Sådan kan du indrette køkkenet om sommeren

Køkkenet kan også se godt ud om sommeren. I denne artikel deler vi nogle tips, som du kan implementere derhjemme.
Sådan kan du indrette køkkenet om sommeren

Sidste ændring: 25 august, 2022

Store renoveringer for at indrette køkkenet om sommeren er ikke nødvendige. I virkeligheden er der et par enkle tips, der giver dig mulighed for at genopfriske atmosfæren i dette rum i hjemmet i et par enkle trin. Det vigtigste er at udnytte denne tid af året med lys, farver og aromaer. Så har du tænkt dig at give nogle af disse tips en chance?

Tips til at indrette køkkenet om sommeren

Køkkenet er et af de områder i hjemmet, som de fleste mennesker deler om sommeren, så der er nogle mennesker, der beslutter sig for at tilpasse deres køkkenindretning til denne tid af året. Heldigvis er et par små ændringer nok til at gøre en stor forskel. Lad os tage et kig på nogle idéer.

1. Hav et åbent køkken

Åbne rum indbyder til en god cirkulation af luft, lys og mennesker. Dagene er længere om sommeren, og familie og sociale sammenkomster er på dagsordenen. Derfor kan det være en god idé at udvide køkkenområdet på denne tid af året.

Måske kan køkkenet forbindes med spiseområdet ved hjælp af en bar med skamler. Et åbent køkken er ideelt til at forstørre rummene. Desuden giver det en følelse af rummelighed og friskhed.

Hvidt køkken

Hvis man holder køkkenet ryddet pænt op, er det med til at give en større følelse af rummelighed.

Vi tror også, at du vil nyde at læse denne artikel: Nordisk tapet: Hvordan kan man bruge det i boligindretning?

2. Forbedr belysningen

Hvis dit køkken allerede er integreret med stuen eller spisestuen, foreslår vi, at du udnytter det naturlige lys, der kommer ind gennem alle vinduerne, bedst muligt. Når lysstyrken deles af alle de rum, der udgør køkkenet, vil du bemærke mere lysstyrke i møblerne og andre genstande.

3. Indret med lyse farver

Vi ved, at de lyse farver par excellence er hvid og beige. Paletten er dog meget bredere, når det kommer til lysstyrke og klarhed. For eksempel kan farven gul – i sine lysere nuancer – også give en følelse af friskhed i et miljø som f.eks. køkkenet. Ligeledes yder nuancer som turkis eller middelhavsblå deres sommerlige bidrag i køkkenet.

En god måde at indarbejde dem på er gennem billeder, møbler, apparater, pynt osv. Når lyset kommer ind og reflekteres på disse genstande, vil du bemærke en særlig lysstyrke i dette rum.

4. Brug tapet

Tapet kan bruges i køkkenet, så længe du placerer det på områder, der ikke er udsat for væsker og fedt. Idéen er at kigge efter blomstermotiver, grønne blade eller frugt for at give en god sommereffekt.

5. Brug dekorative klistermærker

Denne dekorationsmulighed er yderst budgetvenlig og praktisk, da du kan udskifte klistermærkerne, når sommeren er forbi. Du kan anvende dem på fliser, vinduer, møbler og andre dekorative elementer.

Igen vil blomster- og frugtmotiver være de mest passende til at formidle friskhed og sommerstemning.

6. At indrette køkkenet med sæsonbestemte planter og blomster

Som nævnt er der små detaljer, der er perfekte til at indrette køkkenet om sommeren. Et af de bedste alternativer er at satse på blomsterarrangementer. Det er bedst at placere vasen et sted, hvor der er masser af naturligt lys for at forstærke effekten.

Et andet godt alternativ er at tilføje indendørs planter, der bidrager med grønne farver til omgivelserne. Hvis du spekulerer på, hvordan du kan indrette køkkenet om sommeren, er almindelige og aromatiske planter to billige muligheder, der vil gøre en forskel. Aromatiske planter som bl.a. mynte, oregano og rosmarin giver en sommerduft i køkkenet.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: Hvordan man kan indrette entréen i henhold til Feng Shui

7. Hæng sommerbilleder op

Selv om det ikke er et af de mest almindelige indretningstricks at anvende billeder, er de praktiske til at sætte stemningen i køkkenet om sommeren.

Motiverne er meget personlige og afhænger af den enkeltes smag, selv om strande, havet, floder og ethvert billede, der tager os tilbage til sommeren, er gyldige. Ligeledes er blomster, frugter og masser af farver dekorative muligheder, der passer meget godt til sommeren.

8. Tilføj bordpynt, når du vil indrette køkkenet om sommeren

Bordpynt tjener også til at dekorere køkkenet om sommeren, fordi rækken af muligheder er meget lang. Ud over blomster – som vi antydede i et af punkterne – er en kurv med frugt også en god idé.

Vi skal huske, at det også er ideelt at øge vores hydrering om sommeren, så ud over vand er det tilrådeligt at spise fødevarer rige på væske som f.eks. frugt. Nogle anbefalede frugter er melon, vandmelon, ananas og papaya.

Ud over at sikre korrekt hydrering kan vi sige, at en frugtkurv er en mere end sund type dekoration!

En frugtkurv kan bruges til at indrette køkkenet om sommeren

En kurv med frugt bidrager ikke kun til udsmykningen, men giver dig også mulighed for at have sund og forfriskende mad ved hånden.

9. Brug forskelligt service som en del af at indrette køkkenet om sommeren

At skifte service om sommeren kan være en anden mulighed for at give dit køkken et friskt præg. Du kan vælge blomstermotiver eller lyse og muntre farver. Du kan også påføre sommerklistermærker på glasflasker og glas. Du vil elske resultatet!

At indrette køkkenet om sommeren: Enkle ændringer, der frisker stemningen op

Kort sagt er det nok at foretage små ændringer for at give køkkenet en mere sommerlig atmosfære. Basale elementer som f.eks. kurve med frugt, naturlige blomster og malerier kan virkelig gøre en forskel. Derudover er det værd at vælge farver, der giver lys og friskhed.

Det kan interessere dig ...
6 almindelige fejl, der skal undgås, når du indretter køkkenet
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
6 almindelige fejl, der skal undgås, når du indretter køkkenet

Det er vigtigt, at man indretter køkkenet, da det er et af de vigtigste steder i hele huset. Lær, hvordan du gør det rigtigt!  • Urdampilleta, A., & Martínez-Sanz, J.M., & Julia-Sanchez, S., & Álvarez-Herms, J. (2013). Protocolo de hidratación antes, durante y después de la actividad físico-deportiva. Motricidad. European Journal of Human Movement, 31( ),57-76.[fecha de Consulta 19 de Julio de 2021]. ISSN: 0214-0071.
  • Pérez Castaño, V. (2013). Cocina creativa o de autor. Ediciones Paraninfo, SA.
  • Olivera, M., Ruiz, T., Tarazona, A., & Giraldo, C. (2006). La decoración del hogar rectángulo Flash mosaico de vidrio para la cocina TV la decoración de fondo (G849011-13) hasta la fertilización. Revista Colombiana de Ciencias Pecuarias19(4), 426-436.
  • Falcón, B., & Maribel, Y. Acabados en cerámica y técnicas de decoración.
  • Cepedal, E., & Rodríguez, L. (2002). El papel pintado. De lo artesanal a lo industrial. Fabrikart, (2).
  • Della, B. M. T. (1997). El Gran Libro de la Plantas de Interior. Guía Práctica para conocer e identificar las especies más comunes. GEOPLANETA. Editorial Planeta SA Barcelona, España.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.