12 film om mangfoldighed og integration, der skal ses

Kan du lide film, der har inkluderende og tankevækkende budskaber? I så fald er denne liste noget for dig!
12 film om mangfoldighed og integration, der skal ses

Sidste ændring: 26 august, 2022

I denne artikel finder du film om mangfoldighed og integration, som alle bør se for at reflektere over disse emner. Mangfoldighed kommer fra latin diversitas, som henviser til eksistensen af forskellige ting.

Hos mennesker relaterer vi det til mennesker af forskellig oprindelse, race, religion, seksuel orientering, baggrund, evner og endda måder at tænke på.

Mangfoldighed eksisterer, og den beriger samfund. Men gennem historien (herunder vores nuværende tid) har der været tider med intolerance og diskrimination over for mennesker, der er anderledes.

I denne forstand spiller integration en grundlæggende rolle og henviser til evnen til at anerkende alle mennesker som ligeværdige og tilskynde dem til at deltage i forskellige scenarier. UNESCO tilskynder til inkluderende uddannelsessystemer, der tager hensyn til elevernes mangfoldighed og deres behov, evner og særlige kendetegn.

Film er kunstneriske midler, der kan bruges til at lære om historien og reflektere over forskellige situationer. I den forstand bliver de fremragende redskaber til at formidle værdier og øge bevidstheden om ukendte situationer.

Følgende film er ideelle til at reflektere over mangfoldighed og betydningen af inklusion i samfundet.

1. Film om mangfoldighed og integration: Teorien om alting

Dette er en af de bedste film om mangfoldighed og integration, da den fortæller historien om en af de mest geniale hjerner gennem tiderne: Fysikeren Stephen Hawking. Denne mand er kendt for at have bidraget til viden om de fysiske love, der styrer universet.

I en ung alder blev han diagnosticeret med amyotrofisk lateralsklerose. I denne film kan vi se historien om hans liv, både fra et personligt og akademisk niveau.

2. De urørlige

Dette er en meget sjov fransk komedie, der fortæller en historie om venskab mellem to mennesker med helt forskellig oprindelse og baggrund. Den er inspireret af grev Philippe Pozzo di Borgo, der blev lam efter en ulykke, og Abdel Yasmin Sellou, en afrikansk immigrant, der var hans personlige assistent.

Det er en film, der får dig til at grine højt og samtidig til at reflektere over mangfoldighedens rigdom. Den viser også, hvordan det er muligt for to mennesker med to forskellige baggrunde, en aristokrat og en tidligere præsident, at blive gode venner.

Piger til fest

3. Forrest Gump

Dette er en af de mest populære film nogensinde. Den fortæller historien om en dreng fra Alabama, der har et kognitivt handicap. På grund af dette får han en masse latterliggørelse og afvisning. Men filmen fortæller historien om, hvordan manden forandrer sit liv og opnår nogle ekstraordinære bedrifter.

Desuden viser filmen historiske episoder, såsom Vietnamkrigen og Watergate-skandalen, så det er også en historie, der dykker ned i relativt nyere historiske begivenheder. Den anses af filmportalen IMDb for at være en af de 100 bedste film i historien.

4. Hidden Figures

Sorte kvinder har været en af de mest udstødte grupper i menneskehedens historie. Ud over at være ramt af machisme tilhører de også en gruppe, der gennem historien er blevet diskrimineret på grund af deres hudfarve.

Filmen Hidden Figures fortæller historien om en gruppe afroamerikanske kvindelige videnskabsfolk, der arbejdede for NASA i 1960’erne. Samtidig beretter den om begivenheder fra kampen for borgerrettigheder i USA.

5. Wonder

Dette er en komedie-drama, der fortæller historien om August Pullman, en dreng, der blev født med en række misdannelser i ansigtet. Som følge heraf var han tvunget til at gennemgå snesevis af operationer.

Augusts forældre besluttede, at det var bedst for deres søn at gå i skole og interagere med andre børn. Men det var bestemt ikke en let situation for familien.

Det er en historie med en lykkelig og rørende slutning, der viser vigtigheden af at lære folk at respektere og omfavne forskellighed. Filmen er inspireret af en bog, der ganske enkelt hedder August.

