Formning af øjenbryn: Hvad er det, og hvordan gør man det?

Formning af øjenbryn er en trend, der lyser ansigtet op, uden at øjenbrynene mister sin symmetri. Denne risikofri teknik er populær, fordi det er en stylingteknik, der ser godt ud, uden at man behøver makeup.
Formning af øjenbryn: Hvad er det, og hvordan gør man det?

Sidste ændring: 25 august, 2022

Formning af øjenbryn skaber kontrast til de mest fremtrædende træk i ansigtet, åbner dine øjne og former øjenbrynsbuen. Det er en teknik, der definerer formen og bestemmer den farve, der passer bedst til den naturlige farve. Desuden er et andet af teknikkens formål at give den øverste del af ansigtet fremtrædende karakter.

Alle øjenbryn ser forskellige ud på grund af mængden af hår og deres placering. Nogle er meget tynde, og andre er meget tykke. Men takket være æstetiske behandlinger som f.eks. formning er det muligt at ændre øjenbrynenes udseende uden at ændre dem.

Denne kosmetiske procedure skaber harmoni i ansigtet, samtidig med at øjenbrynenes funktion respekteres, som er at beskytte øjnene mod støv, solstråling, sved og andre miljømæssige aggressioner. Få mere at vide om metoden i denne artikel!

Hvad er formning af øjenbryn?

Formning af øjenbryn er en form for udformning af øjenbrynene i overensstemmelse med ansigtets og øjnenes struktur ved at tegne referencelinjer fra næsens begyndelse. Formålet er at opfriske en persons udseende ved at give øjenbrynene et naturligt udseende, uanset om de er tynde, tykke, korte eller lange.

Samlet set kan denne teknik frembringe følgende formationer:

  • Kantede øjenbryn fremhæver en persons træk. De går op fra enderne og bøjer derefter nedad, så de dækker øjets yderste hjørne.
  • Buede øjenbryn forstørrer øjnene. Vinklen er lige så markant som i de kantede øjenbryn, men nedgangen er subtil i dette tilfælde.
  • Lige øjenbryn giver indtryk af et kort, ovalt ansigt. De ser flade ud.
  • Rundede øjenbryn har en let accentueret bue. De blødgør træk og passer til øjenlågslinjen.

Succesen med formning ligger i at tilpasse den efter personens ønske, uden at miste øjenbrynenes stil, og at udføre den hårfjerning, der passer bedst til dine behov.

Kvinde viser eksempel på formning af øjenbryn

Ikke alle øjenbryn er ens. Derfor er det vigtigt at forme dem efter, hvad vi ønsker at opnå som en endelig effekt.

Vi tror, at du måske også vil nyde at læse denne artikel: 7 måder at bruge rosenblade på i din skønhedsrutine

Sådan udfører du formning af øjenbryn

Gennem historien har måden at pleje øjenbryn på gradvist udviklet sig. Fortidens ultra-tynde buer ses sjældent i dag. I dag er tykke, men perfekt plejede øjenbryn mere populære blandt modeller.

Selv om der findes forskellige teknikker til pleje og makeup af øjenbrynene, såsom organisk farvning, microblading, semi-permanent tatovering og laminering, er det formningen, der fremmer et enkelt, smertefrit og umiddelbart synligt resultat. Sådan gør du.

1. Definér stilen

Det første skridt er at definere øjenbrynsstilen. Vælg mellem tykke og tynde. Derfra begynder formningsprocessen.

De tykkere kræver en buedefinition for at polere dem, mens de tyndere kræver hårplukning i det omkringliggende område for at reducere volumen. De mest efterspurgte stilarter er som følger:

  • Naturlige øjenbryn: Designet er tæt på øjenbrynenes naturlige udseende og form. Det er tilrådeligt at tilføje farveløs gel for at få et bedre resultat.
  • Tykke øjenbryn udgør en god base. For at passe på denne stil er det tilrådeligt at børste dem.
  • Tykke og veldefinerede øjenbryn balancerer træk og supplerer udseendet ved at tilføje skygger.

2. Forbered dine redskaber

Der anvendes få materialer til denne kosmetiske behandling. I henhold til øjenbrynenes udformning og type vælges det passende instrument til hårfjerning.

Normalt er det pincetter, tråde, voks eller en barbermaskine. Det er også muligt at bruge laser til at præcisere symmetrien.

I nogle tilfælde forsegles konturen med lidt farvestof for at opnå et mere synligt slutresultat.

3. Optegn øjenbrynene

Med en hvid eyelinerblyant skal du lave et omrids fra hjørnet af hvert næsebor til følgende lige linjer:

  • Op til begyndelsen af øjet, dvs. øjenbrynets start.
  • Op til midten af øjenbrynet, for at fastlægge højden af vinklen.
  • En sidste linje til øjenbrynets ende, for at vide, hvor omridset slutter.

Udover det, markerer du mellemrummet mellem øjenbrynene, så du får alle hårene ud.

4. Pluk dine øjenbryn

Nu er det tid til at fjerne de overskydende øjenbryn med et værktøj efter eget valg. Du kan bruge en pincet, hvis du ønsker at bevare den oprindelige form.

Voksning er kun for de hår, der er for lange, eller for dem, der nægter at komme ud. I dette tilfælde er det klogt først at lave en test på et lille stykke hud på din håndryg for at udelukke allergi eller følsomhed over for voksens ingredienser.

En anden populær metode er trådning, som består i at flette tråde sammen for at trække hårene ud. Fordelene ved dette alternativ er, at det ikke beskadiger huden, ikke forårsager irritation og fungerer godt på tykke hår. En barberkniv er kun til nødstilfælde, fordi hyppig brug gør hårene tykkere.

Kvinde plukker sine øjenbryn

Hårfjerning udføres med det rette instrument til hver type øjenbryn, så en persons udseende ikke ødelægges ved at fjerne for mange eller for få hår.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: Tips til at holde makeuptasken ren

Er der nogen risici forbundet med formning af øjenbryn?

Formning af øjenbryn udgør ikke nogen fare, i modsætning til andre procedurer til forskønnelse af øjenbrynene.

Dog advarer American Academy of Ophthalmology om, at det er vigtigt at være meget forsigtig med dette område af kroppen i forbindelse med andre behandlinger, fordi det er en del af ansigtet meget tæt på øjnene. Virkningerne af at begå en fejl eller anvende usunde kemikalier spænder fra mulige overfølsomhedsreaktioner til synsforstyrrelser.

Hvad angår anbefalingerne for korrekt hårfjerning, understreger det spanske akademi for dermatologi og venerologi, at det skal gøres under optimale hygiejniske forhold og undgå solpåvirkning de følgende dage.

Makeup og vedligeholdelse af formede øjenbryn

Den anslåede tid for en ny aftale med en kosmetolog for at få retoucheret dine øjenbryn er 21 dage. Det er ikke en streng periode, men det er tilrådeligt at undgå at gentage proceduren helt.

De nye hår, der lige er vokset ud, kan fjernes derhjemme med en pincet, selv om den korrekte vedligeholdelse er i hænderne på kosmetologen.

Med hensyn til makeup skal du sørge for at vælge nuancer, der ligner dine øjenbryns, så de definerer buerne, og ser upåklagelig ud.

Det kan interessere dig ...
Naturlige måder at få tykkere øjenbryn på
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Naturlige måder at få tykkere øjenbryn på

Tykkere øjenbryn er trendigt, men er ikke genetisk bestemt. Derfor giver vi her en række naturlige måder, hvorpå du kan øge væksten af dine øjenbry...
Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.