Har du for vane at drikke koldt vand lige efter et måltid?

At drikke mere vand end normalt kan også være problematisk, fordi det fortynder den syre, vores mave bruger til at nedbryde mad med.
Har du for vane at drikke koldt vand lige efter et måltid?

Sidste ændring: 15 november, 2018

Er du også en af dem, der har til vane at drikke koldt vand efter et måltid? Måske er det ikke så harmløst, som du tror. Det kan forårsage ubehag og smerter, så det er faktisk bedre at lade være!

Hvorfor er det dårligt at drikke koldt vand efter et måltid?

Det er ikke blevet videnskabeligt bekræftet, at det er usundt at drikke koldt vand efter et måltid, men nogle ting tyder på, at det ikke er særligt godt for din krop.

At drikke koldt vandt lige efter at have spist kan give fordøjelsesbesvær, da den kolde temperatur ændrer madens konsistens, hvilket gør dem sværere at fordøje. For eksempel har fede madvarer tendens til at stivne, når det blandes med koldt vand, hvilket vanskeliggør fordøjelsen. Langsom fordøjelse kan resultere i problemer med sure opstød.

At drikke mere vand end normalt kan også være problematisk, fordi det fortynder den syre, vores mave bruger til at nedbryde mad med.  Det kan medvirke til, at man føler sig træt efter et måltid, og har svært ved at holde sit aktivitetsniveau oppe.

Drikker du koldt vand lige efter et måltid?

Det kan også gøre ondt i tænderne og forårsage hovedpine at drikke koldt vand sammen med maden; Det kan endda udløse migræne, føre til mavesmerter og oppustethed. Noget mad trækker vandet til sig og bliver større nede i maven. Smerten forlænges når vi drikker for meget vand, da det hindrer fordøjelsen.

Vores maver er designet til at optage mad, der har samme temperatur som vores krop. At spise mad der er for koldt eller varmt betyder ekstra arbejde for fordøjelsesprocesserne. Det samme sker, når vi spiser mad der er for stærkt; Det er sværere at nedbryde og kan forårsage diarré hos nogle mennesker.

Hvad er den bedste måde at drikke vand på?

Selvom vi siger vand er dårligt efter et måltid, så er eksperter enige om, at vores krop dagligt har brug for en god mængde vand for at kunne fungere ordentligt. Nogle mener, at det er bedre at drikke vand før et måltid, da det giver os en følelse af mæthed, og hjælper os med at spise mindre. Husk på at vand har nul kalorier, og vi kan drikke op til to liter om dagen.

Nogle mennesker tror, at hvis man drikker vand under et måltid, kan det skabe væskeophobning, men faktum er, at det stimulerer nyrefunktionen og bidrager til en god væskebalance.

For at undgå de ovennævnte fordøjelsesproblemer, anbefaler eksperter at drikke vand ved stuetemperatur, i stedet for at drikke koldt vand.

Fordelene ved vand

drikkevand

Kold vand kan potentielt skabe problemer, når det indtages sammen med et måltid. Men det betyder ikke, at vand er dårligt for dig. Det er altid vigtigt at drikke rigeligt med vand hver dag, da det er bevist, at kroppen har brug for en god mængde vand for at kunne udføre sine vitale funktioner. At drikke vand holder organer og væv hydreret, hvilket forbedrer cirkulationen og giver kroppen et “skub” til at eliminere flere toksiner. At drikke vand hver dag er essentielt og yderst gavnligt for vores generelle helbred og velbefindende.

Vi håber du nød at lære mere om farerne ved at drikke koldt vand efter et måltid!

Det kan interessere dig ...
Bliv sundere ved at drikke mere vand hver dag
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Bliv sundere ved at drikke mere vand hver dag

Når du drikker mere vand hjælper det med at fjerne toksiner og rense dine nyrer. Læs om alle de gode virkninger ved vand her!