Kikærter med hummer: Opskrift

Vidste du, at du kan lave en lækker ret med kikærter og hummer? Desuden er denne opskrift perfekt til vinterdage. Lær, hvordan du tilbereder den her.
Kikærter med hummer: Opskrift
Florencia Villafañe

Skrevet og kontrolleret af ernæringsekspert Florencia Villafañe.

Sidste ændring: 12 december, 2023

Har du nogensinde prøvet kikærter med hummer? Denne opskrift har utvivlsomt en kombination af smagsoplevelser, som du vil elske. Desuden giver dens ingredienser en række vigtige sundhedsfordele.

Denne ret, som er tilberedt med bælgfrugter og fisk og skaldyr, er perfekt til at spise som hovedmåltid. Den er også fremragende til at tilberede på kolde dage og dele den med dine kære. Læs videre og find ud af, hvordan du tilbereder denne lækre ret.

Kikærter med hummer

Kikærter i skål
Kikærter er meget gavnlige for kroppen, især når der er urinsyreforandringer.

Som nævnt har denne opskrift en lækker smag. Det er dog ikke dens eneste dyd. Denne ret er også næringsrig, så det er en glimrende måde at tilføre kroppen næringsstoffer på.

I forbindelse med dette påpeger ernæringseksperter, at dens ingredienser indeholder elementer af stor betydning for menneskers sundhed. På den ene side er kikærter en kilde til vegetabilsk protein, vitaminer, mineraler og kostfibre.

På den anden side indeholder hummer sunde omega-3-fedtsyrer (dem, som kroppen ikke kan syntetisere), proteiner og andre mikronæringsstoffer, der er nødvendige for kroppen. Alt dette gør, at denne ret skiller sig ud blandt andre. Her er opskriften på kikærter med hummer.

Endnu en god opskrift til dig: Sådan kan man riste kikærter i ovnen

Ingredienser til kikærter med hummer

Opskriften her er velegnet til 4 personer. Hvis du gerne vil tilberede den til flere eller færre personer, så skal du blot justere mængderne tilsvarende. Tilberedningstiden er ca. en time. Se nu, hvad du skal bruge for at lave denne ret:

 • 300 gram kikærter
 • 1 mellemstort løg
 • 3 fed hvidløg
 • 1 grøn peberfrugt
 • 2 hummere
 • 2 spiseskefulde olivenolie
 • 1 spiseskefuld røget paprika
 • 1 teskefuld safran
 • 1 spiseskefuld hvedemel
 • 2 laurbærblade
 • 2,4 dl hjemmelavede stegte tomater
 • 1/2 glas cognac
 • En knivspids salt
 • 1 liter fiskebouillon

Fremgangsmåde

 1. Læg kikærterne i blød. Dette tager tid, så det er tilrådeligt at gøre det aftenen før. Det er bevist, at for at forhindre, at bælgfrugterne gærer og forårsager tarmproblemer, bør du skifte vandet jævnligt. Husk, at den korteste tid til dette er 8 timer.
 2. Når du har udført dette trin, skal du dræne væsken fra kikærterne og lægge dem i en gryde. Fyld gryden med rent vand, og lad dem koge, indtil de er bløde. Dette vil tage ca. 30 til 40 minutter.
 3. Efter halvdelen af kogetiden pilles og hakkes løget. Kom det i gryden sammen med salt og laurbærblad. Vent derefter på, at blandingen koger færdigt.
 4. Kom derefter en smule olie i en stegepande, tilsæt en skefuld hvedemel, paprika og den grønne peberfrugt. Bring det hele op på minimum varme og tilsæt lidt efter lidt fiskefonden. Lad det koge i et par minutter mere. Rør rundt.
 5. Når kikærterne er bløde, er det tid til at tage dem af varmen og hælde kogevandet fra. Kom derefter disse ingredienser i stegepanden, og skru op for varmen til medium.
 6. Vask derefter hummerne og skær enderne af dem. Smid disse dele ud. Skær dem derefter midt over og fjern også maven.
 7. Når dette er gjort, kommes en smule olie i en anden stegepande, og skaldyrene lægges deri. Vent på, at de sauterer. Pil og hak hvidløget og brun det også.
 8. Det er nu tid til at tilsætte den hjemmelavede stegte tomat og cognac. Bland og lad dem koge i 3 minutter, så alkoholen fordamper.
 9. Efter dette trin tømmes indholdet af denne gryde ned i gryden med bouillon. Kog i yderligere 5 minutter og smag til. Tilsæt om nødvendigt mere salt og peber, indtil du får den ønskede krydring.
 10. Servér på en tallerken og nyd smagen af denne ret.

Tips til tilberedning af denne ret

Hummer på tallerken
Hummer er velsmagende og giver vigtige omega-3-fedtsyrer.

Der er ingen tvivl om, at tilberedningen af denne ret kræver noget tid. Så her er nogle tips, som du kan følge for at gøre det lettere at tilberede den.

Brug kikærter på dåse

Heldigvis er bælgfrugter, der sælges på dåse eller i glas, en glimrende måde at spare tid i køkkenet på. Det eneste punkt, du skal overveje, hvis du bruger dem i dette format, er, at de som alle andre dåsemadvarer har et højt natriumindhold. Derfor er det tilrådeligt at vaske dem ordentligt under rindende vand for at fjerne så meget som muligt af denne bestanddel.

Læg bælgfrugterne i blød på forhånd

Selv om opskriften forklarer, at du skal lægge bælgfrugterne i blød i mindst 8 timer, skal du i virkeligheden lægge dem i blød flere dage i forvejen. Du har to muligheder for at gøre dette:

 1. Den første er, at du udfører den samme proces som beskrevet i opskriften, men efter at de er kogt helt færdige, dræner du dem og stiller dem til side. Når de har stuetemperatur, skal du opbevare dem i beholdere med låg (helst i portioner), sætte en etiket med datoen på og derefter sætte dem i køleskabet. Husk, at de kan holde sig i 3 måneder, hvis de opbevares på denne måde.
 2. En anden mulighed er at dræne dem uden at koge dem og opbevare dem med en datoetiket, efter de har ligget i blød. Det er vigtigt at angive på etiketten, at de er rå. Når det er tid til at bruge dem i denne opskrift, behøver du kun at koge dem. Du behøver kun ca. 15 minutter til dette. De holder også 3 måneder, hvis du konserverer dem på denne måde.

Tilbered denne opskrift på kikærter med hummer derhjemme

Uden tvivl er denne opskrift på kikærter med hummer fantastisk at lave derhjemme. Udover at være fuld af smag, giver den forskellige næringselementer. Hvorfor ikke prøve den og dele den med venner eller familie? Noget brød til at dyppe i er også altid en populær tilføjelse.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.