En komplet guide til plantning af moringa i hjemmet

Moringa er et træ, hvis blade er kendt for deres egenskaber, så det er ideelt til at plante derhjemme. I dag vil vi fortælle dig alt om det.
En komplet guide til plantning af moringa i hjemmet
Leonardo Biolatto

Bedømt og godkendt af læge Leonardo Biolatto.

Sidste ændring: 03 marts, 2023

De fleste af os har hørt om egenskaberne ved moringa. Men vidste du, at dette træ er ideelt til at plante derhjemme? I denne artikel vil vi fortælle dig lidt om denne art, og desuden vil vi dykke ned i dens fordele og lære dig, hvordan du kan få din egen!

Selv om dette er en art, der stammer fra Indien, tilpasser den sig meget godt til forskellige jordtyper og temperaturer, så du kan helt sikkert dyrke den og have den i dit hjem.

Moringa: Hvad er det?

Som nævnt er moringa et træ, der også er kendt som livets træ. Det kan blive op til 10 meter højt. Det har opnået verdensomspændende berømmelse for sine ernæringsmæssige egenskaber.

Dets blade er de mest anvendte i forskellige præparater. Faktisk er de meget udbredt i traditionel indisk medicin eller Ayurveda. De naturlige forhold, som arten vokser under, er kendetegnet ved at være varme og fugtige på samme tid.

Dens største udbredelsesområder er Amerika, Afrika, Europa og Asien.

Ud over bladene findes dets egenskaber også i rødderne, frugterne og frøene. Ifølge nogle artikler indeholder moringa 27 % protein samt A- og C-vitamin og mineraler som jern, fosfor og calcium.

Stødt moringa

Fordelene

På grund af sin sammensætning er moringa et naturprodukt, som inden for naturmedicin anbefales som supplement til behandlingen af forskellige helbredstilstande. Ifølge nogle videnskabelige artikler kan det være nyttigt til følgende:

Kan du lide denne artikel? Vi tror, at du måske også gerne vil læse: 5 medicinske urter til at lindre depressive følelser

Plantning af moringa derhjemme: En trinvis guide

Det er en rigtig god idé at plante moringa derhjemme, da det er et smukt træ, som du kan bruge til at lave infusioner. På den måde kan du drage fordel af dets ernæringsmæssige egenskaber.

Dyrkningen kan ske på tre måder:

 1. Spiring af frø.
 2. Dyrkning af stiklinger.
 3. Ved at starte fra planten i et mere udviklet stadie.

Her fortæller vi dig, hvordan du gør det, i henhold til disse metoder!

Plante vokser ud af træ

1. Spiring af frø

Den første måde at dyrke moringa på derhjemme er gennem spiring af frø. Disse kan uden større problemer købes i planteskoler eller specialforretninger.

Når du har dem, skal du gøre følgende:

 1. Læg dem i en beholder med vand i 24 timer for at blødgøre skallen.
 2. Forbered derefter den potte, som du vil så moringaen i, eller vælg det stykke jord i haven, som du vil lægge frøene i.
 3. Lav et hul, der er 5 cm dybt, og fugt jorden.
 4. Læg frøene deri, dæk dem til, og giv dem vand igen.
 5. I de første 10 dage skal du vande næsten dagligt. Det vigtigste er at holde jorden fugtig, men ikke vandmættet.
 6. Efter en uge vil du kunne se spirerne, og efter en uge vil du se et lille voksende træ.
 7. Husk derefter, at hvis du skal så flere moringafrø, skal du lade 30 til 40 centimeter være mellem hvert frø.
 8. Men hvis du har valgt en potte til din moringa, skal den være mindst 30 centimeter dyb.

2. Plantning af moringa-stiklinger

Den anden mulighed vi har for at plante moringa omfatter dens stiklinger. Du kan desuden få dem fra en ven eller slægtning, som allerede har et træ.

