8 metoder til at skjule ledninger derhjemme

Er ledninger blevet fjenden i din boligindretning? Bare rolig! I denne artikel giver vi dig nogle praktiske idéer til at skjule ledninger, så de ikke længere er et problem.
8 metoder til at skjule ledninger derhjemme

Sidste ændring: 26 august, 2022

Du behøver ikke at have en uddannelse i indretning for at indse, at synlige ledninger og kabler ødelægger stilen i dit hjem. Men at løse dette problem er ikke så kompliceret, som det ser ud til. I denne artikel deler vi 8 idéer til at skjule ledninger derhjemme på en let og æstetisk måde.

I indretning kommunikerer hvert element noget. Derfor skal vi være forsigtige med tilbehør, møbler, farver, materialer, stilarter og teksturer. Der er dog andre små detaljer, der kan gøre en stor forskel. Dette er tilfældet med ledninger og kabler, der kommer fra apparater, som gør livet lettere, men skaber en stor hindring for et godt design.

Inden for kunst, arkitektur og indretning er der et koncept ved navn komposition, der handler om at organisere ting på en logisk måde for at formidle en intention og forårsage en behagelig fornemmelse.

Der er elementer, der er visuelle distraherende og tiltrækker opmærksomhed, men bryder balancen i kompositionen. På samme måde får de rum til at se rodede ud.

Ledninger er bestemt et af disse elementer.

Idéer til at skjule ledninger derhjemme

Selvom teknologiens fremskridt og elektroniske enheder har mindre ledninger nu og endda trådløse systemer, er det sandsynligt, at der i dit hjem stadig er flere apparater med store ledninger, såsom fjernsyn, lamper, computere og dit modem.

Der er dog også mindre ledninger som f.eks. mobiltelefon, bærbare og tabletopladere, der laver rod. Nedenstående viser vi dig nogle smarte tricks til at skjule de forskellige typer ledninger og kabler i dit hjem, så dine rum altid ser rydelige og upåklagelige ud.

1. Brug en kabelskjuler

Dette er en af de mest praktiske og hurtigste løsninger at implementere. Det er en slags langt plast- eller metalrør eller kasse, der giver dig mulighed for at gruppere kablerne og skjule dem bag det.

Et dårligt installeret kabelskjuler kan dog se værre ud end selve kablerne. Af denne grund er det vigtigt, at den har samme farve som væggen, så dens eksistens skjules. Den skal også placeres tæt på et hjørne.

En mand, der tilsluttede en ledning til sin router

2. Skjul ledninger i en kasse

At have ledninger og kabler i vejen er ikke et nyt problem. Af denne grund er der allerede dekorative elementer på markedet, især i form af en kasse, der giver dig mulighed for at gruppere dem indeni, så de ikke producerer visuel ubalance.

På denne måde har du en fin æske, der matcher din indretning og fungerer som et skjulested for de irriterende kabler. Du kan endda designe det selv med en skotøjsæske. Test din fantasi og talent for at tilpasse det, som du finder passende.

3. Lav skræddersyede møbler

Specialfremstillede møbler er løsningen på mange problemer. Det giver dig mulighed for at optimere rummet i dit hjem på en smart måde og tilpasse dem til dine æstetiske ønsker og opbevaringsbehov. Hvis du tænker på at få et speciallavet møbel, skal du benytte lejligheden til at designe det på en sådan måde, at det giver dig mulighed for at skjule ledninger.

Denne type møbler er fantastisk til fjernsyn, stereoanlæg og videospilkonsoller, fordi du kan bestemme, hvor stikkontakten er, og designe det i overensstemmelse hermed. De er også gode til kontorer og læseværelser.

4. Skær et hul i dit skrivebord for at skjule ledninger

Der er normalt ledninger overalt på dit skrivebord på grund af antallet af elektroniske enheder, du bruger der. Mange gange sidder disse fast i skrivebordet og forårsager ubehag og rod. De gør det også svært at have et ergonomisk og harmonisk arbejdsområde.

I denne forbindelse kan du lave et hul i et hjørne af bordet, hvorigennem kablerne er arrangeret på en organiseret måde for at nå stikkontakten. Derudover kan du have et strømstik under bordet for at tilslutte dem tæt på, så de ikke ligger på gulvet.

5. Installér et panel

Der er gode chancer for, at nogle af dine fjernsyn hænger på væggen. Imidlertid ser flere ledninger, der hænger ned fra dem, meget rodede ud.

En meget praktisk løsning er at installere et panel eller bord, der sidder mellem væggen og fjernsynet. Dette skjuler ledninger og kabler bag tv’et. Det bedste ved denne idé er, at det hjælper dig med at indrette rummet.

Du kan lave den i træ i sin naturlige farve, eller bruge en farve, der matcher resten af din indretning. Det er et glimrende alternativ til et rum, hvor du ikke vil have et helt tv-skab på grund af, hvor meget plads det ville optage.

6. Opbevar kabler i kurve

Kurve af ståltråd, siv, garn eller macramé er meget smukke og giver ethvert rum et rustikt, boheme eller romantisk præg. De er et fremragende dekorativt element, som du kan drage fordel af ved at bede din familie om at lægge kablerne til deres apparater der, mens de ikke bruger dem.

Derudover kan du stille kurven et strategisk sted i nærheden af en stikkontakt. På denne måde er den inden for rækkevidde, hver gang du skal oplade en elektronisk enhed.

7. Skjul ledninger med en kabelhængekøje

Dette er en meget genial og praktisk løsning. Hvis du hader kabler, der hænger over dit skrivebord eller natbord, kan du designe en taske eller hængekøje, der giver dig mulighed for at placere dine kabler der på en organiseret måde. Det skal være et lidt stift, robust stof, som du kan folde på midten.

Den bedste idé er at købe et strømstik til at lægge i og sætte ledningerne i den. Du kan hænge den i den ene ende af skrivebordet, og det vil se meget pænere og mere organiseret ud.

Opladere tilsluttet en stikkontakt på et skrivebord

8. Dekorér kabler på en håndlavet måde

Hvis du er vild med DIY og håndværk, er dette bestemt en ideel løsning for dig. Du kan tage de ledninger, der er i sigte, og dække dem med et andet materiale. Reb vil se godt ud og fungere, hvis du har en boheme eller rustik stil derhjemme.

Vær forsigtig med at manipulere det elektriske system, når du vil skjule ledninger derhjemme

Nu hvor du kender idéer til at skjule ledninger derhjemme, kan du komme i gang med at give dit hjem et æstetisk præg. Det er dog vigtigt at være forsigtig, når du håndterer elektriske apparater. Du må ikke ændre kablernes struktur eller fjerne dem.

Husk på samme måde at bruge strøm ansvarligt i dit hjem. På denne måde vil du passe på miljøet og spare på dine månedlige regninger.

I denne forbindelse er det tilrådeligt at afbryde opladere til elektroniske enheder, når de ikke bruges. Det betyder også, at flere kabler kan grupperes i et strømstik, så det er let at slukke det om natten.

Det kan interessere dig ...
8 tips til belysning i et skab
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
8 tips til belysning i et skab

Vi ønsker alle skabe, der er rummelige, pæne, moderne og har god belysning. I dag deler vi 8 tips til at hjælpe dig med belysning i et skab.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.