Føler du dig seksuelt ophidset hele tiden? De mulige årsager og deres løsninger

Føler du dig ophidset hele tiden? Øget seksuel lyst afhænger af flere faktorer.
Føler du dig seksuelt ophidset hele tiden? De mulige årsager og deres løsninger

Skrevet af Okairy Zuñiga

Sidste ændring: 20 januar, 2023

Føler du dig seksuelt ophidset hele tiden og er begyndt at tro, at det er et problem? Det skal du ikke være bekymret for. I denne artikel vil vi fortælle dig mere om denne type situation, og hvad du kan gøre for at løse den.

Først og fremmest er det nødvendigt at begynde med at præcisere, at ophidselse har et vigtigt formål i seksuallivet. Men at miste kontrollen over det kan være et reelt problem for dem, der oplever det.

På den anden side er seksuel lyst en sammenblanding af forskellige faktorer, hvad enten de er fysiologiske, følelsesmæssige eller endda psykologiske. Der er således mange stimuli, der kan påvirke stigningen i en persons libido.

Der er faktisk situationer, hvor det ville være unormalt ikke at føle sig ophidset. Videnskaben har forklaret årsagerne til en sådan adfærd. Så er du interesseret i at vide lidt mere om årsagerne til den ukontrollerede stigning i seksuel lyst og dens mulige løsninger? I denne artikel vil vi fortælle dig alt om dem.

Hvorfor føler du dig ophidset hele tiden?

Hos nogle kvinder såvel som hos mænd er der en permanent og ofte ukontrolleret seksuel lyst. Her er årsagerne til, at du føler dig ophidset hele tiden.

1. Vedvarende seksuel ophidselsesforstyrrelse

Kvinde holder appelsin på en seksuel måde

Man ved ikke meget om denne lidelse, der forårsager konstante orgasmer med og uden stimulering . Dette er kendetegnet ved manglende seksuel tilfredsstillelse, uanset antallet af opnåede orgasmer.

Mulige løsninger omfatter:

 • Reducér din stress ved at dyrke regelmæssig motion og især yoga. Lige så vigtigt som ovenstående er det at forbedre dine søvnvaner.
 • Meditation fortjener også en særlig omtale, fordi det kan hjælpe med at håndtere symptomerne, da det ved at reducere angsten får musklerne til at slappe af.
 • Det skader selvfølgelig aldrig at konsultere en psykolog, psykiater eller sexolog. Det er de fagfolk, der kan hjælpe med at finde frem til de følelsesmæssige udløsende faktorer, der ligger til grund for denne lidelse.
 • Blandt de lægemidler, der almindeligvis er indiceret i disse tilfælde, er antidepressiva og selektive serotonin-genoptagelseshæmmere og lidocain.
 • Bækkenmassage kan hjælpe med at løsne op for spændinger i området.

Vi tror, at du måske også vil være interesseret i at læse dette: Seksuel forenelighed: Alt, hvad du behøver at vide

2. Hormoner

En anden årsag, der kan forklare, hvorfor du føler dig ophidset hele tiden, er hormoner. I denne henseende skal du huske, at det endokrine system er nøglen til at regulere vitale funktioner såsom stofskifte og seksuel lyst.

Overdreven ophidselse påvirkes i høj grad af høj østrogen- og testosteronniveau i blodet. Men for at finde ud af, om dette er årsagen, bør du gå til lægen for at få foretaget et tjek og en blodprøve.

Husk for eksempel på, at det er normalt, at disse hormoner stiger under ægløsning. Så hvis din øgede ophidselse viser sig i denne periode, kan en af de mulige løsninger være at have sex. Faktisk kan det endda være mere behageligt end på andre tidspunkter af menstruationscyklussen.

På den anden side observeres der ifølge undersøgelser ingen væsentlige ændringer i libido eller øget seksuel lyst hos brugere af kombinerede orale præventionsmidler.

