Smoothie til at lindre og helbrede tarmene

Alle ingredienserne i denne smoothie har antiinflammatoriske egenskaber, som også hjælper med at styrke immunforsvaret og fordøjelsessystemet hvilket optimerer deres ydeevne.
Smoothie til at lindre og helbrede tarmene

Sidste ændring: 26 august, 2022

Tarmene spiller en vigtig rolle i kroppen, fordi det er der toksiner fjernes. De regulerer også flere vitale funktioner, der sikrer et godt helbred.

Sundhedseksperter er enige om, at oprindelsen af de fleste store sygdomme omfatter at have en dårlig kost, dårlig tarmfunktion, og den deraf følgende ophobning af toksiner.

At leve en stillesiddende livsstil og have en dårlig kost kan overbelaste dine tarme, fordi du ikke giver dem nok næringsstoffer til at fordøje maden grundigt, hvilket også forstyrrer kroppens metaboliske processer.

Hvis dine tarme er betændte, svage eller fyldt med ophobede giftstoffer, er sundheden for dit fordøjelsessystem i fare. Din krop kan ikke absorbere de næringsstoffer, som den har brug for, hvilket forårsager svækkelse af dit immunforsvar, og i sidste ende fører til kroniske sygdomme og lidelser.

Det er derfor, det er vigtigt at støtte op om en sund tarmfunktion, og give din krop de næringsstoffer den har brug for, for at forhindre inflammation og sørge for tarmene fungerer perfekt.

En speciel smoothie til at helbrede tarmene

For at bekæmpe inflammation samt lindre og helbrede dine tarme, er det vigtigt at ændre de dårlige vaner, du måske har, og indføre en sund rutine der inkorporerer god ernæring og masser af motion.

Men udover dette, kan du også gøre andre små ting for at optimere funktionen af din tarme og dermed forbedre din generelle sundhed.

Denne forfriskende, antiinflammatoriske smoothie opskrift kombinerer egenskaberne af forskellige frugter og krydderier, for at skabe en drik der har stærke helbredende kræfter til dit fordøjelsessystem.

For bedre at forstå de overordnede fordele, lad os starte med at forklare egenskaberne for hver ingrediens.

Mango

2-mango-og-papaya

Takket være deres høje indhold af quercetin og isoquercetin, indeholder mango nogle seriøse antioxidanter, der kan hjælpe med at beskytte din krop mod tyktarmskræft.

Mango indeholder også en god mængde A- og C-vitamin, samt carotenoider der styrker dit immunforsvar og bekæmper betændelse.

Papaja

En af de vigtigste egenskaber ved papaja, er dens høje koncentration af enzymer, kaldet papain og chymopapain, som er kraftfulde antiinflammatoriske midler, som også fremskynder heling.

Papaja indeholder C- og E-vitamin, samt beta-caroten, som kan spille en ekstra rolle i at reducere inflammation.

Ingefær

Gingerol, det aktive stof, der giver ingefær sin krydrede signatursmag, gør denne rodurt en af de mest kraftfulde, naturlige, antiinflammatoriske produkter til rådighed.

Gurkemeje

3-gurkemeje

Det aktive stof i gurkemeje, er kendt som curcumin, som er en kraftig antioxidant og antiinflammatorisk middel, der kan hjælpe med at lindre forskellige dele af kroppen.

Som om det ikke var nok, har gurkemeje også kræftbekæmpende egenskaber, der kan bremse eller forhindre udviklingen af tumorer og andre relaterede problemer.

Kanel

Adskillige undersøgelser har vist, at kanel reducerer niveauerne af cytokiner (inflammatoriske regulatoriske molekyler) i kroppen.

Probiotika

Probiotika i tarmene er meget vigtige for en sund krop

Det er det navn, der er givet til de “gode” bakterier, der hjælper med at regulere din tarmflora. Når du indtager probiotika hver dag, kan det hjælpe med at genoprette din krops sunde balance af tarmbakterier.

Glutamin

Dette er en aminosyre, der bidrager til sundheden af vigtige kropslige systemer – herunder dit fordøjelsessystem og immunforsvar.

Glutamin hjælper med at reparere skader på tarmen, hvilket understøtter væksten af tarmslimhinden.

Hvordan laver du denne smoothie til tarmene?

5-smoothie

Dette er en nem opskrift at tilberede, og det er en sund måde at reparere og helbrede dine tarme, uden at forårsage nogen negativ virkning.

Ingredienser

 • 1 ½ kop sukkerfri hørfrømælk
 • ½ kop frossen mango
 • ½ kop frisk papaja
 • ¼ kop valnødder
 • ½ tomme af en frisk ingefærrrod
 • ½ tomme af en frisk gurkemejerod
 • ½ teskefuld kanelpulver
 • 1 spiseskefuld chiafrø
 • 1 spiseskefuld hørfrø
 • 1 spiseskefuld L-glutamin
 • ¼ teskefuld probiotisk pulver

Tilberedning

 • Hæld hørfrømælken i blenderen, og derefter tilsæt de resterende ingredienser.
 • Blend alle ingredienser i et par minutter, indtil en cremet konsistens er opnået.
 • I dette tilfælde behøver du ikke en kraftfuld blender, fordi blendning af nødder eller frø ikke er påkrævet.
 • Når det er klart, så drik smoothien mens den er kold, så de koncentrerede fordele ikke går tabt.
 • Det er ideelt at drikke denne på tom mave, eller som en erstatning af din normale morgenmad.

Er du klar til at helbrede tarmene?


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.