15 tricks til WhatsApp, som du sikkert ikke kendte

Find ud af, om du udnytter programmets fulde potentiale med disse tricks til WhatsApp, som du sikkert ikke kendte.
15 tricks til WhatsApp, som du sikkert ikke kendte

Skrevet af Jonatan Menguez

Sidste ændring: 17 november, 2023

Det er flere år siden, at besked-tjenesten WhatsApp blev et af de vigtigste værktøjer inden for digital kommunikation. Med milliarder af brugere rundt om i verden er applikationen fortsat i toppen af de mest downloadede og anvendte. Selv om dens grundlæggende funktioner er enkle, er der en række WhatsApp-tricks, som du sikkert ikke kendte.

De permanente opdateringer, der foretages, ændrer og indarbejder nye værktøjer, som ikke altid er implementeret. Disse detaljer kan dog udgøre store faciliteter for nogle brugere, både i arbejdsmiljøer og i vennegrupper eller studiegrupper.

Udforsk genveje til WhatsApp, der kan bruges til mange forskellige opgaver.

WhatsApp og dens betydning for kommunikation

Siden den blev lanceret i 2009, er besked-tjenesten WhatsApp ikke holdt op med at vokse. Især siden 2014, hvor den blev opkøbt af Meta-selskabet, der på det tidspunkt stadig hed Facebook. I øjeblikket har den mere end 2 milliarder brugere og er førende på området.

Den overgår antallet af brugere, som dens mest direkte konkurrenter har, såsom Telegram og Facebook Messenger. En del af denne vedvarende succes har at gøre med de konstante opdateringer, der foretages, både i applikationerne til smartphones og i desktop-versionen.

Hvis vi sammenligner de første versioner af WhatsApp med de nyeste, kan vi se, at det i dag er meget mere end blot en besked-tjeneste. Applikationen er blevet nyttig som et arbejds-, organisations-, dagsorden- og lagringsværktøj.

15 WhatsApp-tricks, du sikkert ikke kendte

På grund af den enorme vækst og positionen som den bedste besked-tjeneste har WhatsApp-programmører ansvaret for at holde den på forkant. Opdateringer og nye versioner af programmet er konstante, og hver enkelt indeholder nye funktioner.

Det er dog almindeligt, at mange af disse værktøjer går ubemærket hen. Selv om der er meget synlige detaljer, er der visse WhatsApp-tricks, som du sikkert ikke kendte til.

1. Stop automatiske downloads

Hvis du er træt af, at alt det multimedieindhold, der sendes til grupper, downloades automatisk, bør du lære følgende trick at kende. I indstillinger og derefter i afsnittet Lagring og data er det muligt at deaktivere automatiske downloads.

For eksempel fotos eller videoer. Det er også muligt at vælge, i hvilken gruppe eller samtale disse downloads skal tillades.

Dette er et af de vigtigste WhatsApp-tricks, da multimediefiler ofte optager meget plads på telefonen. Hvis denne indstilling ikke reguleres, aktiveres dataforbruget desuden, og den månedlige internetkapacitet kan blive opbrugt.

Mand med telefon giver tommel ned

2. WhatsApp-tricks til midlertidige beskeder

Hvis der af en grund er behov for at slette beskeder efter et vist tidsrum, har WhatsApp mulighed for at indstille midlertidige beskeder. Disse slettes automatisk efter 1 uge. Denne mulighed skal aktiveres i indstillingerne for den gruppe eller individuelle chat, hvor du ønsker at sende midlertidige meddelelser.

3. Nulstilling

For at foretage en mere omfattende sletning af de data, der er gemt i samtalerne, skal du gå ind i programmets indstillinger. Gå derefter til chatindstillingen og til sidst til historikken.

Når du klikker på indstillingen til at slette alle chats, slettes hele optegnelsen af beskeder på kontoen. Dette er den sidste udvej, som kun gælder, når du ønsker at nulstille WhatsApp fuldstændigt.