Der er dog andre begivenheder, der kan betinge ændringen af de normale niveauer af disse hormoner . Uanset tidspunktet for din menstruationscyklus er graviditet blandt dem.

I dette tilfælde skal du spørge din læge, hvad du kan gøre. Hvis du er gravid, kan du dog stadig more dig. Hvis du er forsigtig, påvirker det ikke barnet at elske i denne tilstand.

3. Hyperseksualitet

Kvinde med rød læbestift

Hyperseksualitet kan være  en anden grund til, at du føler dig ophidset hele tiden. Kvinder, der oplever hyperseksualitet, er ofte overvældet af uønskede seksuelle drifter. Dette omfatter det uimodståelige ønske om konstant at onanere, se på pornografi og/eller tale om sex som de hyppigste symptomer.

Du undrer dig højst sandsynligt over, hvorfor dette sker. Der er flere forklaringer:

 • Neurotransmittere er med til at regulere humøret og spiller en central rolle i oplevelsen af nydelse. Således, kan en ubalance af dopamin, serotonin og noradrenalin føre til en uforholdsmæssig stor stigning i libido.
 • Visse undersøgelser tyder imidlertid på, at følelsesmæssige problemer, især angst, også kan spille en rolle i forbindelse med hyperseksualitet.

For at behandle dette problem er det nødvendigt at gå til psykoterapi for at lære at håndtere tvangsmæssig seksuel adfærd. Dette kan hjælpe dig med at identificere de negative adfærdsmønstre og give dig strategier til at håndtere dem.

Du kan få ordineret medicin af en specialist. I nogle undersøgelser nævnes det, at hos personer med demens kan s elektive serotonin-genoptagelseshæmmere mindske seksuelt upassende adfærd. Det er dog meget vigtigt at understrege, at denne medicin skal ordineres af en læge eller psykiater.

4. Du er blevet forelsket

Nej, det er ikke noget vrøvl. Når en ny person kommer ind i dit liv, gennemgår hjernen flere interessante ændringer. Faktisk kan dens tilstand sammenlignes med den tilstand, der er forårsaget af indtagelse af et narkotisk stof!

I tilfælde af forelskelse produceres stoffet naturligt af din krop. Derfor kan vi nogle gange opleve en feberagtig tilstand og endda føle os syge.

Men hvis du er forelsket, og du føler dig ophidset hele tiden, så benyt lejligheden til at tilbringe behagelige øjeblikke med din partner. Vær heller ikke bange for at nyde det, for der er ikke noget underliggende problem at tage sig af.

Efterhånden som den intense indledende fase af forelskelse går over, vil dine hormoner vende tilbage til det normale. Så vil du se, at det, der i dag kunne give anledning til bekymring for dig, så vil forsvinde i stor udstrækning.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: 5 Sigmund Freuds tanker om sex

5. Fødevarer, der øger sexlysten

Ifølge nogle overbevisninger, kan indtagelse af visse fødevarer bidrage til seksuel ophidselse . Blandt dem, der menes at have denne effekt, er mørk chokolade, avocado, jordbær, hindbær, mango og andre frugter.

Selv om der er nogle data om forholdet mellem fødevareforbrug og seksuel ophidselse hos mennesker, siger forskerne, at det stadig er nødvendigt at fortsætte med at forske i denne henseende, da beviserne er begrænsede.

Hvad skal man gøre, hvis man føler sig ophidset hele tiden?

