Hvor mange Kamasutra-stillinger er der?

Vil du vide, hvor mange Kamasutra-stillinger der findes? Er der så mange, som de siger, eller er der blevet tilføjet flere i tidens løb?
Hvor mange Kamasutra-stillinger er der?
Isbelia Esther Farías López

Skrevet og kontrolleret af filosof Isbelia Esther Farías López.

Sidste ændring: 27 december, 2023

Kamasutra har i lang tid fungeret som den definitive guide til seksuelle stillinger. Men… Hvor mange Kamasutra-stillinger findes der egentlig i dag?

Folk taler ofte om den berømte bog, men i virkeligheden er det de færreste, der kender dens indhold. I denne forstand betragter den originale tekst sex og kærlighedsforhold som en sand kunst, der skal kultiveres. Det kommer derfor til udtryk i de 36 kapitler, der lægger vægt på nydelse for både mænd og kvinder. Lad os se nærmere på det.

Hvor mange stillinger er der i Kamasutra?

Som beskrevet af specialisten Daud Ali er der 8 grundlæggende måder at elske på og 8 stillinger, som de kan krydses med for at danne en variant i henhold til denne bog. Derfor kan man sige, at Kamasutra indeholder i alt 64 seksuelle stillinger.

Kapitlet om “Kunsten at elske” med de stillinger, det indeholder, bliver dog ofte forvekslet med hele bogen. På trods af dette er det kun ét kapitel i bogen.

Resten af bogen omhandler emner som f.eks:

  • Sex i almindelighed og dets plads i mandens og kvindens liv.
  • Valget af partner, og hvad der bør være involveret i denne beslutning.
  • Andres partnere.
  • Kurtisaner.
  • Følelse af tiltrækning til andre mennesker.

I tidens løb er der lavet forskellige versioner og tilpasninger af den oprindelige bog, og antallet af positioner er vokset. Basen er dog den samme. Faktisk er der kun dukket nogle små nye variationer op.

Kunne du lide denne artikel? Du kan måske også lide at læse: 5 fordele og ulemper ved tilfældig sex: Skal du gøre det?

De mest kendte Kamasutra-stillinger

Kamasutra er en af de ældste bøger, der findes, og en af de bøger, der har nydt størst berømmelse på verdensplan. Antallet af udgaver, den har haft, taler for sig selv… Så vil du kende de mest grundlæggende stillinger? Lad os se på det!

1. Doggystyle

For at udføre doggystyle stiller kvinden sig på alle fire, og manden, der knæler bagfra, trænger ind i hende. På denne måde har manden en dominerende rolle, samtidig med at han giver ekstrem nydelse.

Par i seng gør sig klar til forskellige Kamasutra-stillinger
Doggystyle er en af de seksuelle stillinger, der findes i Kamasutra-teksten.

Derudover kommer folks dyriske instinkt i spil med tilfredsstillelsen af en af deres seksuelle fantasier med denne stilling. Fraværet af øjenkontakt giver dem også mulighed for at slappe af og fremkalde forskellige ansigtsbevægelser uden forlegenhed.

2. Missionærstillingen

Måske er dette den mest klassiske af de seksuelle stillinger, men sandheden er, at det ikke gør den mindre behagelig. Faktisk er denne stilling stadig en favorit for mange mennesker! Uanset om det er første gang eller efter flere møder, skuffer missionæren ikke.

Den er romantisk, behagelig og skaber en helkropsforening, der tillader kærtegn og kys under samlejet. Med denne stilling mister selv de mest usikre deres frygt og lader sig rive med af nydelsen.

3. Lotusblomststillingen

Dette er en af favoritterne blandt de mest lidenskabelige elskere, der gyser ved hver hjertebanken fra deres partner!

  • I denne stilling sidder manden med benene bøjet ud til siderne og fødderne samlet.
  • Kvinden lægger så sine ben rundt om ham og begynder at rokke.

Kys og dybe blikke er det ideelle supplement til uforglemmelig elskov. Der er ingen mand, der ikke ønsker at gentage denne stilling, og heller ingen kvinde, der ikke glemmer den orgasme, hun oplevede!

4. Ske-stillingen

Denne stilling er øm, kærlig og velegnet til enhver form for forhold. Desuden kan den, der er bagved (den samme, som indleder samlejet), bruge sine hænder til at inddæmme eller stimulere sin partners erogene zoner.

Par krammer i seng
Ske-stillingen er øm, kærlig og velegnet til alle typer forhold.

Denne stilling er tilrådelig til forsoning eller til dem, der er mere generte. Det er også en af de sødeste og mest motiverende stillinger til morgensex.

5. 69-stillingen

Oralsex er også til stede blandt Kamasutra-stillingerne med den anerkendte 69-stilling. Dette er en stilling, der søger den rette balance for begge parter. Af denne grund og på samme tid både giver og modtager de elskende nydelse.

Der er harmoni i deres figurer og vildskab i de fornemmelser, de oplever med denne stilling. Temperaturen stiger hurtigt, og klimaks kan opnås på denne måde, eller det kan kun bruges som forspil. Hvert par bestemmer, alt efter hvad de har lyst til.

Vi tror også, at du vil være interesseret i at læse dette: 6 stillinger til at blive gravid

Kys er lige så vigtige som Kamasutra-stillinger

Forfatteren og dem, der fulgte og udvidede hans arbejde, giver kysset en privilegeret plads i sex. Når alt kommer til alt, er kys måske det første led, der forener huden mellem mennesker.

Par kysser
At lære at kysse og vide, hvilken type kys man skal bruge i hver situation, kan drastisk ændre en kærlighedshistorie.

Et kys bringer berøring, lugt og smag i spil på et enkelt sekund. Derfor kan det ændre en kærlighedshistorie at lære at kysse og vide, hvilken type kys man skal bruge i hver situation.

Direkte, romantiske, franske eller kys med blide bid er blandt de mest populære. Men som forskning udført i 2020 af University of Cambridge forklarer, er der forskellige muligheder afhængigt af lejligheden, og hvad du vil opnå.

Ved du allerede, hvor mange Kamasutra-stillinger der er? Hvis ja, så prøv dem med din partner!

Når det handler om at holde liv i flammen, er der mange, der tænker på at benytte sig af Kamasutra-stillinger, men få tør prøve dem alle.

Derfor er det vigtigt at stole på sin partner og undersøge det sammen. Bøger om sex eller etiske pornofilm kan hjælpe dig med at forbedre din forbindelse og opleve et meget tilfredsstillende møde.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.