Opdrag med kærlighed, ikke lydighed baseret på frygt og begrænsninger

For at opfostre glade, retfærdige børn, har du brug for at opdrage dem baseret på respekt og ikke begrænsninger. Det er vigtigt, at de følger reglerne, fordi de er rigtige, ikke fordi de frygter dem.
Opdrag med kærlighed, ikke lydighed baseret på frygt og begrænsninger

Sidste ændring: 06 juni, 2019

Opdrag med kærlighed, ikke lydighed baseret på frygt og begrænsninger. I modsætning til hvad mange tror, garanterer en streng opvækst ikke succes med at opdrage børn. Lydighed indgydet fra råb og strenge regler resulterer i frygt og usikkerhed.

Faktisk er det forunderligt, hvordan vi inden for vores eget sprog forbinder “de lydige og føjelige barn” med noget, der er ønsket og endda forventet hos de fleste familier.

Men nogle gange er der lavt selvværd og ulykke bag dette føjelige barn. Dette er barnet, der havde så mange vægge sat op omkring sig, at det kun forstår livet som et fængsel.

Herforuden bliver deres sind ude af stand til at tage initiativ, fordi de forventer andre mennesker til at fortælle dem, hvad de kan eller ikke kan hele tiden.

Det glade barn er et, der udforsker, leger, griner, og kommunikerer. Dette skyldes frygt og strenghed klipper vingerne for vækst og selvværd.

Så når du vælger hvilken type forældre, du ønsker at være overfor dine børn, skal du vælge den, der vil lade dem vokse med integritet. Den type, der vil sætte dem i stand til at leve med respekt i verdenen og gøre dem i stand til at være glade og give lykke.

Nedenfor giver vi nogle enkle retningslinjer til dig, som du kan overveje.

Begrænsninger i uddannelse

Alle ønsker at have et barn, der lytter til dem, der ønsker at behage dem og opfylder de standarder, der er fastsat.

Se også denne artikel efter “Opdrag med kærlighed, ikke lydighed baseret på frygt og begrænsninger”:

5 ord dine børn skal lære

Selv om det er rigtigt, at det er noget at håbe på, så glem ikke, at en sådan adfærd skal være i harmoni med andre.

Overholdelse af reglerne skal gå hånd i hånd med at forstå dem.

 • Et barn skal forstå, hvad der forventes af dem i hvert øjeblik, og hvorfor du vil håndhæve reglerne.
 • Jeg gør, hvad min mor siger, fordi hun ønsker det bedste for mig. Jeg pakker mit legetøj sammen hver aften, fordi jeg er nødt til at holde mit værelse ryddeligt. Jeg er tavs, når andre taler af respekt og god til at lytte.

Børn bør ikke adlyde regler af frygt eller frygt for straf. Adfærds psykologi virker ikke altid, når det kommer til uddannelse.

Hvis dit barn vænner sig til råb eller anden bebrejdelse, hver gang de laver en fejl eller handler uhensigtsmæssigt, vil de udvikle frygt og vrede mod dig, mod deres forældre.

Nu, vil vi forklare dette nærmere.

Barn der har haenderne for oejnene

Uddannelse baseret på frygt skaber ulykkelighed

Den tidlige barndom er tiden mellem at være en måned gammel og syv år. Alt hvad der sker i denne periode er nøglen til fremtidig udvikling.

Se også denne artikel efter “Opdrag med kærlighed, ikke lydighed baseret på frygt og begrænsninger”:

Kærtegn nærer hjertet

 • Alle forældre ønsker deres barn vil adlyde dem, når de bliver bedt om at gøre noget.
 • Dette hjælper barnet i at blive integreret i dynamikken hos familien, og det holder dem også beskyttet.

Men børn ønsker altid at gå over grænsen for at bevise sig selv, såvel som at bevise noget over for dig.

 • Hvis de bliver mødt med straf, råben eller bebrejdelse, hver gang de går over disse grænser, kan et barn reagere på to måder.
 • Det vil brødføde deres vrede, så de vil udfordre dig endnu mere, eller de vil blive mere indelukket i sig selv.
 • Et barn skal ikke bruge deres tidlige barndoms følelser på frygt hver dag.
 • Frygt udhuler deres selvværd og forårsager unødig stress på unge, opvoksende hjerner.
 • Opdragelse baseret på straf gør, at et barn kun fokuserer på udefrakommende anerkendelse. Du skaber en ubeslutsom person, der ikke har nogen selvtillid.

Alle, der opdager verden gennem linsen af frygt på grund af deres familie vokser op med ulykke.

“Hvis de mennesker, der elsker mig mest gør mig bange, er jeg nødt til at forsvare mig i denne verden.”

barn og en bamse

Undervis med kærlighed og respekt

 • Undervisning med respekt betyder at fortælle dit barn, hvad der forventes af dem i hvert øjeblik. Samtidig, betyder det at tilskynde dem til at være sig selv, fri til at udforske verden sikkert ved din side.
 • At lære med kærlighed betyder, at der er ikke behov for at råbe, og i stedet udføres argumenter med en afslappet, klar stemme.
 • Hvis du ønsker at undervise dine børn med kærlighed til at være lydige, er du også nødt til at lytte. Vær opmærksom på deres tanker, og baseret på dem kan du komme med forslag, præciseringer og tilføje vejledning.
 • Forsøg ikke at have perfekte børn. Dit mål bør være at opdrage glade børn, der selv kender reglerne for din familie og for samfundet.
 • For at undervise er du nødt til at give dit barn en stemme. Hvis du fokuserer på straf og bebrejdelse og kun påpeger, hvad de gør forkert, vil du opdrage en person, der ikke er i stand til at hævde sig selv.
 • I stedet for at være for hård, når de opfører sig dårligt, så forklar, hvad de har gjort forkert, og hvordan de kan gøre det bedre.
 • Husk på, at det ikke er godt at stille alt for mange krav. Du ønsker ikke at skabe et barn, der er underdanig og tavst.

Fokuser på de naturlige talenter dit barn har, så de kan føle sig trygge, når det bliver tid til at stræbe efter, hvad der gør dem glade.

Barn ved vindue - Opdrag med kaerlighed

Lær at “knytte bånd” med dine børn, snarere end at straffe dem. Hvis du forstår deres behov, kan du bedre hjælpe dem med at vokse dag for dag.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Janzen, H. L., Hildebrand, D. K., Kaufmann, L., & Saklofske, D. H. (2001). Depresión en los niños. National Association of School Psychologist. https://doi.org/10.1007/BF01150711
 • Cecilia, G., López, H., Cristina, M., & Vesga, G. (2009). Interacción familiar y desarrollo emocional en niños y niñas *. Revista Latinoamericana de Ciencias Sociales, Niñez y Juventud. https://doi.org/10.1111/ajsp.12099
 • Positivo, R., Darle, C., Quitarle, N., & Negativo, E. R. (2012). Refuerzos Y Castigos. Seeducansolos.
 • Pulido, S., Castro-Osorio, J., Peña, M., & Ariza-Ramírez, D. P. (2013). Pautas, creencias y prácticas de crianza relacionadas con el castigo y su transmisión generacional. Revista Latinoamericana de Ciencias Sociales, Niñez y Juventud, 11(1), 245-259.
 • Palacios, J., & Castañeda, E. (2009). La primera infancia (0-6 años) y su futuro. Organização dos Estados Ibero-americanos para a Educação, a Ciência ea Cultura= Organización de Estados Iberoamericanos para la Educación, la Ciencia y la Cultura.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.