Dette er et spørgsmål, som der ikke er noget enkelt svar . Som du har set, er årsagerne forskellige, og hvert tilfælde skal håndteres forskelligt. Her er dog nogle generelle råd, som måske kan hjælpe dig:

 • Hav sex oftere. Dette kan virke som en åbenlys løsning, men mange mennesker overser det eller er ikke opmærksomme nok på det.
  • Sex er stadig et af menneskers grundlæggende behov. Og som sådan skal der tages hånd om det.
  • Hvis du ikke har haft sex i flere måneder, så prøv det. Måske er det alt, hvad du har brug for. Hvis du vælger tilfældig sex, skal du naturligvis tage forholdsregler.
 • Motion. Det er en effektiv måde, hvorpå den energi, du ville frigøre ved at have sex, kan omdannes til en anden form for tilfredsstillelse. 
  • Når du dyrker motion, udskiller din hjerne mere serotonin, det såkaldte lykkehormon. Du vil se, hvor godt det føles!
  • Det er dog vigtigt at huske, at du ikke må presse din krop til grænser, der kan skade den. Husk også at drikke væske og spise godt, både før og efter træning.

Hvornår skal du søge hjælp, hvis du føler dig ophidset hele tiden?

Generelt behøver hyppig ophidselse ikke nødvendigvis at være et problem. Faktisk er det relativt almindeligt, når vi er unge. Medmindre det forstyrrer dine aktiviteter eller personlige forhold eller driver dig til at deltage i upassende eller risikabel seksuel adfærd, er det ikke et problem.

Hvis det dog gør det, er det bedst at gå til en læge, gynækolog eller adfærdsspecialist. Han/hun vil sandsynligvis foretage en undersøgelse og sende dig til nogle tests for at fastslå den årsag, der kan ligge bag den vedvarende uimodståelige seksuelle lyst.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Aswath, M., Pandit, L. V., Kashyap, K. & Ramnath, R. (2016). Persistent genital arousal disorder. Indian journal of psychological medicine38(4), 341-343. Disponible en: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4980903/#:~:text=Abstract,or%20nonsexual%20stimuli%2C%20eliciting%20stress.
 • Berman, S. (2013). Fisiología médica. México D. F.: McGraw-Hill Interamericana.
 • Estupinyá, P. (2013). Una aventura de sexo y ciencia: Una mirada a la investigación científica de la sexualidad humana y sus sorprendentes resultados. ¿Cómo ves?, 15(180), 10-14. Disponible en: https://www.comoves.unam.mx/assets/revista/180/una-aventura-de-sexo-y-ciencia.pdf
 • Feixas, G. y Miró, M. T. (1998). Aproximaciones a la psicoterapia. Una introducción a los tratamientos psicológicos. Paidós.
 • García, M., Ballester, R., Gil, M. D., Castro, J. y Nebot, J. E. (2020). El papel de los problemas emocionales en la hipersexualidad. Revista INFAD De Psicología. International Journal of Developmental and Educational Psychology, 1(1), 443–452. Disponible en: https://revista.infad.eu/index.php/IJODAEP/article/view/1806
 • Komisaruk, B.; Beyer-Flores, C. and Whipple, B.(2006). The Science of Orgasm. John Hopkins UP.
 • Pastor, Z., Holla, K. & Chmel, R. (2013). The influence of combined oral contraceptives on female sexual desire: A systematic review. The European Journal of Contraception & Reproductive Health Care, 18(1), 27-43.
 • Reyes, J. y Reyes, E. (2010) La hipersexualidad: nuevos aportes a su conceptualización y tratamiento. Psicofarmacologia (B. Aires); 10(65): 9-14. Disponible en: https://pesquisa.bvsalud.org/portal/resource/pt/lil-614189
 • Salonia, A., Fabbri, F., Zanni, G., Scavini, M., Fantini, G. V., Briganti, A. & Montorsi, F. (2006). Chocolate and Women’s Sexual Health: An Intriguing Correlation. The Journal of Sexual Medicine3(3), 476-482. Disponible en: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16681473/
 • Torrisi, M., Cacciola, A., Marra, A., De Luca, R., Bramanti, P., & Calabrò, R. S. (2017). Inappropriate behaviors and hypersexuality in individuals with dementia: An overview of a neglected issue. Geriatrics & gerontology international17(6), 865-874. Disponible en: https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/ggi.12854

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.