Biomasse af grønne bananer: Fordele og hvordan man laver det

Hvis du har brug for at øge mængden af fibre i din kost, må du ikke gå glip af denne nemme og sunde opskrift på biomasse af grønne bananer, der er nem at lave.
Biomasse af grønne bananer: Fordele og hvordan man laver det

Sidste ændring: 24 april, 2023

Biomasse af grønne bananer er et præparat, der indeholder en stor mængde resistent stivelse, et særligt positivt stof for mikrobiotaen.

Faktisk kan regelmæssig inddragelse af dette produkt i kosten bidrage til at forbedre visse parametre relateret til sundhed, som f.eks. stofskiftets funktion. På denne måde kan diabetes og andre typer af komplekse sygdomme forebygges.

Før vi går i gang, er det vigtigt at bemærke, at for at opnå fordelene ved biomasse af grønne bananer skal det indtages dagligt. På denne måde er det muligt at opfylde det daglige fiberbehov, som ligger på omkring 25 gram om dagen af stoffet under hensyntagen til både de opløselige og uopløselige dele.

Biomassen er dog ret alsidig på kulinarisk plan, da den bl.a. kan bruges til at lave supper, kager og brød.

Fordele ved biomasse af grønne bananer

Indtagelse af biomasse af grønne bananer kan medføre en række positive virkninger på vores helbred. Først og fremmest fremmer det vægttab. Dette skyldes den måde, hvorpå den stimulerer mæthedsfornemmelsen. Ifølge forskning offentliggjort i tidsskriftet Nutrition Reviews bidrager et tilstrækkeligt fiberindtag til at reducere appetitten, hvilket kan mindske trangen til mad.

Forskellige bananer

Samtidig kan selve fiberen øge volumenet af afføringsbolus, hvilket medfører en større stimulering af mekanoreceptorerne i fordøjelseskanalen. Som følge heraf bliver de peristaltiske bevægelser mere og mere intense, hvilket letter fødevarens nedstigning gennem tarmen. Som følge heraf mindskes forstoppelse ifølge en undersøgelse offentliggjort i BMJ.

Der spekuleres endda i, at stoffet kan påvirke kroppens lipidprofil. Det ville reducere tarmens absorption af kolesterol. Dette element kan imidlertid syntetiseres endogent, så homøostase vil sikre, at værdierne forbliver mere eller mindre inden for et interval, der er fastsat af genetisk bestemmelse.

Fibre kan være afgørende for at modulere sukkerstoffernes indgang i blodet. Der er beviser for, at indtagelse heraf i tilstrækkelige mængder reducerer forekomsten af type 2-diabetes og andre metaboliske sygdomme. Bugspytkirtlen vil lide mindre under at forsøge at kompensere for ubalancer i glukosekontrollen, hvilket vil medføre, at inflammation reduceres.

Sådan laver du biomasse af grønne bananer derhjemme

  1. Læg 5 grønne bananer i en trykkoger i ca. 30 minutter.
  2. Når de er kogt, fjernes skrællen, og de blendes, indtil der dannes en pasta. Det kan være nødvendigt at tilsætte ca. 10 milliliter vand for hver banan for at opnå den optimale konsistens.
  3. Når der er opnået en glat blanding, kommes 10 spiseskefulde af produktet i en beholder og sættes i køleskabet.
  4. Når det er afkølet, kan det indtages.

Denne biomasse af grønne bananer holder sig uden større problemer i køleskabet i mindst 5 dage. Hvis du ønsker at opbevare den længere, kan du fryse den ned. På denne måde kan du opbevare den i op til 3 måneder.

Næringsværdi af biomasse af grønne bananer

Grønne bananer

Denne opskrift på biomasse af grønne bananer giver ca. 65 kalorier pr. 100 gram produkt. 14,2 gram kommer fra kulhydraterne, mens kun 1,3 gram kommer fra protein. Fiberindholdet er dog højt med 8,7 gram pr. 100 gram af produktet.

Som om dette ikke var nok, indeholder produktet et stort antal essentielle mikronæringsstoffer. Fosfor, magnesium og kalium skiller sig især ud. Det indeholder også vigtige antioxidanter, der hjælper med at neutralisere dannelsen af frie radikaler og opretholder den oxidative balance.

Du er måske også interesseret i: Fordele ved bananer for sportsfolk og idrætsudøvere

Lav biomasse for at forbedre dit helbred

Som du har set, er det meget nemt at tilberede en lækker opskrift på biomasse af grønne bananer, der vil bidrage til at forbedre fordøjelseskanalens funktion og din sundhedstilstand på mellemlang sigt.

Det er et ideelt præparat til at øge tilstedeværelsen af fibre i kosten, et vigtigt element for at sikre tætheden og diversiteten af de bakterier, der lever i fordøjelseskanalen. Når alt kommer til alt, vil en god mikrobiota være med til at forhindre udviklingen af visse sygdomme.

Husk som det sidste, at det ud over fibre er nødvendigt at sikre et tilstrækkeligt indtag af vand hver dag. På denne måde vil de ufordøjelige kulhydrater svulme op og udføre deres funktioner meget bedre.

Ligeledes vil væsken smøre den fækale bolus, hvilket letter transitten langs fordøjelseskanalen og hjælper med at forebygge forstoppelse. Det vil også forårsage en udspilning i maven, hvilket vil mindske appetitten.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Rebello CJ, O’Neil CE, Greenway FL. Dietary fiber and satiety: the effects of oats on satiety. Nutr Rev. 2016;74(2):131-147. doi:10.1093/nutrit/nuv063
  • Tabbers MM, Benninga MA. Constipation in children: fibre and probiotics. BMJ Clin Evid. 2015;2015:0303. Published 2015 Mar 10.
  • Reynolds AN, Akerman AP, Mann J. Dietary fibre and whole grains in diabetes management: Systematic review and meta-analyses. PLoS Med. 2020;17(3):e1003053. Published 2020 Mar 6. doi:10.1371/journal.pmed.1003053

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.