9 tips til at passe på økonomien i ferien

Hvis du fastsætter de penge, du vil bruge på ferien, kan du slappe bedre af. Vi vil afsløre de bedste teknikker til at sikre, at din familie nyder denne og de efterfølgende ferier!
9 tips til at passe på økonomien i ferien

Sidste ændring: 31 oktober, 2022

Ferien bliver mere behagelig, hvis du har en plan for at tage dig af økonomien i ferien. Formålet er jo trods alt at slappe af, lære et nyt sted at kende og forkæle sig selv med sikkerhed for, at budgettet til faste udgifter og nødsituationer ikke vil blive ændret, når du vender hjem.

Det betyder ikke, at du skal begrænse din nydelse, men at du skal tilrettelægge dine aktiviteter ud fra de penge, du har sat til side til dem. Det er en holdindsats sammen med din familie eller dine venner, og formålet er at opretholde en positiv balance.

Når det modsatte sker, ødelægger ophobningen af gæld den energiopladning, der kan opstå under en rejse, og giver næring til stress. Så hvordan kan du have det sjovt på ferien uden at bruge for mange penge? Det fortæller vi dig i denne artikel.

Hvorfor er det vigtigt at passe på økonomien i ferien?

På ferien ønsker du at blive distraheret fra det daglige pres, men der er nogle få uundgåelige forpligtelser. Disse er betaling af basale tjenester, mad, sundhed og andre regelmæssige udgifter.

Hvis du fastsætter et fornuftigt feriebudget, koster det mindre at komme tilbage og hjælper dig med at undgå gæld. Dette er en del af en god økonomisk sundhed, som Banco Bilbao Vizcaya y Argentaria (BBVA) forklarer, da velvære opnås gennem en korrekt forvaltning af den personlige eller familiemæssige økonomi.

Nøglerne til økonomisk sundhed efter ferien er planlægning og opsparing. Hvis begge faktorer ikke tages i betragtning, er det spild af penge og en negativ indvirkning på de mange økonomiske forpligtelser derhjemme.

Vi tror, at du måske også vil være interesseret i at læse dette: Når penge er det eneste, man har

Anbefalinger til at passe på økonomien i ferien

For at passe på økonomien i ferien skal du være meget opmærksom på, hvad du vil bruge, før du tager på ferie. Alt vil blive bedre, hvis du anvender følgende tips.

1. Analysér din økonomi

Før du forestiller dig selv på en paradisisk strand, skal du tjekke, om dit budget er opdateret. Når du ved, hvad du har, kan du begynde at forberede dig. Hvis udsigterne ikke er opmuntrende, er den bedste beslutning at spare op.

En person sparer op for at passe på økonomien i ferien

Lav regnestykket for at vide, hvilken slags ferie du har råd til. Dette bør være det første skridt, før du rejser.

2. Planlæg på forhånd

Lad ikke planlægningen vente til sidste øjeblik, for det skader din økonomiske stabilitet. Hvis du planlægger i god tid, er der større chance for at finde gode tilbud på ferier.

Sammenlign priserne på flybilletter og overnatning. Find ud af mere om mad, attraktioner og transport. Vælg om muligt en måned i lavsæsonen, da alt er billigere i denne periode.

3. Opstil et realistisk budget

Når du beregner udgifterne og sætter en grænse, minimerer du dine chancer for at spilde penge. Nøglen er at opstille et realistisk budget, der dækker overnatning, steder at besøge, hvad du vil købe og transport. Sørg også for at overveje at sætte et ekstra beløb til side til alt andet, der måtte opstå.

Du bør også overveje at betale for en rejseforsikring. Visse rejsemål kræver det.

4. Betal for ting på forhånd

Ved at betale i rater eller i en enkelt forudbetaling letter du byrden af den samlede udgift, især for indkvartering, og hvad der måtte være inkluderet. Spørg leverandørerne, om de vil tilpasse pakken, så du kan betale i praktiske portioner.

5. Glem ikke dine faste udgifter derhjemme

Ud over pengene til ferien er der også penge til dine faste udgifter. Brug ikke dit faste budget til ferier.

Blandt de uundværlige tjenester, skiller følgende sig ud:

  • Varme.
  • Husleje.
  • Telefon og internet.
  • Elektricitet.

Disse udbetalinger har en fast dato, og hvis du ikke husker dem, kan det medføre suspension eller en bøde.

6. Undersøg dine alternativer

Fald ikke for det første tilbud. Jo mere du tjekker og undersøger, jo større sandsynlighed er der for at finde tilbud og kampagner.

Webbrowsing er en god mulighed. Hvis du abonnerer på nyhedsbreve fra flyselskaber, hoteller og rejsebureauer, kan du også få kendskab til eksklusive tilbud.

Når du er på rejsemålet, kan du finde ud af, om der er gratis adgang til museer, udstillinger eller andre attraktioner. Det er en måde at spare penge på. Det samme gælder at vælge steder med lav efterspørgsel, da de normalt koster færre penge.

7. Overvej en ferie hjemme

At have ferie betyder ikke, at det er obligatorisk at rejse. Du kan lære turistattraktionerne i din by at kende. Aktiviteter, der er planlagt til sjov hjemme med venner, indebærer lavere udgifter.

8. Køb kun det nødvendige for at passe på økonomien i ferien

Bevidste udgifter gør ikke ondt på din pengepung. Hvis du f.eks. benytter dig af et all-inclusive-hotel, bør du ikke betale for mad. Souvenirs bør heller ikke være en prioritet. Du kan budgettere med dem, men det er okay, hvis du ikke investerer i disse ting.

Kvinde på shoppingtur

Du kan undgå at købe unødvendige ting, mens du er på ferie. Du sparer gode penge på denne måde.

9. Hav en nødopsparing til økonomien i ferien

Hvis pengeforbruget på ferier påvirker din senere økonomi, kan det at have en en opsparing hjælpe dig med at klare nødsituationer uden at ofre penge for de næste par måneder. Desuden giver denne backup lidt ekstra tid til, at din økonomi kan blive normal igen.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: Sådan reducerer du din finansielle risiko

Sådan justerer du din økonomi efter ferier

En nyttig tilgang fra Business and Labor Magazine er at sætte opsparing som det vigtigste grundlag for økonomisk stabilitet. Argumentet er, at det at lægge en del af din månedlige indkomst til side til fremtidige udgifter er den smarteste måde at opfylde mål, være klar til nødsituationer eller forkæle dig selv på.

En anden vigtig metode til at nulstille økonomien efter ferien er at inddrage hele familien i pengeforvaltningen. Uddannelsesprogrammet Practical Finance foreslår at inddrage alle ved at beregne dit budget og diskutere, hvad der skal betales, hvad der skal spares, og hvad der skal investeres.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.