7 tips til at styre økonomien sammen med din bofælle

At bo sammen med en værelseskammerat er en god måde at spare penge på, når du først er ved at blive selvstændig. Anvend disse tips til at styre økonomien sammen med din bofælle og gøre det godt for alle at bo sammen.
7 tips til at styre økonomien sammen med din bofælle

Sidste ændring: 26 august, 2022

I denne artikel vil vi dele nogle fordele ved at bo sammen med en bofælle og de bedste tips til at styre økonomien med din bofælle for at opnå et varigt forhold.

At bo sammen med nogen er en af de mest almindelige muligheder blandt dem, der ønsker uafhængighed fra deres forældre. Alligevel er der mange millennials, der søger uafhængighed fra deres forældre, men som ikke har råd til udgifterne ved at bo alene.

Denne nye generation af unge mellem 20 og 30 år ønsker at opnå autonomi i alle aspekter af deres liv. Boligforhold er det mest komplicerede spørgsmål for dem, især økonomisk set. I den forbindelse synes bofælle-modellen at være en fremragende løsning.

Fordele og ulemper ved at have en bofælle

Den største fordel ved at dele bolig med en bofælle er, at man har mulighed for at forlade det hus, hvor man bor med sin familie, og blive uafhængig. Det skyldes, at udgifterne ved at købe eller leje en bolig er for høje. Mange gange er det umuligt at klare udgifterne til husleje alene.

Men når du beslutter dig for at dele udgifterne til husleje med en anden person, bliver udsigterne mere opmuntrende.

På den anden side er det lettere at gå denne ukendte vej, når du bor sammen med en anden person, der er i samme situation som dig. Det er sjovere og sjovere at bo sammen, når I begge deler mål og har fælles vaner, når det gælder aspekter som orden, skemaer, besøg og økonomi.

En af ulemperne ved at flytte sammen med en bofælle er, at det bliver svært at bo sammen, hvis I ikke har de samme prioriteter eller den samme livsstil. Et af de største problemer er økonomien, og hvordan man håndterer den, så den ikke giver anledning til stridigheder.

I denne artikel fortæller vi dig, hvad du skal være opmærksom på.

1. Bofællens indkomst

Fra begyndelsen og inden underskrivelsen af lejekontrakten bør det gøres klart, at udgifterne til lejligheden ikke må overstige 30% af hver af bofællernes indkomst. Dette er et af de vigtigste krav, som personer, der skal bo under samme tag, skal opfylde.

For det første er det afgørende at sikre sig, at begge parter er i stand til at dække huslejen uden at ofre f.eks. madudgifter. For det andet er det vigtigt, fordi du kan garantere, at ingen af personerne får problemer med at betale deres del af huslejen.

En lejekontrakt undersøges

2. Styre økonomien: Forskellige beløb

Skal alle betale det samme beløb i husleje? Generelt har huse eller lejligheder ikke lige store rum, men nogle rum er mindre end andre eller har forskellige faciliteter.

Det ville ikke være helt retfærdigt, hvis dem, der har et soveværelse med eget badeværelse, skulle betale det samme som dem, der f.eks. har et mindre værelse.

Tag hensyn til ejendommens karakteristika. Ideelt set bør den være moderat, hverken for stor (fordi omkostningerne stiger) eller for lille (fordi den kan være ubehagelig). Det er også lettere, hvis de værelser, I hver især skal have, har samme størrelse og karaktertræk.

3. Sæt en person til at administrere udgifterne

I skal vælge en person, der er ansvarlig for udgifterne, efter fælles aftale. Ud over huslejen skal visse ydelser og afgifter betales rettidigt for at undgå problemer og gebyrer for forsinkelse.

Dette er et af de mest værdifulde råd til at styre økonomien sammen med din bofælle. Det skal være en organiseret person, der har den nødvendige tid til at udføre denne opgave.

4. Organisér jeres fælles udgifter

En af de mest praktiske måder at holde styr på udgifterne på er med et program, hvor hver enkelt registrerer de forbrug, der er fælles på samme sted. I slutningen af måneden lægges det sammen og deles op.