6. Milk

Homoseksuelle mennesker har været ofre for undertrykkelse og diskrimination gennem historien på grund af deres seksuelle orientering. Lidt efter lidt er det lykkedes dem at gøre krav på deres rettigheder og blive anerkendt.

Det har dog været en kamp med masser af op- og nedture. Milk er en film, der fortæller historien om politikeren Harvey Milk, som var aktivist for homoseksuelles rettigheder i USA og den første homoseksuelle mand, der officielt fik et offentligt embede.

Filmen blev udgivet i 2008 og blev nomineret til flere priser. Den vandt en Oscar i kategorierne Bedste originale manuskript og Bedste skuespiller for Sean Penns hovedrolle. Det er en god film til at lære om historien om LGTBQ+ rettigheder.

7. Et smukt sind

Dette er en film baseret på en sand historie. Den handler om matematikeren John Forbes Nashs liv, som fik Nobelprisen i matematik i 1994.

Den fortæller historien om, hvordan denne berømte videnskabsmand håndterer sin skizofreni , mens han skriver historie med studiet af tal. Det er en meget interessant film, der kan hjælpe med at overvinde tabuer om psykiske problemer. Den blev nomineret til ni Oscars, hvoraf den vandt fire.

8. Monsters University: Film om mangfoldighed og integration for børn

Dette er en af de bedste film om mangfoldighed og integration, som man kan se med børn. Denne Pixar produktion hjælper os til at forstå, hvordan de bedste monstre kan være af forskellige størrelser og farver. Derved reflekterer den også over, hvor vildledende udseende er, og hvor farlige fordomme kan være.

9. Adú

Dette er en rørende historie, der fortæller om de triste situationer, som indvandrerbørn står over for. Mens filmen fokuserer på Adú, en 6-årig dreng, der rejser milevidt for at komme til Spanien og oplever alle mulige vanskelige situationer, viser den også andre parallelle situationer om en grænsevagt og en miljøaktivist.

Det er en film, der hjælper os til at forstå den barske virkelighed med ulighed og fattigdom i mange lande samt hele spørgsmålet om migration.

10. Champions

Champions er en dramatisk komedie, der fortæller historien om en sportsdirektør, der ankommer for at lede et basketballhold bestående af mennesker med forskellige intellektuelle handicaps. Den er inspireret af den sande historie om Aderes-Burjassot-holdet, som vandt tolv spanske mesterskaber.

Selv om holdlederen Marco i begyndelsen er meget fordomsfuld og nægter at træne dem, overvinder han sine fordomme og indser spillernes værdi og alle de ting, han kan lære af dem.

Tre unge mennesker ses bagfra

11. Dykkerklokken og sommerfuglen: Film om mangfoldighed og integration

Denne film fortæller en fascinerende historie baseret på romanen af samme navn skrevet af Jean Dominique Bauby. Den fortæller, hvordan en mand kommer ud for en ulykke, der får ham til at udvikle en mærkelig tilstand, kendt som “captivity syndrome”, som lammer ham fuldstændigt.

Hovedpersonen, en tidligere redaktør for magasinet Elle, lærer en måde at kommunikere på ved kun at blinke med sit venstre øje for at diktere fortællinger bogstav for bogstav.

12. Encanto

Denne Disney-film er ideel til at lære børn værdien af mangfoldighed i familier. Den fortæller historien om Madrigals, en colombiansk familie, hvor hvert medlem har en superkraft, undtagen Mirabel, en eventyrlysten og intelligent pige.

Gennem animation kan vi forstå, hvordan hver enkelt person er speciel for den, de er. Den lærer os, at alle har en fantastisk indre kraft.

Se disse film om mangfoldighed og integration som en familie

Biografen kan være en meget positiv form for tidsfordriv for familien. Faktisk er det at skabe muligheder for refleksion på film en fremragende, underholdende og dannende måde at undervise børn på.

I den forstand er film om mangfoldighed og integration gode at se som familie, især med teenagere. Det er vigtigt at tjekke den anbefalede alder for hver enkelt film for at se, om den vil være egnet for dine børn.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.