Melon er fantastisk til vægttab og bedre søvn

Meloner består hovedsageligt af vand, som hjælper kroppen med at fjerne giftstoffer igennem urinen.
Melon er fantastisk til vægttab og bedre søvn

Sidste ændring: 07 oktober, 2018

Hvis du gerne vil tabe dig og få en god nats søvn, er det en fantastisk ide at begynde at indarbejde melon i din kost – det er en lækker og forfriskende frugt. Mens vi mest finder den om sommeren, kan vi også nyde den på kolde dage og stadig få alle dens fordele. Find ud af hvorfor meloner er fantastiske til vægttab og bedre søvn i den følgende artikel.

Vil du vide mere om meloner?

Dette er en stor frugt, og ikke kun på grund af sin størrelse. Den hører til klassen af ​​”gigantiske grøntsager” sammen med vandmelon, courgetter og zucchini. Den vokser godt i kunstvandet sandjord og betragtes som en fremragende sommerfrugt. Der er mange fordele ved at spise melon, og masser af sorter er tilgængelige i supermarkederne. De to mest populære er de europæiske og amerikanske meloner.

De kan veje omkring et kilo, og er normalt gullige og afrundede. Farven på melonens frugtkød er omtrent det samme som dens skræl, og det er temmelig intetsigende, men saftigt. Der er et hulrum i centrum, og omkring dets kanter er frø anbragt i linjer.

Melonernes egenskaber

 • De har lavt kalorieindhold. 100 gram melon indeholder 34 kalorier. De har også lavt fedtindhold men er rige på næringsstoffer som vitaminer og mineraler.
 • De indeholder høje niveauer af A-vitaminer, noget af det højeste hos nogen frugt. Dette er en kraftfuld antioxidant, som er god for huden og slimhinderne.
 • Meloner indeholder flavonoider, der beskytter cellerne mod virkningerne af frie radikaler og hjælper med at reducere risikoen for bugspytkirtel-, bryst- og tyktarmskræft.
 • De forbedrer vores syn og hjælper til med at forhindre aldersrelateret makuladegeneration.
 • De hjælpe med at kontrollere hjertefrekvens og blodtryk, fordi de indeholder kalium, som også hjælper med at forhindre hjertesygdomme.
 • De hjælper kroppen med at bekæmpe infektionssygdomme forårsaget af virus og bakterier, takket være deres C-vitamin og mangan.
Melon er godt til smooties

Hvordan kan melon hjælpe os med at tabe os?

Takket være deres store rensende egenskaber kan meloner hjælpe os med at tabe os og fjerne ophobede giftstoffer fra kroppen. Kvaliteterne hos denne frugt giver mange fordele, især hjælp til udrensning af giftstoffer og som vanddrivende middel.

Når du følger denne diæt, vil din krop fungere bedre uden akkumulerede tilsætningsstoffer, konserveringsmidler og andre skadelige ingredienser, der indgår i vores mad. Men derudover er meloner meget mættende, takket være at de indeholder 90% vand. Når du spiser denne frugt, spiser du samlet set mindre. Og til gengæld hjælper den dig med at med at holde dig hydreret, hvilket forhindrer væskeophobning og fjerne giftstoffer gennem urinen.

Typer af udrensende kostvaner, hvori melon indgår

Meget restriktivt

Du bør gøre dette en dag, hvor du kun spiser rå melon – så meget som du ønsker. Og hvis du er tørstig (hvilket er usandsynligt, men det kan ske), kun drikke vand.

Som led i en lav-kaloriediæt

I løbet af den dag vil du spise en hel melon sammen med andre frugter og grøntsager, især nogle der er rå og uden krydderier som salt eller sukker. Du kan gøre dette i højst fem dage i stræk og derefter tage en pause.

En lækker slanke-smoothie kan laves på få minutter med melon og du vil se resultater. Du kan nyde det når som helst i løbet af dagen. Det anbefales at drikke den, mens du er fastende, men det kan også være en perfekt eftermiddagssnack før middagen til at hjælpe dig til spise mindre. Og som om det ikke var nok, er den fyldt med vitaminer og proteiner.

melonskive

Opskriften nævner følgende ingredienser:

 • To kopper hakket melon-kød
 • Et grønt æble, hakket
 • En kiwi, skrællet og hakket
 • En spiseskefuld citronsaft
 • En kop is eller en halv kop vand
 • Lidt honning eller stevia til at smage til med

Læg alle ingredienser i en blender og blend godt, indtil den er cremet og glat. Denne smoothie har mindre end 150 kalorier, og du vil virkelig føle din mave er fuld.

Er det godt for din søvn at spise melon?

På grund af sit høje næringsindhold, kan den melonsmoothie vi viste dig tidligere også hjælpe dig med at sove bedre. Den er perfekt til folk med søvnforstyrrelser som søvnløshed. Denne sunde frugt hjælper med at fjerne tørst, hvilket er en af ​​grundene til, at mange mennesker står op om natten. Og fordi den er mættende, er maven “tilfreds” indtil om morgenen, uden at forstyrre os for at få en midnatssnack.

Nogle mennesker synes det er en dårlig ide at spise melon om natten, fordi det kan give fordøjelsesbesvær. Dette er imidlertid ikke bevist. Den består for det meste af vand, så der er få komponenter, der kan forårsage maveproblemer. Men hvis du spiser meget kold melon lige fra køleskabet på en meget varm dag kan dette medføre et termisk “chok” for kroppen. Hvis frugten ikke er fuldmoden, eller allerede er overmoden, kan dette ligeledes medføre maveproblemer.

Så længe du spiser den rigtige mængde melon pr. dag skulle det ikke have nogen indflydelse på søvnen. Hvis du har en sart mave, skal du bare undgå at spise melon lige efter middag eller kort før sengetid.

vækkeur

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.