Klargøring af hus: En teknik til at sælge dit hjem

Ejendomsmarkedet har i klargøring af hus fundet en allieret til at fremskynde salget af ejendomme. Metoden fokuserer på at arrangere, dekorere og efterlade boligen med det bedst mulige udseende med det formål at fange potentielle køberes interesse.
Klargøring af hus: En teknik til at sælge dit hjem

Sidste ændring: 23 februar, 2023

Klargøring af hus består af et rent hus, møbleret og indrettet uden at overdrive, i stedet for boliger, der er rodede. Det er en fryd for øjet og udstråler bedre energi. Som den danske oversættelse af det engelske begreb homestaging antyder, er det en “iscenesættelse”, der tiltrækker opmærksomhed og har stor indflydelse på den endelige forretningsbeslutning.

Teknikken bliver konstant opdateret, da flere og flere idéer anvendes af ejendomsmæglere til en vellykket klargøring af hus. Så lad os dykkere dybere ned i emnet.

Hvad handler “klargøring af hus” om, og hvilken betydning har det for ejendomsmarkedet?

Det Europæiske Institut for Erhvervsstudier forklarer “klargøring” af fast ejendom som en markedsføringsstrategi til at  sælge på kortere tid og til den bedste pris. Så meningen med det er, at den fremtidige køber overvejer alle husets muligheder.

For at opnå denne virkning investerer agenterne ikke i helt nye møbler, men simulerer med en indretning, nogle gange endda af pap.

Det var ejendomsmægler Barb Schwarz, der skabte klargøring af hus, og lidt efter lidt blev det udbredt til hele verden. Det indebærer ikke dybtgående ændringer. I stedet viser den husets bedste udseende med det, der er til rådighed i huset, og en eller to ekstra detaljer.

Dets fodaftryk på boligmarkedet er gennemgået i en undersøgelse offentliggjort af Deco Academy, som fastslog, at 83 % af kunderne hos forskellige ejendomsmæglere indrømmede en effekt takket være teknikken.

På den anden side bekræftede 17 % af de adspurgte ejendomssælgere, at klargøring af hus øgede ejendommens værdi fra 6 % til 10 %.

Klargøring af hus sigter mod neutrale miljøer. Hvis køberen ønsker det, kan han/hun så gribe ind.

Læs om: 8 lykkebringende planter ifølge Feng Shui

Fordele ved klargøring af hus

Taktikken kan også anvendes på kontorer, i butikker, i nye eller brugte boliger. Målet er altid det samme. Det, der varierer, er budgettet.

Desuden giver klargøring de nedenstående fordele:

  • Det fremskynder handlen.
  • Det reducerer de punkter, der skal forhandles.
  • Det øger prisen på ejendommen.
  • Der er ikke behov for at bruge penge på større renoveringer.
  • Øger antallet af besøg på grund af købsinteresse.
Stue repræsenterer klargøring af hus

Anbefalede teknikker til at udføre “klargøring af hus”

Det grundlæggende for at få succes med “klargøring af hus” er at regne med en ekspert på området. Specialiserede agenter udarbejder et forslag, der ud over at skabe hygge i huset også deler tilbuddet på netværk, hjemmesider, i aviser og andre informationsmedier.

Herefter følger viden om indretning, søgning efter møbler, når huset står tomt, og anvendelse af filosofier som f.eks. Feng shui f.eks. Vi afslører andre specifikke aktiviteter i denne metode.

Orden og klarhed

Som Architectural Digest påpeger, overfører fysisk orden fred, komfort og velvære. Det har også en indvirkning på tanker og følelser. Denne teori gælder også for omgivelserne med henblik på at sælge, da den anbefaler at slippe af med ophobningen af ting, så energien flyder.

Fagfolk i strategien “fjerner” det, der giver en følelse af mættelse. De foretrækker at rydde op og bruge så få genstande som muligt.

Når man rydder et område af huset, bidrager man til en bedre forståelse af proportioner og plads. På grundlag af pladsen fordeler du møblerne og reducerer om nødvendigt antallet af dem.

Rengøring

Dyb rengøring er afgørende: Du bør aldrig vise huset frem uden ordentlig pleje. Jo mere upåklageligt stedet ser ud, jo mere vil de besøgende opfatte det som indbydende. Og hvem vil ikke gerne bo et pænt sted?

Reparation af specifikke punkter

Hvis der er udestående reparationer, skal du løse dem.

Mal vægge og altaner, reparer detaljer på døre, vinduer og skuffer, sørg for, at tæpper og gardiner ikke er slidt. Og tag dig af eventuelle husreparationer, som ejendommen kræver.

Generelt leder de fleste købere efter boliger, som de kan flytte ind i uden så meget arbejde. Konklusionen er, at mindre renovering er ensbetydende med større chancer for at sælge.

Lad være med at personliggøre

Klargøring af hus går ikke hånd i hånd med personliggørelse. Det bedste er ikke at vise ejernes personlige genstande i huset, f.eks. fotografier, billeder og pynt.

Idéen er, at de nye ejere skal forestille sig selv at bo i huset uden at have ting omkring sig, der refererer til en anden familie. Til dette formål kan man bruge en neutral, men markant indretning.

Fjernsyn hænger på en væg

Billige møbler

Der er ingen grund til at bruge penge på luksuriøse og dyre møbler. Ligesom der er muligheder i pap, er det også muligt at finde møbler til leje, blot med henblik på en ejendoms “klargøring”, og at den potentielle køber får en idé om, hvordan det vil være inde i dit nye hjem.

Intet bør mangle: Hvad du bør undgå i klargøring af hus

Det colombianske institut for højere studier i Incolda nævner et vigtigt tip til klargøring af hus. Desuden består det i at lade sparementaliteten ligge til side for en god “klargøring”.

Effektiviteten af teknikken forudsætter et budget.

Vi gentager: Du skal ikke købe dyre ting, men du skal heller ikke lade et rum stå tomt, fordi du ikke ønsker at bruge penge. Du bør altid iscenesætte rummene, fordi køberen bedre vil forstå størrelsen i forhold til din indretningsstil.

Hvis du får hjælp af et team, der kender teknikken, øger du chancerne for at sælge på kortere tid. Så er du klar på at prøve metoden?


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.