Karim Benzema: En utrolig fysisk og mental forvandling

Karim Benzemas forvandling til en angriber og Ballon d'Or-kandidat ligger i træning, kost og spiritualitet. Lær alt om det i denne artikel.
Karim Benzema: En utrolig fysisk og mental forvandling

Sidste ændring: 24 marts, 2022

For at være en angriber blandt de bedste spillere i verden skal man foretage nogle justeringer, som kræver en indsats og engagement. Det gælder især efter 30-årsalderen. Karim Benzema har gennemgået en fysisk og mental forvandling, der beviser, at forandringer er mulige.

Denne franske spiller af algerisk afstamning er virkelig blevet ustoppelig. Han fyldte 34 år i december 2021 og er Real Madrids ubestridte målscorer. Hvordan holder han denne præstation ved lige? Hvad er hans tricks?

Benzemas fysiske og mentale forvandling begyndte for 5 år siden, da han satte sig for at blive blandt verdens fodboldelite. I dag er det klart, at hans mål er Ballon d’Or. Lad os tage et kig på nøglerne til hans forberedelse og træning.

Karim Benzemas fitness- og kickboxingrutiner

Karim Benzema har et fuldt udstyret fitnesscenter i sit hjem. På den måde fortsætter franskmanden, når hans regelmæssige træningssessioner med Real Madrid er overstået, med specifikke rutiner, der styrker de muskelområder, der er nyttige for den sport, han dyrker.

Uden at overbelaste sig selv ved at overtræne og på en måde, som anbefales af professionelle motionister, forsøger stjernen at bevare sin muskelmasse. Dette er afgørende, når han bliver ældre, for fortsat at kunne præstere på lige fod med yngre spillere.

Selve træningsarbejdet fokuserer ikke på muskelhypertrofi. Derfor søger det ikke en voluminøs krop, hvilket ville betyde mere vægt, som kunne bremse hans løb. Tværtimod er den bedste mulighed for kraft og hurtighed at have muskler, der ikke er enorme, men funktionelle.

Kickboxing bidrager også til dette. Denne disciplin, der kombinerer kampsport med kardiovaskulær træning, forbedrer Benzemas samlede muskelstyrke. Faktisk bliver muskelfibrene mere effektive på denne måde, da træningen omfatter eksplosive og gentagne bevægelser.

Kalorieforbrændingen er ikke mindre med kickboxing. Kickboxing-sessioner er i stand til at øge hjerterytmen og stofskiftet med mærkbare mængder. Når dette ledsages af en sund kost, kan andelen af fedt reduceres til fordel for muskler.

Personer træner kickboxing

Karim Benzema dyrker kickboxing for at holde sig i form og forbedre sine reflekser. Alle træningsformer i forbindelse med boksning og kampsport er i stand til at styrke muskulaturen og fremskynde fedtforbrændingen.

Vi tror også, at du vil finde dette interessant: Kylian Mbappé: Den næste store fodboldstjernes strenge trænings- og kostrutine

Alternative terapier for Karim Benzema

Karim Benzemas fysiske og mentale transformation har også omfattet alternative terapier siden 2019. Blandt dem har cupping været den mest omtalte, da spilleren selv diskuterer den på sine sociale netværk.

Sandheden er, at denne teknik ikke har al den videnskabelige opbakning, der tilskrives den. I mellemtiden har den i forbindelse med sport ikke vist nogen mærkbar fordel. På trods af dette sværger atleter som Neymar Jr. og Michael Phelps stadig til den.

Processen bruges angiveligt til at reducere smerter forårsaget af fysisk anstrengelse og fremskynde muskelgenopretningen. For at gøre dette sættes sugekopper på kroppens overflade. De skaber et vakuum, der suger huden og efterlader karakteristiske mærker. Nogle gange anvendes der også varme.

Ud over cupping har Benzema oplyst, at han ofte bærer en vest med elektrostimulering. Dette er også kendt som Bolt-metoden, der blev populæriseret af den berømte jamaicanske løber, og er en variant af elektrofitness.

Vesten stimulerer de dele, den kommer i kontakt med, med elektricitet. Derved trækker musklerne sig sammen og holder derefter op med at trække sig sammen rytmisk, som om store dele af kroppen trænes. Dette giver mulighed for at arbejde med fibre, som ellers ville blive glemt.

