Flex skincare: Den koreanske trend for porcelænshud

Mange kosmetikprodukter lover skønhed for ansigtet, men det er den rigtige kombination af dem, der giver gode resultater. Bag disse magiske formler til alle hudtyper ligger "flex skincare".
Flex skincare: Den koreanske trend for porcelænshud

Sidste ændring: 16 september, 2022

Glat og strålende, som om den var lavet af porcelæn. Sådan ser huden ud efter at være blevet behandlet med flex skincare. Det er en af de mange koreanske metoder til hudpleje, som anbefaler, at vi skifter til lettere og mere effektive produkter.

I modsætning til andre metoder bryder denne variant med stivheden i visse skønhedsvejledninger til ansigtet. Nogle gange er de traditionelle metoder komplicerede at følge på grund af brugen af intense komponenter, der kan skade huden i stedet for at forbedre den.

Flex skincare er reduceret til det basale. Den har til formål at forbedre ansigtets sundhed og give det et smukt udseende.

Hvad er flex skincare?

Essensen af flex skincare er at skræddersy ansigtsrutinen udelukkende til de produkter, der er nødvendige for hver hudtype. Det foreslås også at anvende skånsomme stoffer, der er udviklet til dag eller nat, sommer eller vinter, afhængigt af tidspunktet for anvendelsen.

Kosmetik, der forsøger at forsinke de fysiske tegn på aldring, som mange mærker i skønhedsindustrien fokuserer på, er ikke nok. Når man udfører flex skincare, enten ved at indarbejde eller udelukke det, som huden kræver, bidrager man til at mindske rynker, udviske urenheder og tidlig fremkomst af fine linjer.

På denne måde beskytter og nærer den koreanske teknik den ungdommelige dermis. Teorien hos dem, der støtter denne teknik, er, at huden ikke altid kræver det samme. Den ene uge kan den skalle, og en anden uge kan den vise flere ufuldkommenheder.

Livsstilen har meget at gøre med ansigtets tilstand og relevansen af flex skincare. Magasinet Farmacia Profesional påpeger (artikel på spansk), at usund mad, stress, rygning, overdreven alkohol og kaffe er fjender, der reducerer elasticitet, fasthed og smidighed. Derfor er der behov for forskellige muligheder for hudpleje.

Find mere information her: Hudpleje efter voksning

Hvilken slags produkter omfatter “flex skincare”?

Flex skincare er ikke kun for moden hud. Unge mennesker udnytter metodens fleksibilitet og bekæmper aldringstegnene på forhånd, nærer ansigtet og styrker hudbarrieren.

Selv om der anvendes blide formler, trænger ingredienserne ind uden problemer og giver ingen bivirkninger. Her er de typer produkter, som flex skincare tilbyder.

C-vitamin

Actas Dermosifilográficas (artikel på spansk) anfører, at lokal anvendelse af C-vitamin i en koncentration på 5 % og i 6 måneder forbedrer det kliniske udseende af fotoaldring betydeligt og eliminerer små rynker.

En artikel fra Oregon State University påpeger, at C-vitamin er en vigtig cofaktor i enzymatiske reaktioner. F.eks. i biosyntesen af kollagen, carnitin og neuropeptider. Det er også en antioxidant par excellence.

I den sammenhæng viser undersøgelser, at kombinationen af C-vitamin med andre typer ansigtsbehandlinger, f.eks. radiofrekvens, fremmer hudens udseende og kvalitet.

Kvinde præsenteres for olie til flex skincare

Topisk C-vitamin kan stimulere produktionen af kollagen i huden og forebygge visse rynker.

Niacinamid

Niacinamid er vitamin B3 eller nikotinamid. Denne ingrediens blokerer oxidativ stress og udøver en ansigtsremodellerende funktion.

Det minimerer også det transepidermale vandtab, øger lipidproduktionen og udglatter rynker. U.S. National Library of Medicine fortæller, at cremer med niacinamid fremmer udseendet af aknepræget hud.

Andre funktioner omfatter følgende:

  • Anti-inflammatorisk kapacitet.
  • Reduktion af irritation.
  • Talgregulerende evne.
  • Depigmenterende egenskaber.

Retinol

Produkter med retinol forenkler uddrivelsen af komedoner og hæmmer dannelsen af nye komedoner. Dette er, hvad der rapporteres (artikel på spansk) i vademecum udgivet af Access Medicina.

Takket være dets egenskaber er dette format af A-vitamin et nyttigt middel mod akne, og det virker endnu bedre, hvis man kombinerer det med benzoylperoxid eller systemiske antibiotika.

Magasinet Postepy Dermatologii i Alergologii bemærker, at A-vitamin er godkendt af den amerikanske Food and Drug Administration (FDA) som et middel mod rynker, der er i stand til at forvandle hudens overflade.

Ceramider

Ceramider er naturlige lipider, der er ansvarlige for at skabe en beskyttende barriere og fugter. Disse fedtstoffer regulerer hudens permeabilitet for at udstøde væsker gennem sved og for at lade andre stoffer, såsom cremer, blive absorberet.

Hyaluronsyre (HA)

HA er et glykosaminoglykan, der findes i alle kroppens væv, men som også kan infiltreres eller anvendes lokalt. Dens formål er at bevare hudens struktur, fugte, reparere celler og udfylde rynker.

Dette stof er velaccepteret i æstetiske behandlinger på grund af dets resultater og semi-permanente varighed.

Tørre olier

Nogle naturlige midler, såsom tørre olier, grøn te eller rispulver, indgår i flex skincare, fordi de er ikke-skadelige næringsstoffer. Disse produkter indeholder vegetabilske olier, der, når de kombineres med et blødgørende og teksturerende middel, har fremragende virkninger på huden, især under sæsonændringer.

Grøn te i glas

Grøn te har også en topisk anvendelse, så det er et produkt, der kan anvendes i denne skønhedstrend.

Vigtigheden af at følge en “flex skincare”-rutine

Når du ved, hvilke produkter der virker bedst for din hud, og hvilke du skal fjerne fra din rutine, opnår du resultater, som din hud vil sætte pris på. Hemmeligheden er at tilpasse din rutine.

Selv hvis du kun bruger nogle få, lette produkter, skal du sørge for, at dit valg er godkendt af din hudlæge. Supplér processen med regelmæssig dybderensning af ansigtet, herunder eksfoliering.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.