Opskrift på hjemmelavet gulerodsjuice og dets fordele

Gulerødder indeholder vitaminer, mineraler, fiber og antioxidanter, som kan hjælpe med at fremme velvære. Vil du gerne prøve denne hjemmelavede gulerodsjuice?
Opskrift på hjemmelavet gulerodsjuice og dets fordele
Florencia Villafañe

Written and verified by ernæringsekspert Florencia Villafañe.

Last update: 09 august, 2022

Gulerødder er en af de grøntsager, som du simpelthen bare må inkludere i din kost, eftersom de er rige på mange gavnlige næringsstoffer. Det bedste af det hele er, at man kan bruge det til at lave alle mulige former for opskrifter. I denne artikel vil vi fortælle dig, hvordan man kan lave hjemmelavet gulerodsjuice, og beskrive dets mange fordele.

I det henseende bør vi bemærke, at en god måde at få en dosis næringsstoffer på, især vitaminer, mineraler og antioxidanter, er ved at at drikke juice lavet af denne eller andre grøntsager. Gulerødder giver juice en slående orange farve og giver en sød smag, som vil være lækker for både børn og voksne.

Læs med for at lære mere!

Fordelene ved at indtage gulerødder

Det mest bemærkelsesværdige aspekt ved gulerødder fra et ernæringsmæssigt synspunkt er, at det indeholder forløbere for A-vitamin. Ifølge data fra Spanish Nutrition Foundation dækker en gulerod af mellem størrelse henholdsvis 89% og 112% af den anbefalede daglige mængde af A-vitamin for mænd og kvinder i en alder mellem 20 og 39 år.

Det indeholder også en god mængde kulhydrater, hvoraf en betydelig procentdel er opløselige fibre. Det indeholder også mindre mængder af andre vitaminer såsom C-vitaminer og B6-vitaminer og bestemte mineraler såsom jern, jod og kalium. Nedenstående vil vi forklare dets fordele i detaljer.

Kvinde laver hjemmelavet gulerodsjuice

Vi anbefaler, at du også læser denne artikel: To nemme opskrifter på gulerodssuppe

Gulerødder forbedrer øjnenes tilstand

Blandt carotenoiderne med provitamin A aktivitet skiller beta-caroten, alfa-caroten og lutein sig ud. Når man har indtaget disse komponenter, omdanner ens krop dem til A-vitamin, hvilket kan forbedre øjnenes tilstand.

Af den grund anbefaler eksperter at indtage gulerødder for at forebygge blindhed og tørre øjne og holde nethinden og cellerne i øjnene i god stand.

I det henseende pointerer et studie udgivet i tidsskriftet, JAMA Ophthalmology, at carotenoiderne kan reducere risikoen for aldersrelateret makulær degeneration (en lidelse, som gradvist ødelægger det skarpe, centrale syn).

Gulerødder forbedrer hjertekarsystemet

Denne grøntsag kan forebygge problemer i hjertekarsystemet, fordi det er fattigt på natrium. Det er også rigt på vand og kostfibre. Det sidstnævnte hjælper med at reducere optagelsen af kolesterol i tarmene.

Det hjælper også med at undgå for stor mængde af dårligt kolesterol (LDL) i blodet. Af den grund kan man hjælpe med at forebygge slagtilfælde og hjerteanfald, hvis man inkluderer gulerødder i sin kost.

De hjælper med at forbedre fordøjelsen

Denne grøntsag regulerer både fordøjelsen og tarmenes sundhed. Hvis man drikker et glas gulerodsjuice om dagen, er det faktisk en sund måde at indtage flere opløselige og uopløselige fibre på.

I særdeleshed hjælper de til at:

 • Normalisere tarmtransit.
 • Danne og øge størrelsen på afføringen.
 • Forebygge forstoppelse.
 • Holde tarmene og fordøjelsessystemet i en god stand.

Ifølge et studie udgivet i 2015 i det videnskabelige tidsskrift, Medicentro, har gulerodsjuice en vigtig beskyttende effekt for maven og en forebyggende effekt for mavesår.

De fremmer immunsystemet

A-, C-, K- og B6-vitaminer og det kalium, fosfor og andre mineraler, der er i gulerødder, hjælper med at holde immunsystemet aktivt. Som følge af det reducerer det risikoen for forskellige typer af infektioner.

Måske denne artikel også vil interessere dig: Lækker fedtfri, vegansk gulerodskage uden æg

En klassisk opskrift på hjemmelavet gulerodsjuice

Generelt er en juice en simpel opskrift, som man kan lave med mælk eller vand og nogle frugter og grøntsager. Man skal bruge vand til at lave en gulerodsjuice. Det tager heldigvis mindre end fem minutter at lave. Det er også en ideel løsning til at dykke ned i verden af grøntsagsjuice. Læs med!

Ingredienser

 • 2 gulerødder af mellem størrelse.
 • 250 ml koldt vand.
 • Is (efter smag).
 • Sødemiddel.

