7 farverige indendørs orkidéer til udsmykning af dit hjem

Farverige indendørs orkidéer tilføjer et strejf af elegance til rummet. Lær om de bedste sorter til dit hjem i denne artikel.
7 farverige indendørs orkidéer til udsmykning af dit hjem

Sidste ændring: 01 maj, 2023

Hvis du elsker den finesse, som farverige indendørs orkidéer giver, er du kommet til det rette sted, for vi viser dig, hvilke sorter der er ideelle til at dekorere rum. Disse planter er et raffineret dekorativt element med et strejf af ekstravagance.

Der findes tusindvis af arter, der er værdsat for deres mangfoldighed af farver, former og størrelser. Selv for dem, der endnu ikke anser sig selv for eksperter i havearbejde, er det ikke en stor forpligtelse at tage sig af blomsterne i den botaniske familie Orchidaceae. Vi inviterer dig til at lære mere om det.

Farverige indendørs orkidéer: En blomst med en bred betydning

Orkidéer fik betydning i den victorianske æra, da folk modtog dem som bevis på kærlighed og hengivenhed fra en anden, idet de betragtede dem som en eksotisk blomst. Jo sjældnere arten var, jo dybere skulle følelsen være.

Ligeledes blev de forbundet med luksus, fordi de ikke var så lette at få fat i. De blev bragt fra tropiske områder, og kun få havde råd til dem.

Men i dag er virkeligheden en anden. Selv om de stadig er forbundet med fornemhed, kan alle købe en buket hos blomsterhandleren eller dyrke orkideer derhjemme.

De bedste farverige indendørs orkidéer til at dekorere dit hjem

I enhver have er det en god idé at kontrollere flere variabler for orkideernes udvikling, f.eks. luftfugtighed og pH-værdi i jord og vand. Indendørs ændrer forholdene sig, men der kræves ikke en stor indsats, hvis du vælger de rigtige planter. Her er nogle forslag.

1. Oncidium

Oncidium omfatter omkring 300 arter af tropiske og subtropiske amerikanske orkidéer, bemærker Encyclopedia Brtiannica. Denne blomst har også andre populære navne: “tigerorkidé”, “biorkidé” og “danser”, som alle tilskrives dens udseende.

Det er en sort, der viser varmtfarvede pletter på kronbladene og mini-blomster, der er samlet på grenene. Indendørs klarer de sig godt væk fra varme, da de elsker et køligt miljø. Hvis naturligt lys trænger kraftigt ind i rummet, skal du installere tynde gardiner for at passe på orkidéen.

En gul orkidé

2. Phalaenopsis

Ifølge Mexicos institut for økologi kommer navnet Phalaenopsis fra græsk phalania, der betyder “sommerfugl”, og opsis, der betyder “ligner”. Så der er ikke meget at forklare: Det er orkidéer, hvis blomster ligner sommerfugle i flugt (på forsidefotoet).

Eksemplarerne har også tre kronblade i kombinerede eller ensfarvede nuancer. Rødderne er tykke og grønne. Det er tilrådeligt at plante dem i gennemsigtige potter, da de nyder godt af sollys.

I boligindretning er det en god idé at sætte tre sommerfugleorkidéer sammen i en krukke, for uden større komplikationer får du et enkelt og stilfuldt blomsterarrangement.

3. Miltoniopsis

HortScience hævder, at disse planter nyder godt af attraktive potteegenskaber, begyndende med deres store, velduftende blomster i fængslende farver som hvid, lilla og rød.

Miltoniopsis kræver vand hver dag, sprøjtet med en sprayflaske. I indretningen fortjener de en plads takket være deres fløjlsagtige kronblade, som normalt skiller sig ud, hvis der bag dem er en baggrund eller et bagtæppe, der står i kontrast til blomstens farver.

Lilla blomst er eksempel på farverige indendørs orkidéer

4. Farverige indendørs orkidéer: Cattleya

Hvis dit hjem ikke har polyethylenlofter, er Cattleyaer et godt valg. Det colombianske selskab for orkidologi påpeger, at dette materiale ikke bryder sig om denne blomstervariant. De tilføjer, at der er behov for et tykt substrat og med stykker af stammen, så når du forbereder potten, så overvej eksperternes forslag.

Cattleya-orkidéen er en af de mest berømte, så meget at den er katalogiseret som “dronningen” af arten. Dens udvikling sker gennem pseudoløg og modtager en god dosis lys, dog ikke direkte sollys.

Planten spirer højst tre store blomster, som lever op til en måned. De nuancer, der skiller sig ud, er følgende:

  • Hvid.
  • Lyserød.
  • Lilla.
  • Orange.
  • Gul.

Det er muligt at blande Cattleyas-farverne for at skabe unikke paletter.

5. Coelogyne

Ifølge Orchid Friends Club er det passende at dyrke denne slags plante i potter. Desuden er blomsterne hvide med en tydelig gul midte, perfekt til at vise de slanke, aflange kronblade frem. Det er også en af de mest eftertragtede sorter til udsmykning af lukkede rum.

6. Farverige indendørs orkideer: Zygopetalum

American Orchid Society anbefaler at “opdrætte” sorten ved mellemliggende temperaturer, da fugtighed og kulde ville “printe” pletter på bladene og få dem til at se grimme ud. Hvis de får den rette pleje, trives disse planter således uden problemer.

Vi taler om udskiftning af jorden hver sjette måned og tager højde for temperaturændringer. Zygopetalum-planter udmærker sig også ved deres udsøgte duft og intensiteten af deres lilla og gule farver.

Farverige indendørs orkidéer

7. Dendrobrium

Denne type orkidé kan lide at stå tæt på et vindue, så solens varme kan nå den. Dens vigtigste kendetegn er, at den overvintrer for at blomstre om foråret.

Blomsterne blomstrer i korte klaser med små og store eksemplarer i farver, der er almindelige for arten, men også eksotisk brun og en slående grøn.

Sådan plejer du farverige indendørs orkidéer

Orkidéer svinger mellem majestætik og subtilitet, og derfor tøver nogle mennesker, før de anskaffer sig dem. Det skyldes en fejlagtig tankegang om krævende pasning, når sandheden er, at planten lever stille og roligt, så længe den har grundlæggende miljøforhold:

  • Indirekte lys.
  • Kontrolleret vanding.
  • Afstand fra tør luft.

At have en buket orkidéer i en beholder eller potte med et par blomster vil være nok til at give en sofistikeret dekoration til rummene. Tør du nyde denne arts pragt i stuen i dit hjem?


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.