at få rynker og pletter på huden.

1. Du har ikke overskud til at vaske dit ansigt

Kvinde der har en finger op til sin kind

Den største fejl, de fleste begår, er slet ikke at rengøre ansigtet. Du ser måske ikke det store problem i at gå direkte i seng uden at fjerne din makeup eller rense ansigtet. For du skal trods alt tage et bad næste morgen, og så kan du vaske snavset væk, ikke?

Men det store problem ved at gå direkte i seng uden først at have rengjort ansigtet er, at makeup, forurening og snavs ophobes i ansigtet og blokerer porerne. Dette vil så resultere i, at du vil få nemmere ved at udvikle acne i ansigter, hvilket også er begyndelsen på de første rynker og ufuldkommenheder.

Det anbefales, at du rengør din hud cirka hver 10. time, hvilket passer med at være hver morgen og aften.

Du behøver dog ikke at overkomplicere processen, da du bare skal vaske ansigtet med en mild sæbe og vand. Hvis du foretrækker noget mere fugtgivende, så prøv denne spray:

Ingredienser

Fremgangsmåde

  • Bland alle ingredienserne og opbevar blandingen i en flaske med sprøjtehoved.
  • Sprøjt rigeligt af blandingen på det ønskede område og brug et stykke vat til at rengøre dit ansigt.
  • Afslut med at vaske dit ansigt i lidt vand og gå i seng. Næste morgen vil du se, at du har fået en glattere, sundere og perfekt hud.

2. Du bruger ikke en scrub når du vasker dit ansigt

Ovenfor nævnte vi, at den mest almindelige fejl er ikke at fjerne makeup om aftenen. Men det er bare den første fejl i rækken. Scrubs fjerner toksiner og snavs, der er ophobet i de dybeste hudlag.

Ideelt set bør du bruge en eksfoliant, der passer perfekt til din hudtype. Dette vil hjælpe dig med at rense huden og bekæmpe de mest almindelige hudproblemer.

  • Hvis du har sensitiv hud, skal du bruge blide og fugtgivende eksfolianter.
  • Hvis din hud er fedtet, skal du bruge eksfolianter, der håndterer problemet uden at dehydrere din hud.

Derudover er det en meget god idé at eksfoliere dit ansigt én gang om ugen, da det giver dig en dyb rensning uden at fjerne hudens naturlige olier. Kun i meget ekstreme tilfælde er det nødvendigt at eksfoliere huden 2 gange om ugen.

Vi anbefaler ligeledes, at du vælger en naturlig eksfoliant, når du skal rense dit ansigt.

3. Du vasker dit ansigt én gang om dagen

Kvinde vasker ansigtet

Selv om du fjerner din makeup og vasker ansigtet aftenen før, skal du altid huske at vaske dit ansigt hver morgen. F or der vokser nemlig bakterier på din hud, mens du sover. Derudover er der også mange mider og rengøringsrester i din seng og forurenende stoffer i luften.

For at undgå, at alt dette skal blive et problem, skal du vaske dit ansigt med sæbe og vand samt den rensende spray, som vi nævte opskriften på ovenfor.

Hvis din hud er meget fedtet, eller hvis du lige har været i fitness-centret, skal du også vaske dit ansigt.

Hvis din hud er meget tør, skal du bruge en fugtgivene creme i stedet for at vaske dit ansigt, da det ellers bare vil forværre problemet.

4. Du skifter produkter hurtigt

Hvis du er frustreret over, at ingen af dine produkter vasker dit ansigt, eller har den ønskede effekt, kan du muligvis begå denne fejl.

Vi har desværre en tendens til at blive desperate, og vil gerne have det perfekte udseende på få minutter. Men det er vigtigt, at du bruger både kommercielle produkter og hjemmelavede produkter flere gange, før du kan begynde at se den ønskede effekt.

Du kan forvente, at du som minimum begynder at se forandringer efter 4 ugers brug af et produkt. Men det er først efter 6 uger, at du virkelig kan begynde at se, at dine produkter virker.

Dette betyder med andre ord, at hvis du bruger den samme rengøringsgel i en uge for at mindske dine porer, vil du aldrig opnå det ønskede resultat, hvis du skifter produkt efter én uge. Du skal give din hud mulighed for at tilpasse sig til produktet, og først da kan du begynde at mærke fordelene.

5. Bruger for mange produkter samtidig

Kvinde der renser sin hud - vasker dit ansigt

Du er måske af den overbevisning, at du vil opnå et bedre resultat, hvis du renser dit ansigt med flere forskellige produkter. Men det er forkert. Du skal vælge ét produkt, der hjælper dig med hvert enkelte af dine behov.

For det vil kun irritere din hud, hvis du bruger flere produkter til at få bugt på samme problem, og det vil kun forværre problemet. Hvis du eksempelvis bruger en skintonic, skal du ikke bruge hverken sæbe eller creme.

Det vil også spare dig for mange penge, da du kun skal købe to eller tre produkter.

Med disse oplysninger i tankerne er du mere end velkommen til at fortælle os, hvilke fejl du begår, når du vasker dit ansigt!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.