4. Understregning og fed

Du behøver ikke at åbne et andet program for at gøre beskederne mere interessante. Hvis du vil sende ord med fed skrift, skal du placere teksten mellem stjerner, f.eks. *Goddag*.

Hvis du vil bruge kursiv skrift, skal du skrive teksten inden for understregninger, som f.eks. i følgende eksempel: _Farvel_. Hvis du vil bruge det overstregede ord, skal du anvende ~-symbolet på samme måde. Du kan dog også bare holde fingeren over et ord, som du allerede har skrevet, så vises alle disse muligheder, og du kan derefter vælge dem.

5. Genveje

Hvis du gerne vil have konstant adgang til en bestemt chat eller gruppe, er det muligt at oprette en genvej på startskærmen. Det gør du ved at trykke på WhatsApp-ikonet og holde det nede i et par sekunder. De mest hyppige samtaler vil blive åbnet. Ved at klikke på den ønskede samtale oprettes genvejen på skrivebordet.

6. Send billeder med høj kvalitet

Det er hurtigt og sikkert at sende billeder via WhatsApp. Programmet reducerer dog deres kvalitet som standard.

Hvis du vil dele et foto med den oprindelige kvalitet, skal du sende det som en fil. Det vil sige under indstillingen send filer eller dokumenter og ikke som multimedie.

7. WhatsApp-tricks til at vinde plads

Hvis du vil slette nogle af de filer, der fylder mest i telefonens hukommelse, skal du gå til indstillingerne. Gå derefter til indstillingen data og lagring og til sidst til administrer lagerplads.

På denne måde er det muligt at administrere pladsen ved at vælge de dokumenter, du vil slette, uden at du behøver at slette alt.

8. Send samtale via e-mail

Hvis du af en eller anden grund er nødt til at sende en hel Whatsapp-samtae via e-mail, kan du gøre det med et af WhatsApp-tricks. I chat- eller gruppeindstillingerne skal du kigge efter overskriften mere og derefter eksportere chat.

Der er det muligt at sende alt i en komprimeret fil, via e-mail, Google eller Dropbox. Multimedie- og lydfiler kan medtages, så det er også et alternativ til at finde nogle beskeder, uden at afsenderen opdager det.

9. Undgå det blå flueben

For at sikre, at afsenderen af en besked ikke finder ud af, at du har læst den, er det også muligt at forhindre det dobbelte blå flueben. Selv om der er flere måder at opnå dette på, er den nemmeste at søge efter den ønskede samtale i det forstørrelsesglas, som applikationen har øverst.

Der indtaster du navnet, og så vises WhatsApp beskederne efter tid. Når du læser dem på denne måde, er fluebenene ikke synlige.

10. WhatsApp-tricks til stemmebemærkninger

Stemmebemærkninger var en af de bedste tilføjelser til appen i de seneste år. Nogle mennesker har dog brug for at lytte til dem på bestemte tidspunkter, især hvis de er meget lange, og de kan have brug for at tjekke deres egne, før de sender dem.

Der findes WhatsApp-tricks til alle disse ting:

  • Undgå fluebenet. En anden måde at lytte til lydoptagelser uden at afsenderen ved det, er at indstille telefonens notifikationsvindue. Der vises de seneste lydbånd sammen med muligheden for at afspille dem.
  • Lyt, før du sender. Hvis du ikke er sikker på at sende den note, du lige har optaget, er det muligt at afslutte programmet, så længe den allerede er blevet optaget. Når du logger ind igen, vil den samme note forblive i skrivebjælken, hvor du kan lytte til den og om nødvendigt redigere den, inden du sender den.
  • Fortsæt med at lytte. For meget lange talemeddelelser har WhatsApp skabt muligheden for at fortsætte med at afspille dem, når du skifter vindue, ligesom et musikprogram. Selv om det ikke er et skjult trick, var mange mennesker ikke opmærksomme på denne nylige ændring.

