Find ud af, hvad din mavetype siger om dig

Find ud af, hvad din mavetype siger om dig

Sidste ændring: 25 maj, 2022

Ingen kan benægte, at der er forskellige mavetyper. Der er de maver, der dannes på grund af at spise for meget fed mad, dem der vises på grund af hævelse eller væskeophobning og selv dem, der dannes som et resultat af at have født. Hver mavetype har brug for en forskellig tilgang for få dem tilbage i form. I denne artikel vil vi fortælle dig mere om dette emne.

Hvad siger din mavetype om dig?

Mange kvinder drømmer om at have en flad mave. Nogle af dem følger strenge diæter, og andre går til motionscenteret for at arbejde hen imod dette mål.

Men der er nogle kvinder, der ikke kan opnå deres mål. Hvorfor? Fordi de ikke vedtager en særlig tilgang til at tabe fedt på maven efter deres mave type.

Når du kender til (og accepterer) formen, der mest ligner din mave, vil du være i stand til at tage den rigtige vej, som vil give dig de bedste resultater.

At tabe mave fedt handler ikke bare om at foretage et tusinde mavebøjninger om dagen og sulte dig selv. Der er andre effektive og mindre strenge teknikker, du kan følge.

De forskellige mave typer er:

Mavetype 1: En opsvulmet mave

Det vigtigste træk ved denne mave type er, at de er fladere om morgenen, end de er om eftermiddagen.

Hævelsen stiger som timerne går, enten på grund af ophobning af luft i maven eller fordøjelsesbesvær.

Denne form for mave kan påvirke både overvægtige og tynde kvinder og er relateret til fødevare intolerance, allergier eller ”dovne tarme”, der vises, når deres kost er mangelfuld.

mavetype

Det betyder, at hvis din mave er vant til altid at forbruge de samme fødevarer (for eksempel i denne uge, spiser du det samme flere gange), vil du finde det sværere at indse, at du ikke tåler dem.

De mest almindelige intolerancer er lactose, gær, alkohol og hvede eller gluten. For at teste, om du har nogen af ​​disse former for intolerance kan du stoppe med at spise nogle af disse fødevaregrupper for at analysere, hvilke der forårsager hævelse.

Når du har fundet ud af, hvilke typer af fødevarer, der er årsag til problemet er næste skridt at fjerne dem fra din kost. Også, hvis du har en doven tarm er du nødt til at tage den uden for dens komfort zone for at løse din fødevare intolerance.

Det betyder at indtage en anderledes og mere generøs morgenmad eller ikke at indtage fødevarer eller drikkevarer du er vant til, såsom en kop kaffe midt på formiddagen.

Vi anbefaler også, at du:

  • Ikke spiser for sent på aftenen.
  • Drik massere af vand i løbet af dagen.
  • Indtager sunde probiotika for at fremme arbejdet i tarmfloraen i din krop.

Mavetype 2: Postpartum mave

Hvis du lige har født (selv for to år siden) er det muligt, at du kan have en mave, der buler ud i bunden.

Efter graviditet synker livmoderen og bliver tungere. Det kan være nødvendigt at vente mindst seks uger for din mave til at vende tilbage til normal, selvom det nogle gange kan tage meget længere tid.

Det betyder ikke at du skal begynde at træne dagen efter, at du har født. Faktisk foreslår lægerne at vente tre måneder med at motionere. Du bør heller ikke tænke kontinuerligt over vægten, som du har taget på under graviditeten.

Alt du skal bekymre dig om i denne periode er dit og dit barns helbred.

Når du er lidt mere afslappet og ønsker at begynde at tage dig af din krop, anbefaler vi indtagelse af fiskeolie kosttilskud, der hjælper med at forbrænde fedt og reducere produktionen af ​​”trængende” hormoner, der findes i fødevarer.

En anden mulighed er at forbruge gode fedtsyrer, som findes i avocado, laks og chiafrø. Disse typer af syrer giver kroppen mange næringsstoffer, bekæmper træthed og absorberer vitaminer.

For at din mave skal blive stærkere, skal du udføre bækken og ikke maveøvelser, fordi sidstnævnte er beregnet til muskler, der er allerede er i god form. Den mest kendte form for bækken øvelser er Kegel øvelser.

Efter fødslen, river vores bækkenbund sig fri og skal have lov til at komme sig.

Mavetype 3: Nedre mave bule

Dette er den typiske mave hos kvinder, som har en meget krævende karriere eller hos mødre, der har for travlt.

Kvinder, der går i fitness centeret eller er på diæt, men altid gentager de samme øvelser og spiser de samme retter har også en tendens til at have en nedre mave bule.

De øvrige dele af deres kroppe ser godt ud, men deres nedre mave bule ødelægger deres silhuet.

Dårlige vaner relateret til denne type mave er overdrevne mavemuskels rutiner eller rutiner, der ikke ændres, såsom altid at gå til spinning.

Disse øvelser forbrænder fedt fra hofterne, benene eller armene, men ikke fra maven.

Desuden er en god ernæring vigtig for at fjerne denne nedre mave bule. Dette vil forhindre forstoppelse eller oppustethed.

  • Spis flere bladgrøntsager samt mere fuldkorn og frugt.
  • Ændrer din mavemuskels øvelser og udfør armbøjninger eller modstands øvelser i stedet for.
  • Begynde at udføre cirkel træning, der indeholder styrke og aerobe øvelser. For eksempel kan du udføre squats, eller hoppe sjippetov.

Mavetype 4: Stress Mave

Sidde ved computeren og spise snacks på dit kontor i mange timer er skadeligt for helbredet på mange måder. En af de største ulemper er, at du ophober fedt i din mave.

Denne mave type er kendetegnet ved en hård og fremtrædende hævelse i det område, der går fra mellemgulvet til navlen.

Det skyldes ikke kun den usunde mad, vi spiser, men også produktionen af ​​et hormon kaldet cortisol, som fører til ophobning af fedt omkring maven.

Hvis du indtager for meget koffein, spiser en masse fastfood og ikke har faste spiseplaner, så vil du være mere tilbøjelige til at udvikle denne mave type.

En måde at undgå dette på er ved at hvile mere, da dette vil hjælpe din krop til at regulere sig selv og vil hjælpe dig med at spise mindre, da du vil opleve mindre angst.

Desuden kan du bekæmpe udmattelse ved at spise ernæringsrigtige fødevarer såsom nødder, f.eks.

Endelig bør du også reducere dit kaffe forbrug til to kopper om dagen og udføre mere afslappende træning end aerobic, såsom yoga, tai chi, eller gå en tur i parken.

Det kan interessere dig ...
Seks praktiske mavemuskeløvelser du kan lave på stuegulvet
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Seks praktiske mavemuskeløvelser du kan lave på stuegulvet

Det kan være svært at træne derhjemme, hvis du mangler inspiration og motivation. Her er seks praktiske mavemuskeløvelser, du kan lave på stuegulve...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.