Du skal gøre følgende:

 1. Identificér en gren, der er 30 centimeter lang og ca. 4 centimeter i diameter på hovedstammen.
 2. Klip den af, og plant den i krukken eller i haven, alt efter hvad du har arrangeret.
 3. Uanset hvor du placerer den, skal du sørge for et 15 centimeter dybt hul i jorden for at placere stiklingen der.
 4. Så vil rødderne på din stikling i løbet af nogle få dage vokse og være starten på dit moringatræ.

3. Plantning af et lille moringatræ

Vi vil afslutte denne guide til plantning af et moringatræ derhjemme med den sidste mulighed. Når vi taler om en lille plante, mener vi en plante, som du har købt på en planteskole. Du kan placere den i en potte eller direkte i haven.

De leveres normalt med jord og rødder, så det eneste, du skal gøre, er at lave et dybt og tilstrækkeligt hul til at skære plastikken over og sætte planten i med al den jord, den allerede leveres med. Den skal måske have lidt mere jord for at sætte den fast.

Vand den, og det er det hele. Snart vil du se, hvordan din plante begynder at vokse i den plads, du har afsat til den.

Vi tror, at du måske også gerne vil læse denne artikel: 10 planter med orange blomster og deres pleje

Pas godt på din moringa, så den bliver en kilde til liv!

Som det livstræ, den er, har moringa brug for lidt ekstra pleje, som du skal give den, for at den kan vokse sundt. Dette er de vigtigste aspekter!

 • Denne plante har brug for direkte lys.
 • Moringatræer kræver lys, sandet jord med god dræning.
 • Den ideelle temperatur for denne plante er mellem 22 og 35 grader Celsius. Den bør altid være under 40 °C.
 • Du bør foretage en årlig beskæring for at forme den, kontrollere væksten og fjerne eventuelle tørre grene.
 • Moderat vanding, så jorden altid er fugtig, men ikke vandmættet.

Det var det hele! Du ved nu alt, hvad du behøver for at plante din moringa derhjemme og nyde godt af dens fordele.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Fahey, J. W. (2005). Moringa oleifera. A review of the medical evidence for its nutritional, therapeutic and prophylactic properties. Trees for Life Journal1(5), 1-15.
 • Fuentes Esparza, M; Quezada, T; Guzmán, S; Valdivia-Flores, A; Ortíz-Martínez, R. (2019). Efecto del consumo de Moringa oleífera sobre parámetros productivos y toxicológicos en pollos de engorde. Rev Mex Cienc Pecu. 10(4):1013-1026.
 • González Valenzuela, C. M., & Romero Mayorga, A. E. (2017). Comparación de actividad cicatrizante entre los aceites de las semillas de azadirachta indica y moringa oleífera en heridas cutáneas en ratas wistar (Doctoral dissertation, Universidad de Guayaquil. Facultad de Ciencias Químicas).
 • Kumbhare, M., & Sivakumar, T. (2011). Anti-inflammatory and analgesic activity of stem bark of Moringa oleifera. Pharmacologyonline3, 641-650.
 • Martínez-González, C. L., Martínez, L., Martínez-Ortiz, E. J., González-Trujano, M. E., Déciga-Campos, M., Ventura-Martínez, R., & Díaz-Reval, I. (2017). Moringa oleifera, a species with potential analgesic and anti-inflammatory activities. Biomedicine & Pharmacotherapy87, 482-488.
 • Soliman, M. M., Aldhahrani, A., Alkhedaide, A., Nassan, M. A., Althobaiti, F., & Mohamed, W. A. (2020). The ameliorative impacts of Moringa oleifera leaf extract against oxidative stress and methotrexate-induced hepato-renal dysfunction. Biomedicine & Pharmacotherapy128, 110259.
 • Villarreal Gómez, A; Ortega Angulo, K. (2014). Revisión de las características y usos de la planta moringa oleífera. Investigación & desarrollo vol 22, n° 2. págs. 309-330. issn 2011-7574 (on line).

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.