Loven om løsrivelse: Hvordan du anvender den til at forbedre dit liv

Hvis du anvender loven om løsrivelse, vil det hjælpe dig med at lindre lidelse og give dig mulighed for at leve i fred og have sundere forhold. Opdag, hvad den består af, og hvordan du kan omsætte den i praksis.
Loven om løsrivelse: Hvordan du anvender den til at forbedre dit liv
Elena Sanz

Skrevet og kontrolleret af psykolog Elena Sanz.

Sidste ændring: 22 september, 2022

Hvad ville du svare, hvis du blev spurgt, hvem du er? Du ville sandsynligvis henvise til, hvor du bor, din ægteskabelige status, dit arbejde eller dine ejendele. Ved at definere os selv kan vi se, hvilke aspekter af vores virkelighed vi knytter os til, da vi har gjort dem til en del af vores identitet. Loven om løsrivelse inviterer os til at være mere frie.

Med den kan vi åbne os for uendelige muligheder og give slip på kontrollen over vores omgivelser.

Set på denne måde kan det virke som et koncept, der er for abstrakt og svært at gennemføre. Det er sandt: Det er ikke let at anvende. Men det er vejen til at få sundere forhold, opnå vores mål lettere og frem for alt leve i en tilstand af ro og tilfredshed, væk fra frygt.

Hvad er loven om løsrivelse?

Loven om løsrivelse er en del af de 7 åndelige love for succes, som den hinduistiske forfatter Deepak Chopra har gjort sig til talsmand for. Hans arbejde er baseret på de universelle love, der styrer skabelsen på makrokosmos (universet) og mikrokosmos (mennesket) niveau.

Ud fra dette grundlag foreslår han en række forskrifter, som, når de anvendes i vores daglige liv, gør det muligt for os at opnå succes og stoppe lidelse.

Loven om løsrivelse henviser til evnen til at give afkald på tilknytning til materielle og immaterielle goder og åbne os for usikkerheden og dens uendelige potentialer. Den består med andre ord i at løsrive os fra ejendele, identiteter og personlige relationer for at forankre os i den uomtvistelige tillid til vores sande jeg og til livet.

Løsrivelse betyder ikke, at vi holder op med at have mål, at vi holder op med at nyde eller at vi er kolde og distancerede. Vi kan stadig have materielle ejendele, fremtidige projekter og gå hen imod dem og etablere dybe relationer. Nøglen ligger i at give slip på kontrollen, i at nyde dem, men ikke have brug for dem, i ikke at lade disse aspekter styre os.

Buddhistisk statue

Buddhismen tillægger f.eks. begrebet løsrivelse stor betydning for at gå mod ægte frihed.

Loven om løsrivelse: De fire love

Dette generelle princip er opdelt i fire forskellige love, som mere detaljeret forklarer, hvordan man omfavner løsrivelse på daglig basis. Lad os se nærmere på hver af dem.

1. Du er ansvarlig for dig selv

Denne lov opfordrer os til at opgive offerrollen og tage ansvar for vores omstændigheder og lykke. Vores eget velbefindende afhænger af ingen andre end os selv. Det er således vores opgave at træffe beslutninger, være modige og tage ansvar for det, der sker for os.

Vi skal holde op med at lade os styre af andres mandater og forventninger. Vi skal ikke søge godkendelse og påskønnelse fra andre. Målet er tværtimod at tilpasse os selv til den vi er, til vores værdier og intuitioner, og handle i overensstemmelse hermed.

Vi tror, at du måske også vil være interesseret i at læse dette: Du er kun ansvarlig for, hvad du siger

2. Lev i nuet, accepter din virkelighed

At leve i nuet er kompliceret for alle, da sindet konstant vandrer mellem sorg over fortiden og angst for fremtiden. Men for at opnå succes og tilfredsstillelse er det vigtigt at fokusere på her og nu og acceptere virkeligheden, som den er.

Lad os holde op med at lide, fortryde eller bebrejde os selv for det, der er sket, lad os holde op med at kæmpe mod strømmen.

Det er på tide at løsrive os fra fortiden og slippe den frustration, der kommer af, at tingene ikke er, som vi gerne ville have, at de skulle være. At antage virkeligheden roligt og uden fordømmelse er det første skridt til at kunne foretage en ændring.

3. Opmuntr til frihed og give andre mulighed for også at være frie

Frihed er den mest fyldestgørende, fuldstændige og sunde tilstand at gå igennem livet i. Derfor bør vores relationer aldrig være afhængige eller baseret på frygt og kontrol. Tværtimod skal de være baseret på en god evne til at være alene, som giver os mulighed for at vælge selskab efter behag og for fornøjelsens skyld.

Vi giver afkald på frihed (vores egen og andres), når vi forsøger at blande os i andres liv og løse deres problemer, samt når vi forsøger at kontrollere, manipulere eller behage dem, så de ikke forlader vores side. Disse holdninger kommer fra frygt og skal stoppes.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: Sådan kan du leve mere bevidst

4. Antag, at tab vil ske før eller senere

Denne sidste lov om løsrivelse inviterer os til at antage og omfavne idéen om ubestemthed: Alt går forbi, alt flyder, og forandring er konstant. Intet er evigt, intet varer ved.

Både vores ejendele og vores relationer vil gå tabt på et tidspunkt. At antage denne virkelighed vil gøre det muligt for os at leve mere fredeligt.

En person sætter et ur

At forstå, at tiden går med forandringer, og at intet er permanent, gør det muligt for os at opfatte tilværelsen med andre øjne og et andet perspektiv.

Hvordan anvender man loven om løsrivelse?

Som følge af ovenstående har du måske allerede fået nogle idéer til, hvordan du kan anvende loven om løsrivelse i dit liv. Her er imidlertid nogle sammenfattede tips:

  • Forsøg ikke at kontrollere andre eller påtvinge dine meninger. Tillad hver enkelt person at være.
  • Forsøg ikke at tvinge situationer og ikke at blive besat af at søge efter løsninger. Vend tilbage til dit centrum, find fred, tillid og flyd med begivenhederne.
  • Omfavn usikkerheden. Hold ikke fast i stive ønsker eller mål og forbliv åben over for forandringer. Husk, at når intet er sikkert, er alt muligt.
  • Hold op med at definere dig selv ud fra det, du har. Tillad dig selv alle muligheder for at være. Juster dig selv med dit sande jeg og vær ikke afhængig af andres godkendelse.
  • Vær ansvarlig for dit liv og din lykke. Lad ikke dine følelser afhænge af omstændigheder eller mennesker uden for dig. Du er dit centrum.
  • Find frøet af muligheder i enhver krise og læren i enhver uventet begivenhed.
  • Tillad dig selv at nyde og knytte bånd efter eget valg, ikke af nødvendighed.

Det kan være svært at begynde at praktisere loven om løsrivelse i begyndelsen. Vi er alt for fastlåste i frygt og behovet for kontrol.

Vi kan dog tage små daglige skridt ved at reagere med tillid og et åbent sind på alt, hvad der sker for os. Med øvelse vil disse holdninger blive mere naturlige for dig. Du vil se, at dit liv forvandles, og at fred er din ledsager på vejen.

Det kan interessere dig ...
Hvad er individualisme?
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Hvad er individualisme?

Individualisme er en filosofisk holdning, der forsvarer individets overlegenhed over for kollektivet. Læs om dens karakteristika.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.