De fleste kvinder genkender ikke symptomerne på hjerteanfald

Da symptomerne på et hjerteanfald let kan forveksles med andre problemer, er det vigtigt at vide, hvad de er, og altid gå til lægen, hvis der er en reel nødsituation.
De fleste kvinder genkender ikke symptomerne på hjerteanfald

Sidste ændring: 26 august, 2022

Forskning har vist at  mænd og kvinder oplever forskellige symptomer, når de oplever et hjerteanfald. Faktisk er nogle af de symptomer, som kvinder oplever meget almindelige, hvilket kan føre til passivitet, når det kommer til en livstruende situation. I denne artikel vil vi snakke om at de fleste kvinder genkender ikke symptomerne på hjerteanfald.

En af de mest bekymrende kendsgerninger, som sundhedseksperter kommer ud for er. At de fleste kvinder ikke ved hvad symptomerne på hjerteanfald er, eller hvad de kan gøre for at forebygge det.

Manglen på tydelige symptomer kan føre til mere alvorlige komplikationer, når en person, der oplever et hjerteanfald ikke er klar over det eller over hvad de skal gøre.

På den anden side er det sommetider sådan at at disse symptomer kan blive forvekslet med andre problemer som slet ikke forbindes med hjerteanfald. De kunne endda indikere tilstedeværelsen af en anden type lidelse eller tilstand.

Så… Hvad er de almindelige symptomer på hjerteanfald hos kvinder?

Når man tænker på at de fleste kvinder ikke ved hvad symptomerne på et hjerteanfald er. Så vil vi bruge dagens artikel til at dele nogle værdifulde oplysninger om, hvad du skal huske på i det tilfælde at du selv eller nogle af dine nærmeste kommer ud for denne nødsituation.

De mest almindelige tegn på et hjerteanfald hos kvinder er:

Kvalme eller opkastning.

Man der er svimmel

Inden de oplever et  hjerteanfald, er kvinder dobbelt så tilbøjlige som mænd til at få symptomer som kvalme, opkastning, sure opstød eller fordøjelsesbesvær.

Disse advarselstegn bliver ofte ignoreret, fordi de almindeligvis forbindes med mindre alvorlige problemer. Men det er en god idé at holde dem i tankerne, især når de er forbundet med andre symptomer

Følelse af kvælning

Du kan pludselig begynde at føle en alvorlig åndenød, som kan opstå, når du er i hvile eller under fysisk aktivitet. Du kan føle du gisper efter vejret, og er tvunget til at tage meget dybe indåndinger.

Dette symptom kan forekomme, når hjertet ikke er i stand til at pumpe det bod rundt, som din krop har brug for, hvilket ophobes i lungerne og gør vejrtrækningen mere besværlig.

Usædvanlig træthed

Kvinde der er meget traet

Indimellem kan du begynde at mærke en mangel på energi, som kan opstå umiddelbart og forsvinde det næste øjeblik, eller den kan vare flere dage, hvor den øges gradvist.

Træthed uden grund opleves af mere end halvdelen af kvinder, der lider et hjerteanfald.

Smerter i midten af brystet

Dette er normalt en meget intens smerte, der føles som noget, der knuser dit bryst. Det kan vare et par minutter, eller det kan være tilbagevendende. Denne smerte bør straks alarmere dig, fordi det er nok noget, du ikke har oplevet før.

Ubehag i det øvre halsområde

Kvinde med nakkesmerter

Man kan også oplevet en følelse af smerte eller ubehag i ryggen, halsen eller kæben. Smerten kan sprede sig til armene eller den øvre del af maven.

Andre symptomer omfatter:

  • Ekstrem angst
  • Koldsved
  • En følelse af at dit hjertet ikke slår ordentligt
  • Ændring i hudfarve eller bleghed og forslået farvetone omkring læberne
  • Svimmelhed

I de fleste tilfælde vil en kvinde begynde at opleve disse symptomer samme dag eller nogle timer inden et hjertetilfælde. De forekomme ikke altid, eller de kan gradvist øges i intensitet op til angrebet.

Hvad gør du, hvis du får et hjerteanfald?

Det er afgørende at handle hurtigt, hvis du har symptomer på et hjerteanfald for at undgå alvorlig eller uoprettelig skade. Behandlinger for hjerteanfald er langt mere effektive, når de udføres inden for de første få timer efter oplevelse af symptomerne.

Hvis du har lang tids brystsmerter skal du ringe til 112, eller få en ven eller familiemedlem til at bringe dig på skadestuen med det samme. Undgå selv at gå til hospitalet, fordi din tilstand kan forværres på vejen, og du kan forårsage endnu mere skade.

Selv hvis dine symptomer forsvinder efter få minutter eller kun forekommer gradvist. Så er det stadig vigtigt at du taler med din læge med det samme, for at få en korrekt diagnose, da det kunne være forbundet med et hjerteproblem.

Husk, at jo hurtigere du reagerer, jo mindre sandsynligt er det at du vil lide tragiske konsekvenser.

Det kan interessere dig ...
Førstehjælp: Sådan skal du reagere på et hjerteanfald
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Førstehjælp: Sådan skal du reagere på et hjerteanfald

Hjerteanfald kan ske når som helst og hvor som helst. Det er derfor vigtigt at vide, hvordan du skal reagere på et hjerteanfald.
Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.