Instrukser

 • Først skylles gulerødderne, og man fjerner enderne. Man behøver ikke at skrælle dem.
 • Skær dem i mindre stykker og kom dem i en blender.
 • Tilføj derefter koldt vand og blend, indtil du får en jævn blanding.
 • Servér i et glas, tilføj sødemiddel, hvis du ønsker det, og nyd det.

Det er den grundlæggende måde at lave hjemmelavet gulerodsjuice på. Man kan dog tilføje andre grøntsager eller frugter for at give en mere lækker smag.

Foruden at tilføje andre smage vil man på den måde også tilføje flere næringsstoffer til juicen. Man kan lave det med jordbær, appelsiner, persille, ingefær eller enhver anden frugt eller grøntsag, man foretrækker.

Kvinde med orange juice

Hjemmelavet gulerodsjuice med appelsin og ingefær

Det er en variation af en klassisk opskrift. Foruden at være en forfriskende drik giver kombinationen af gulerod, appelsin og ingefær også flere A- og C-vitaminer samt antioxidanter. Man kan overveje at lave denne opskrift på en varm dag!

Ingredienser

 • 3 gulerødder.
 • 4 appelsiner.
 • 1 skive frisk ingefær.
 • 200 ml koldt vand.
 • Is og sødemiddel (efter smag).

Instrukser til at lave en hjemmelavet gulerodsjuice

 • Til at starte med skyller man grøntsagerne, fjerner enderne, skærer dem i mindre stykker og kommer dem i en blender.
 • Derefter skyller man appelsinen, fjerner skrællen fuldstændig (inklusiv alle de hvide dele), skærer dem i halve og fjerner kernerne. Hvis man ikke fjerner dem alle, vil juicen smage bitter. Når man er færdig, kommer man dem i blenderen sammen med gulerødderne.
 • Efter det skylles ingefæren. Man behøver ikke at skrælle den, eftersom dens skræl ikke vil ændre smagen i juicen.
 • Kom det i blenderen sammen med de andre ingredienser.
 • Herefter tilføjes det kolde vand og is. Hvis man ikke har en kraftfuld blender, kan man tilføje isen, efter man har blendet.
 • Nu blendes ingredienserne i to minutter, eller indtil man får en jævn blanding.
 • Smag på juicen og tilføj sødemiddel, hvis du ønsker det. Vi anbefaler at sikre, at det er sødemiddel uden kalorier. Hvis man tilsætter sukker, vil juicen indeholde flere kalorier.
 • Til sidst serveres det i et glas.

Nyd en lækker hjemmelavet gulerodsjuice og høst fordelene

En hjemmelavet gulerodsjuice – eller enhver anden juice lavet med rå og friske grøntsager – kan give kroppen gavnlige bioaktive komponenter. Denne mættende drikkevare hjælper med at forbedre kvaliteten af din kost.

Som det sidste må du huske på, at hvis du drikker denne juice regelmæssigt og baserer din kost på naturlige produkter af god kvalitet, vil du forbedre dit syn, fordøjelse og hjertekarsystem og endda forebygge udviklingen af adskillige sygdomme.

Prøv denne opskrift i dag!

It might interest you...
Utrolige gulerods smoothies du er nødt til at prøve
Bedre Livsstil
Read it in Bedre Livsstil
Utrolige gulerods smoothies du er nødt til at prøve

Gulerod smoothies er forfriskende, nærende og en fantastisk måde at starte din dag på. Her får du nogle utrolige gulerods smoothies du er nødt til ... • Caballero-Gutiérrez, L., & Gonzáles, G. F. (2016). Alimentos con efecto anti-inflamatorio. Acta Médica Peruana33(1), 50-64.
 • FEN. Zanahoria. Carrot Daucus carota L. Disponible en: https://www.fen.org.es/MercadoAlimentosFEN/pdfs/zanahoria.pdf
 • Eliassen, A. H., Hendrickson, S. J., Brinton, L. A., Buring, J. E., Campos, H., Dai, Q., … & Hallmans, G. (2012). Circulating carotenoids and risk of breast cancer: pooled analysis of eight prospective studies. Journal of the National Cancer Institute104(24), 1905-1916.
 • SanGiovanni, J. P., Chew, E. Y., Clemons, T. E., Ferris 3rd, F. L., Gensler, G., Lindblad, A. S., … & Sperduto, R. D. (2007). The relationship of dietary carotenoid and vitamin A, E, and C intake with age-related macular degeneration in a case-control study. Arch Ophthalmol125(9), 1225-1232.
 • Cárdenas, M. D. L. Á. B., Valido Díaz, A., Pizarro Espín, A., & Álvarez, C. S. (2015). Effects of carrot (Daucus carota), cabbage (Brassica oleracea) and potato (Solanum tuberosum) juices as gastric mucosal protections. Medicentro19(2), 80-87.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.