Men millionspørgsmålet synes altid at være, hvilke udgifter der er fælles, og hvilke der ikke er. Du kan f.eks. lave en liste og gå ud og handle mad i supermarkedet. Alt, hvad I køber i supermarkedet, betragtes som fælles.

Hvis nogle bofæller imidlertid foretrækker dyrere fødevarer eller bestemte mærker, bør de købe dem selv for at undgå problemer. I så fald bør produkterne være mærket i skabet eller køleskabet.

5. Ekstraudgifter: En vigtig del af at styre økonomien

Dette er et andet spørgsmål, som skal være klart, når retningslinjerne for samlivet fastlægges. Hvad sker der, hvis din bofælle ønsker at leje en satellit-tv-tjeneste, og du ikke vil?

Hvis I skal bruge den, deler I den. Det er dog vigtigt at have sund fornuft og gode intentioner, når man bor sammen med en bofælle.

En anden situation, der kan skabe spændinger, er spørgsmålet om mad. Lad os sige, at du har købt ind til hele måneden, men en af dine bofæller inviterede sine venner, og I spiste ugens lager på én aften. For at undgå sådanne konflikter skal du beslutte, hvilke udgifter der er fælles, og hvilke der ikke er fælles.

6. Husholdningsmøbler

Vi foreslår, at I forsøger at købe så få møbler og apparater som muligt sammen. I slutningen af samlivsperioden kan det være besværligt at dele tingene op.

Lav en opgørelse over, hvad I allerede har, og hvad hver af husets fremtidige beboere kan medbringe. Undersøg derefter, hvad der mangler, og køb det, I har brug for, gennem en pulje af penge.

7. Fastsæt dine regler for besøgende

Det er ikke det samme at få besøg i ny og næ som at være vært for din bofælles partner dagligt. Det er rimeligt at overveje, i hvilket omfang en hyppig gæst (som overnatter i ejendommen) skal bidrage med en del af det budget, du har til mad og tjenesteydelser.

Du vil måske finde dette interessant: Sådan kan du indrette et børneværelse

Frustrerede veninder i sofa

Tipsene til at styre økonomien med din bofælle er baseret på god kommunikation

Indtil videre har vi givet en kort gennemgang af nogle økonomiske overvejelser, som du bør overveje for at gøre det nemt at bo sammen med din bofælle. Det bedste og første, I bør gøre, er at tale og diskutere alting på forhånd: Vaner, skemaer, mad, udgifter, personlig smag og besøg.

Som man siger: “Hegn gør gode naboer til gode naboer”. For at tallene og grænserne skal være retfærdige for alle, skal I afklare selv den mindste detalje på forhånd.

Vi håber, at du kan tage dette betydningsfulde skridt i dit liv og finde de bedste bofæller i denne vidunderlige fase af uafhængighed!

Det kan interessere dig ...
SMART målsætninger kan hjælpe dig med at forbedre din økonomi
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
SMART målsætninger kan hjælpe dig med at forbedre din økonomi

SMART målsætninger består af at sætte sig specifikke mål, der giver udvikling, er opnåelige og er sat inden for en bestemt tidsramme  • Tavera Uribe, I. C. (2018). Motivadores e inhibidores de los millennials con independencia económica para la compra de alimentos saludables como frutos secos y semillas a través de medios en línea(Doctoral dissertation, Universidad EAFIT).
  • Solís Rodríguez, F. T. (2020). Motivaciones de las generaciones millennial y centennial para la creación de nuevas empresas. Instituto de Ciencias Sociales y Administración.
  • Ledesma, D. S. S. (2021). Análisis conceptual sobre los Millennial, una generación de retos, distinción de la actitud emprendedora. In Crescendo11(4), 405-423.
  • Sora Barreto, L. A. (2020). Cartilla financiera: cómo manejar sus finanzas personales.
  • Andrade, C. P., Dulcey, J. A., & Gomez, M. J. S. (2011). Mis finanzas personales. Aguilar.
  • Delgado, L. O. F. (2009). Las finanzas personales. Revista Escuela de Administración de Negocios, (65), 123-144.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.