11. Sløre billeder

Det kan virke lidt kompliceret, men WhatsApp giver dig mulighed for meget nemt at sløre et billede eller en del af et billede. Når du vælger det billede i galleriet, som du vil sende, skal du, inden du bekræfter det, vælge blyantsikonet.

Derefter åbnes flere alternativer i nederste kant. Pixelikonet vises yderst til højre. Med det kan du sløre billedet for at skjule uønskede dele.

12. Frem for alt sikkerhed

Ligesom telefoner generelt har mulighed for at låse op med fingeraftryk, er det også muligt at aktivere dette for WhatsApp. I kontoindstillingerne i afsnittet Privatliv er der en indstilling, der hedder fingeraftrykslås.

Når den er aktiveret, er kontoen beskyttet af denne foranstaltning. Det er også muligt, at fingeraftrykket ikke bliver efterspurgt i 30 minutter.

Fingeraftryk kan bruges til at låse WhatsApp op

13. WhatsApp-tricks til en privat profil

Mange mennesker foretrækker ikke at vise noget billede i applikationens profil. For at udføre denne handling skal du gå til privatlivsindstillinger og derefter til profilbillede. Blandt de mulige indstillinger kan du vise billedet til udvalgte kontakter, til alle eller til ingen.

14. Chat med dig selv

Hvis du vil oprette en samtale med dig selv, skal du gå til en hvilken som helst samtale og skrive følgende: wa.me/landekode og telefonnummer. Dette åbner et andet vindue med din egen samtale, som du kan bruge til at sende filer eller påmindelser til dig selv.

15. Favoritreaktioner

En af de nyeste muligheder i programmet er medtagelsen af reaktioner på meddelelser. Disse reaktioner tilbyder som standard begrænsede emojis. Yderst til højre er der dog et +-symbol, hvor det er muligt at vælge et hvilket som helst alternativ til at reagere.

WhatsApp tilbyder mange forskellige muligheder

Med denne række af tips vil du kunne bruge appen på en mere komplet måde. Fordi WhatsApp tilføjer flere funktioner med hver opdatering, bliver anvendelsesmulighederne bredere og bredere. På grund af dette er det meget sandsynligt, at der jævnligt vil blive tilføjet nye funktioner i fremtiden.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Rodríguez Valerio D. Más allá de la mensajería instantánea: WhatsApp como una herramienta de mediación y apoyo en la enseñanza de la Bibliotecología. ICS [Internet]. 19 de mayo de 2020 [citado 20 de septiembre de 2022];(42):107-26. Disponible en: http://revistascientificas.filo.uba.ar/index.php/ICS/article/view/7391
  • Baishya, Diganta, and Saurabh Maheshwari. “Whatsapp Groups in Academic Context: Exploring the Academic Uses of Whatsapp Groups among the Students.” Contemporary Educational Technology 11.1 (2020): 31–46. Disponible en: https://doi.org/10.30935/cet.641765
  • Guiñez-Cabrera, Nataly, Mansilla-Obando, Katherine. Uso de WhatsApp en los trabajadores de la salud en el proceso de vacunación chileno contra la pandemia COVID-19. COMUNI@CCION: Revista de Investigación en Comunicación y Desarrollo [Internet]. 2022;13(1):5-15. Recuperado de: https://www.redalyc.org/articulo.oa?id=449870430001
  • Masoni, Marco, and Maria Renza Guelfi. “WhatsApp and Other Messaging Apps in Medicine: Opportunities and Risks.” Internal and Emergency Medicine 15.2 (2020): 171–173. Disponible en: https://doi.org/10.1007/s11739-020-02292-5
  • Rubio-Romero, Juana, Lamo de Espinosa, Marta Perlado.  El fenómeno WhatsApp en el contexto de la comunicación personal: una aproximación a través de los jóvenes universitarios. ICONO 14, Revista de comunicación y tecnologías emergentes [Internet]. 2015;13(2):73-94. Recuperado de: https://www.redalyc.org/articulo.oa?id=552556568005

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.