9 tips til at pakke en kuffert

Det kræver dygtighed og praktisk sans at pakke en kuffert. Lad os gennemgå nogle anbefalinger til korrekt pakning.
9 tips til at pakke en kuffert

Sidste ændring: 18 juni, 2023

Det er tid til at pakke kufferten, og tvivlen om, hvad man skal og ikke skal tage med, begynder at melde sig. Uanset rejsens varighed og formål er det vigtigt at tage højde for disse tips til at pakke en kuffert, som vi vil dele med dig i denne artikel.

Prioriteterne for, hvad man skal pakke, varierer fra person til person, fra rejse til rejse og fra gruppe til gruppe. Udgangspunktet er dog at stille sig selv nogle spørgsmål om de aktiviteter, man skal lave på destinationen, og om vejret.

1. Tjek bagagereglerne: Tips til at pakke en kuffert

Hvis du rejser med fly, er det vigtigt at kende det pågældende flyselskabs bagageregler. Kuffertens størrelse, antal og vægt er normalt de tre parametre, du bør kende, før du begynder at pakke din taske.

Husk, at der er håndbagage og indtjekket bagage. Til gengæld er der ting, der ikke kan medbringes, samt andre begrænsninger på kapaciteten af beholdere, der indeholder væsker eller cremer.

Hvis du rejser med bus, tog eller bil, skal du huske på, hvor meget plads du har til din bagage.

Verdenskort, fly og kompas
Flyselskaber har strenge regler for bagage og dens størrelse, så det er en god idé at kende retningslinjerne på forhånd.

Vi tror, at du måske også er interesseret i at læse denne artikel: Rejse med medicin: Hvad skal du huske på?

2. Vælg den rigtige type kuffert

Hvis du skal købe en kuffert, skal du først analysere hver af modellerne, deres dimensioner, lukkesystemer, greb og mobilitet. Generelt anbefaler vi dem, der har en hård og struktureret skal. På den måde kan du ikke komme til at fylde den for meget ved at mase ting ned i.

3. Lav en liste over den bagage, du skal pakke i din kuffert

Nu, hvor du kender flyselskabernes restriktioner, og du har den rigtige kuffert, er det tid til at tage en blyant og en notesblok og lave din liste. Overvej antallet af dage, vejrudsigten og de aktiviteter, du har tænkt dig at lave.

Det hele handler om at kende sin rejseplan. Har du planer om strandliv hele dagen? Har du planer om at vandre i bjergene? Vil der være festligheder, der kræver pænere beklædning?

4. Vælg det tøj, du pakker, med omhu

En af de mest kendte måder at vælge tøj på er 5/4/3/2/1-metoden til ugelange rejser. Den består af 5 par sokker og sæt undertøj, 4 ting til overkroppen, 3 til underkroppen, 2 par sko og 1 hue/hat.

Du kan selvfølgelig ændre disse tal alt efter dine behov og typen af rejse. Udgangspunktet er, at man kun tager det allermest nødvendige med.

Tænk på tøjets alsidighed, det vil sige, at du kan bruge det til forskellige ting. Vi anvender også dette koncept til personlige hygiejneartikler. For eksempel kan du vælge en creme, der fungerer som fugtighedscreme, foundation og solcreme på samme tid.

5. Lad “for en sikkerheds skyld” ligge

Man bør undgå at pakke noget for en sikkerheds skyld. Ikke nok med at du ikke kommer til at bruge disse ting, men du tilføjer også unødvendig vægt til din kuffert og efterlader ikke plads til shopping. Denne praksis er forbundet med frygten for at mangle eller glemme noget vigtigt.

Men hvis du laver listen i god tid, har du mulighed for at tilføje de ting, som du finder relevante. Hvis du på din destination opdager, at du har glemt noget vigtigt, vil du helt sikkert finde en måde at løse det på.

6. Pak din kuffert som et puslespil

Hver genstand har sin plads i kufferten. Nogle anbefaler, at tungere tøj, som sko og frakker, lægges nederst, mens tyndere og lettere tøj lægges øverst.

Du bør også tænke på din kuffert som en skuffe. Du vil kunne opbevare tøjet sammenrullet og ikke foldet, da det fylder mindre.

Kjoler og jeans placeres i hjørnerne af kufferten. Sko (med sokker indeni) for enden.

Der findes også firkantede poser, som er rum, der placeres inde i kufferten og fungerer som adskillere for at holde orden.

En anden anbefaling er at pakke efter kategorier. Tøj hører sammen med tøj og ikke med kabler og sko indimellem. Hvis du rejser med børn, kan du organisere kufferten med tøj til de forskellige dage.

Der findes forskellige pakkemetoder, så prøv at finde den, der passer dig bedst.

7. Opbevar beholderne korrekt: Tips til at pakke en kuffert

Cremer, shampoo og parfume bør pakkes i forseglede poser. Der findes dog personlige hygiejneprodukter i barer, såsom sæber og hårplejeprodukter, som ud over at være lettere er mere praktiske til en rejse.

De skal opbevares i lodret position.

Kvinde er ved at pakke en kuffert
En liste vil reducere muligheden for at glemme noget. Lav den på forhånd.

Kunne du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: Hvad er feriehjertesyndrom?

8. Opbevar elektroniske enheder korrekt

Et af de mange tips til at pakke en kuffert er at vide, hvordan du opbevarer elektroniske enheder. En af de mest praktiske måder er at placere dem hver især med deres tilhørende kabler og tilbehør i separate poser.

Når vi nu taler om denne type forseglede poser, så prøv at tage nogle ekstra med til snavset eller vådt tøj, sko og kosmetikprodukter.

9. Glem ikke…

Afslutningsvis skal du huske på disse små detaljer:

  • Vej din kuffert før rejsedagen, så du ikke bliver overrasket i lufthavnen og skal betale for overvægt.
  • Læg værdigenstande i din håndbagage samt skiftetøj, hvis din bagage skulle blive væk.
  • Sæt klistermærker eller bånd på, så du nemt kan genkende din kuffert på båndet.
  • Vælg miniaturebeholdere til personlige hygiejneprodukter.

Tips til at pakke en kuffert, så du får mere glæde af din rejse

Vi håber, du kan bruge nogle af disse tips og tilpasse dem til dine egne forhold. Det vigtigste er, at du kan nyde dit ophold og minimere det uventede. Det er derfor, det er så vigtigt at pakke omhyggeligt og samvittighedsfuldt.

God rejse!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Acuto, M., Pejic, D., & Briggs, J. (2021). Taking city rankings seriously: engaging with benchmarking practices in global urbanism. International Journal of Urban and Regional Research45(2), 363-377.
  • Capafóns, J. I., Avero, P., Sosa, C. D., & López-Curbelo, M. (1999). Fobia a viajar en avión: Valoración de un programa de exposición. Psicología Conductual7(1), 119-135.
  • GUILLÉN PÉREZ, C. A. R. O. L. I. N. A. (2013). Lavado de ropa en alojamientos. Ediciones Paraninfo, SA.
  • Tinajero Romero, S. (2015). Lavar la ropa: una tarea de minga (Tema Central).
  • Flores Comeca, A. L. (2018). Diseño e implementación de un módulo de peso y alarma para una maleta de viaje.
  • Alvarado Santis, E. A. (2020). Herramienta de analítica visual para el manejo de irregularidades de equipajes(Master’s thesis, Uniandes).

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.