Sådan forbedrer du blodomløbet i benene gennem din kost

Det er vigtigt, at du reducerer dit saltindtag for at forbedre din blodcirkulation. For at tilføje smag til din mad, kan du erstatte salt med krydderurter.
Sådan forbedrer du blodomløbet i benene gennem din kost
Valeria Sabater

Skrevet og kontrolleret af psykolog Valeria Sabater.

Sidste ændring: 30 juli, 2023

Ifølge Spanish Chapter of Phlebology lider næsten 30% af voksne i dag af kronisk venøs insufficiens, en tilstand, der bliver forværret om sommeren. Træthed, tunge ben og udvidede vener kan få blod og væske til at ophobes i haserne og anklerne. Det er desværre virkeligheden for mange kvinder og kan være en kilde til store smerter. Derfor er det vigtigt at vide hvordan man kan forbedre blodomløbet.

Det største problem her er dårlig blodomløb i benene, en tilstand der ofte er arvelig og som kan udløses  af en stillesiddende livsstil eller dårlig kost. Når venerne i benene mister deres elasticitet, lukker deres ventiler ikke korrekt, hvilket forårsager at blod ophobes i dem. Det skaber en smertefuld blokering.

Kan du forbedre blodomløbet i benene gennem din kost? Selvfølgelig kan du det! Hvis du begynder at dyrke motion dagligt og følger de her kostråd, vil du føle du snart få det bedre. Læs med her:

1. C-vitamin er godt for blodomløbet

Citron og citronsaft er godt for blodomløbet, fordi det indeholder vitamin C

Alt for mange mennesker i dag får ikke nok C-vitamin. Mange tror, at de bare kan købe en karton juice hos købmanden og således få alle de grundlæggende næringsstoffer, de har brug for. Hvis du endelig skal købe juice, så hold dig til økologisk, naturlig, friskpresset juice for at sikre, at du får alle de vitaminer og mineraler, frugten indeholder. Dog er det bedre at spise frugten hel for at få et bedre blodomløb i benene.

Appelsiner, citroner og papaya er meget rige på C-vitamin, og dette vitamin kan hjælpe med at forbedre dit stofskifte ved at:

 • Styrke vener og kapillærer
 • Forebygge ophobning af fedt i blodet
 • Fremme god blodcirkulation og reducere højt blodtryk og kolesterol
 • Afgifte kroppen, hvilket forhindrer væskeretention
 • Styrke immunsystemet

2. Ingefær

Ingefær3

Denne fantastiske rod har i lang tid været brugt som naturmedicin. Måske forsøger du allerede med nogle daglige terapeutiske eller farmakologiske behandlinger for at få bedre blodomløb i benene, men  hvis du tilføjer et dagligt forbrug af   ingefær til din kost, vil du bemærke mange flere forbedringer.

Du kan selvfølgelig ikke erstatte lægeordineret medicin med ingefær, men det udgør et godt “tilskud.” Her er hvorfor:

 • Det er en naturlig smertestiller og bekæmper betændelse
 • Ingefær er en god mulighed for at stimulere blodcirkulationen
 • Brug altid frisk ingefær for at drage fuld fordel af dens medicinske egenskaber. Som et resultat vil du optage flere næringsstoffer og give mere elasticitet til dine arterier.

3. Græskarkerner

Græskarkerner4

Smid aldrig græskarkerner ud igen. Nogle gange er du måske ikke klar over de  utrolige fordele ved sådan en lille ting for din sundhed, men ligesom melonfrø er de faktisk virkelig gode for dig og rigtig gode for blodomløbet.

Græskarkerner er en naturlig kilde til E-vitamin, som er afgørende for at fremme en sund vævsproduktion og give elasticitet til dine vener og arterier. Bortset fra det fremmer græskarkerner et bedre stofskifte, som hjælper med at forhindre blodpropper. Så spis dem endeligt!

4. Prøv et fed hvidløg med vand på tom mave

Hvdløg4

Dette er et utroligt lægemiddel! Hvis du ikke allerede indtager det på daglig basis, kan du starte i morgen. Inden du spiser morgenmad, skal du spise et hvidløgsfed med et glas vand til for at rense dine blodårer og hjælpe til med at forebygge ophobningen af aflejringer i dine vener. På denne måde vil du forbedre blodcirkulationen i dine ben og fremme din generelle sundhed i hjertekarsystemet. Hvidløg er et af de bedste naturlige rengøringsmidler, der findes.

5. Vandmelon

Vandmelon4

Vandmelon er forfriskende, vanddrivende, og har et højt indhold af lycopen, en antioxidant, der også findes i tomater og  hjælper med til at skubbe blodet  ud i dine lemmer – dvs, dine ben. Takket være dens evne til at forhindre inflammation og ophobning af væsker kan vandmelon forebygge blodpropper og åreknuder – det kan endda gøre dem mindre ubehagelige.

6. Gurkemeje

Gurkemeje3

Gurkemeje er et krydderi, der ofte bruges i orientalsk medicin, og som lidt efter lidt har vundet indpas vores i vestlige samfund. Det er en fantastisk tilsætning til gryderetter med sin tiltalende farve, og kan endda blive en fremragende erstatning for salt takket være dens unikke smag. Uanset hvad dit motiv er, findes der masser af studier, der har vist at gurkemeje er fantastisk til din sundhed fordi:

 • Det er anti-inflammatorisk, antiseptisk og en kraftig antioxidant
 • Gurkemeje vil hjælpe med at forbedre blodgennemstrømningen
 • Det lindrer det tryk, du føler i benene som følge af dårlig blodcirkulation

Husk altid at for at forbedre cirkulationen i benene, er du nødt til at fjerne salt fra din kost, drikke masser af væske, og dyrke motion hver dag. Disse små men vigtige ændringer i dine daglige vaner vil hjælpe dig med at opnå en bedre livskvalitet. Skulle du ikke starte i dag og forbedre blodomløbet?


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Klingelhoefer, L., Bhattacharya, K., & Reichmann, H. (2016). Restless legs syndrome. Clinical Medicine, Journal of the Royal College of Physicians of London. https://doi.org/10.7861/clinmedicine.16-4-379
 • yang chung, & saranjit. (2001). Recent Advances on the Nutritional Effects Associated with the Use of Garlic as a Supplement Historical Perspective on the Use of Garlic 1 , 2. The Journal of Nutrition. https://doi.org/10.2307/1940703
 • Grzanna, R., Lindmark, L., & Frondoza, C. G. (2005). Ginger—An Herbal Medicinal Product with Broad Anti-Inflammatory Actions. Journal of Medicinal Food. https://doi.org/10.1089/jmf.2005.8.125

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.