Ligesom med cupping har elektrostimulation ikke præcise videnskabelige data til sin fordel. Ifølge Revista Andaluza de Medicina del Deporte er der stadig ikke nok data til at kunne anbefale denne alternative teknik. Samtidig berettiger de mulige risici ikke dens anvendelse.

Mikroalger

Som en del af Benzemas forvandling er hans kost blevet tilpasset hans nye livsstil. Hans kost er naturligvis udformet af professionelle for at reducere fedtforøgelsen og øge muskelvitaliteten.

En interessant kendsgerning stammer dog fra franskmandens forbrug af mikroalger. Det antages, at Real Madrids lægestab har anbefalet dette til spilleren, da de udfører DNA-undersøgelser på deres spillere for at tilpasse kostrådene til visse genetiske parametre.

Med andre ord tænker de på en unik kost for hver enkelt cellesammensætning af deres spillere.

Mikroalger er en type marine plankton. Spirulina er måske den mest kendte repræsentant for denne gruppe på verdensplan. Den indtages almindeligvis af veganere som proteinerstatning og er endda blevet anset for at have potentiale til at reducere miljøskader.

Denne alge er også kendt for sine mulige gavnlige virkninger på menneskers sundhed. Mikroalger kan nemlig levere antioxidanter og specifikke stoffer til afgiftning. Det gør de ved at binde sig til giftige affaldsstoffer fra miljøet og i kroppen for at lette deres udskillelse.

Fisk, der også stammer fra havet, spiller en vigtig rolle i Karim Benzemas kost. Ud over at være en kilde til sunde fedtsyrer leverer disse produkter proteiner, som musklerne har brug for til at reparere sig selv og bevare deres form.

Spirulina i pulverform

Mikroalger markedsføres også i form af pulver og kosttilskud, der kan tilsættes til måltider eller drikkevarer.

Du vil måske også nyde at læse denne artikel: James Rodriguez’ rettidige reaktion redder en fodboldspillers liv

Spiritualitet hos Karim Benzema

Karim Benzemas algeriske familie er muslimsk, og han har også givet sin religion videre til sin søn. Faktisk respekterede fodboldspilleren ramadanen, indtil han måtte afbryde denne månedlige faste for at fortsætte sin trænings- og kostplan.

Dette betød dog ikke en afvigelse fra hans spiritualitet. Han er blevet set med hovedtelefoner på før kampene for at lytte til indspillede suraer fra Koranen.

Spiritualitet har en vigtig indvirkning på en atlets fysiske præstationer. Forbindelsen mellem sind, krop og sjæl fungerer som en akse, der forbedrer visse færdigheder og evner. Dette bekræftes af en analyse af Watson og Nesti, som påpeger, at åndelighed er et andet nøgleelement i sportspsykologien.

For Karim Benzema er dette ikke noget nyt. Hans fysiske og mentale transformation har meget at gøre med hans mål og overbevisning. De ændringer, han har anvendt for at blive den bedste på sit felt, har bestemt ikke været lette, og vi kan antage, at hans spiritualitet har bidraget til at holde ham modstandsdygtig og optimistisk.

Det kan interessere dig ...
Hopes historie: Anklaget for heksekunster og forladt
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Hopes historie: Anklaget for heksekunster og forladt

I denne artikel vil vi fortælle dig om Hopes historie. Hope, et nigeriansk barn på to år, er hovedpersonen i en historie, der rører hjerter verden ...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Buse, George J MD, CSCS; Santana, Juan Carlos MEd, CSCS*D; FNSCA Conditioning Strategies for Competitive Kickboxing, Strength and Conditioning Journal: August 2008 – Volume 30 – Issue 4 – p 42-48
    doi: 10.1519/SSC.0b013e31817f19cd
  • Bridgett, Rhianna, et al. “Effects of cupping therapy in amateur and professional athletes: Systematic review of randomized controlled trials.” The Journal of Alternative and Complementary Medicine 24.3 (2018): 208-219.
  • Aboushanab, Tamer S., and Saud AlSanad. “Cupping therapy: an overview from a modern medicine perspective.” Journal of acupuncture and meridian studies 11.3 (2018): 83-87.
  • Herrero, Azael J., et al. “Posicionamiento de la National Strength and Conditioning Association-Spain: entrenamiento con electroestimulación de cuerpo completo.” Revista andaluza de medicina del deporte 8.4 (2015): 155-162.
  • Watson, Nick J., and Mark Nesti. “The role of spirituality in sport psychology consulting: An analysis and integrative review of literature.” Journal of applied sport psychology 17.3 (2005): 228-239.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.