Hvad betyder det at drømme om venner?

Det kan have flere betydninger at drømme om venner. Vi viser dig i de følgende afsnit 6 af de vigtigste.
Hvad betyder det at drømme om venner?

Sidste ændring: 09 august, 2022

Drømme er stadig et stort mysterium for videnskaben. Der er aspekter af dem, som vi kan forklare, og der er teorier om, hvorfor vi drømmer, men mange dele af disse oplevelser er stadig meget uklare. At drømme om venner er en af de mest almindelige drømme, som også skaber utallige tvivlsspørgsmål om fortolkningen af den.

Her er seks mulige forklaringer på denne drøm.

Da vores virkelighed projiceres i vores drømme, er det kun naturligt, at venner er en del af vores drømme. Hvis du har en eller to drømme om dine venner, vil det helt sikkert være en tilfældig begivenhed, men ikke hvis det er en gentagende oplevelse. Hvis dit tilfælde er sidstnævnte, kan disse 6 fortolkninger af at drømme om venner være til stor hjælp.

6 fortolkninger af at drømme om venner

Ifølge eksperter har drømme tre mulige funktioner: Problemløsning, informationsbehandling og ego-konsolidering. En af de teorier med størst dominans er, at drømme er en slags simuleret test. En, hvor man afprøver oplevelser, som man så kan gentage i virkeligheden eller i det mindste forholde sig til disse.

Forestil dig, at de er et videospil i en åben verden, hvor man ikke kan dø (i hvert fald ikke i virkeligheden), og hvor man får mere erfaring, efterhånden som man spiller (drømmer) mere.

Denne teori har sine kritikere, da nogle forskere påpeger, at mange drømme drejer sig om drømmerens personlige bekymringer og forestillinger. Lad os se på 6 fortolkninger af at drømme om venner.

Vi tror, at du vil kunne lide at læse: Drømme om labyrinter: Hvad betyder det?

1. Drømme om venner kan være symbol for venskab eller forening

Den første fortolkning vi kan lave af at drømme om venner, og den mest indlysende og direkte af alle, er at det er en oplevelse, der symboliserer den forening, det venskab og det kammeratskab, du har med den pågældende person. I en mere metaforisk forstand repræsenterer det det venskab, der er til stede i dit liv, og den værdi, du tillægger det.

Det er ikke noget, vi tænker over særlig ofte, men venskab er en af de største gaver, vi kan modtage. Vi tager det ofte for givet, bl.a. fordi vi først indser, hvor vigtigt det er, når det ikke længere er en del af vores liv. Disse oplevelser er en af de mange måder, hvorpå du gør dig selv opmærksom på at værdsætte dem, der er en del af din omgangskreds.

2. En afspejling af kvaliteter, som du bør tilegne dig

En gruppe venner griner sammen

Dette er en af de fortolkninger af drømme om venner, som har mindre genklang blandt folk. Det er dog en af de vigtigste. Husk, hvad vi påpegede om, at mange drømme drejer sig om personlige bekymringer. Ud fra denne præmis er din ven måske i drømme et symbol på kvaliteter, som du bør assimilere.

Det, du skal gøre, er at se på, hvad din ven præcist gør i drømmen, hvad er hans/hendes holdning, hvad er hans/hendes værdier og adfærd.

Hvis han/hun er venlig, blid, trofast og respektfuld, så er det et symbol på de dyder, som du bør anvende i det virkelige liv. Disse er legemliggjort i en særlig person i dit liv, så du kan arbejde på dem med større opmærksomhed.

Vi tror, at du gerne vil læse: Hvordan kan vi rense følelser?

3. Genopret barndommens minder

Det er en af de mulige fortolkninger for at drømme om barndomsvenner. Meget få har det privilegium at beholde deres barndomsvenner, for efterhånden som vi vokser op, bliver disse simpelthen skiftet ud. I grove træk repræsenterer barndomsvenner følgende:

  • Sjov og kreativitet.
  • Nye oplevelser og opdagelser.
  • Spontanitet og ubekymrethed.
  • Fravær af regler og livsglæde.

At drømme om barndomsvenner er en måde, hvorpå du advarer dig selv om, at du er ved at tage afstand fra din barnlige side. Det vil sige de detaljer, holdninger eller værdier, der gør det muligt for os at se livet gennem et andet prisme.

Du er holdt op med at have det sjovt, du lever med dusinvis af bekymringer, du har vendt kreativiteten ryggen eller giver ikke noget for spontanitet.

4. Forsømmelse af et aspekt af dit liv

Modsat det, vi har nævnt, er det også muligt, at drømme om venner er en forsømmelse af forskellige aspekter af dit liv. For eksempel, når du drømmer om mistede eller fjerne venner.

Dette er en metafor for noget, som du har fjernet fra dit liv, selv om det gav dig fordele. Det kan være en vane, en værdi, en holdning og selvfølgelig en fysisk person.

Det er sandsynligvis også en metafor for ting, du har brug for at forbedre i dit liv. Modsat en tidligere fortolkning er dine venners værdier og holdninger ting ved din egen personlighed, som du har brug for at forbedre. Hvis han eller hun i drømmen er utro, respektløs, uhøflig eller ligegyldig, kan det være et spejlbillede af dig selv.

5. Drømme om venner kan være tegn på lykke og sjov

Venner har det sjovt sammen

Generelt er venskab forbundet med lykke og sjov. Når vi tænker på vores venner, tænker vi på lykkelige eller sjove minder. Derfor er det sandsynligt, at du drømmer om en ven som en afspejling af sjov og lykke i dit virkelige liv.

En lykke, der ikke kun er begrænset til dine venskaber, men som strækker sig til andre aspekter af dit liv. I dit arbejde, i din familie, i dit forhold til dig selv og så videre. Hvis du er på vej ud på en god tur eller synes, at du kan sige højt, at du er lykkelig, så er det en passende metafor for drømmen.

6. Gode relationer til andre

Den sidste tolkning af at drømme om venner er, at det er et symptom på dine gode relationer til andre. At vedligeholde et venskab kræver visse sociale færdigheder: Kommunikation, empati, respekt, kreativitet, anderledeshed osv.

Din ven er i drømmen et symbol på, at du har alle disse færdigheder skærpet, hvilket gør det muligt for dig at danne og vedligeholde relationer med lethed.

Husk på, at de fortolkninger, vi har givet, kun er vejledende. Nogle gange er der ingen årsagssammenhæng mellem dine drømme og dit virkelige liv. Desuden er drømme, som eksperter påpeger, formidlet af kulturelle erfaringer.

Din idé om venskab afhænger af dine omgivelser (film, uddannelse, bøger, religiøse overbevisninger osv.). Dette har en direkte indvirkning på dine søvnoplevelser.

Det kan interessere dig ...
Hvad betyder det at drømme om en eks?
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Hvad betyder det at drømme om en eks?

At drømme om en eks er en relativt almindelig oplevelse. Vi har udarbejdet seks relativt hyppige forklaringer på denne gængse drøm.  • Dallett, J. (1973). Theories of dream function. Psychological Bulletin. 1973; 79(6), 408.
  • Domhoff, G. W., & Schneider, A. Are dreams social simulations? Or are they enactments of conceptions and personal concerns? An empirical and theoretical comparison of two dream theories. Dreaming. 2018; 28(1), 1.
  • Schwitzgebel, E., Huang, C., & Zhou, Y. Do we dream in color? Cultural variations and skepticism. Dreaming. 2006; 16(1), 36.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.