10 midler til at bekæmpe høfeber

Det er muligt at kombinere flere typer naturmedicin til at lindre allergisk rhinitis. Det er vigtigt at konsultere din læge, før du bruger nogen af dem.
10 midler til at bekæmpe høfeber

Sidste ændring: 22 marts, 2022

Høfeber, bedre kendt som allergisk rhinitis, henviser til en række symptomer, der skyldes kroppens reaktion på elementer som pollen, støv, kulde og andre elementer. Det er heldigvis muligt at lindre eller bekæmpe høfeber.

Det kan være lejlighedsvis, selv om få mennesker lider af det hele året rundt. Lider du af det?

Selv om symptomerne kan variere fra person til person, er det specialiserede websted Medline Plus rapporterer, at det er almindeligt at opleve nysen, tilstoppet næse og kløende hud. Det forårsager også rindende øjne, en kløende hals og løbende næse.

Midler til at bekæmpe høfeber

For at kontrollere høfeber-symptomer anbefales ofte medicin kombineret med livsstilsændringer.

Læger ordinerer ofte antihistaminer, øjendråber og allergi-sprøjter. Det er vigtigt at rådføre sig med en læge, hvis du lider af denne tilstand.

Når du har fået instruktionerne fra din læge, og kun hvis lægen godkender det, kan du også bruge nogle naturlige midler som et supplement til at hjælpe med at kontrollere ubehaget takket være egenskaberne i nogle planter. Her er nogle muligheder.

1. Brændenælde

Brændenælde til at bekæmpe høfeber

Ifølge traditionel medicin har denne plante evnen til at blokere de negative virkninger af histamin hos personer, der er allergiske over for pollen. Der er dog ingen beviser for denne interaktion.

En undersøgelse foretaget af forskere i National College of Naturopathic Medicine (1989) anfører, at brændenælde viste positive resultater, da den blev testet som behandling af symptomer på allergisk rhinitis, selv om disse ikke var entydige.

Hvis du vælger at indtage brændenælde, er en mulighed at indtage to kopper te eller brændenældesuppe om dagen eller tage det i form af kapsler, ekstrakt eller som et homøopatisk middel.

Du er måske interesseret i: De 15 bedste medicinske urter

2. Honning

Denne fødevare, som bierne giver os, har mange sundhedsmæssige fordele og er også et alternativ til sukker, som er skadeligt for helbredet i større mængder.

En af dens egenskaber er nævnt i medicinske tidsskrifter som en mulig behandling af forkølelsessymptomer og hoste.

Selv om det er en meget velsmagende fødevare og anbefales mod allergi, hævder forskning offentliggjort i Annals of Allergy, Asthma & Immunology, at dens virkninger i denne henseende ikke er bevist.

Det skal dog bemærkes, at nyere forskning offentliggjort i Annals of Allergy, asthma & immunology nævner, at det kan være nyttigt til at bekæmpe allergier. Annals of Saudi Medicine anfører, at det kan være nyttigt til at bekæmpe disse problemer.

Under alle omstændigheder skal man vide, at honning ikke må gives til små børn, da det kan forårsage spædbarnsbotulisme.

3. Grøn te

Denne mirakuløse drik har så mange fordele, at vi alle bør indtage mindst én kop grøn te hver dag.

I dette tilfælde forhindrer denne infusion produktionen af histamin og reducerer symptomerne på høfeber. Dette bekræftes af en undersøgelse af den Journal of Physiology and Biochemistry (tidsskrift for fysiologi og biokemi).

Vi kan roligt indtage to kopper grøn te hver dag. Det anbefales generelt at indtage dem adskilt fra måltiderne, så de ikke forhindrer optagelsen af andre næringsstoffer.

4. Lakrids

Lakrids anses for at være gavnlig til behandling af problemer som allergisk rhinitis takket være dens antiinflammatoriske egenskaber, hvilket er bevist i en undersøgelse offentliggjort i Antioxidanter.

Før indtagelse skal man være opmærksom på, at det kan øge blodtrykket, så det anbefales ikke til personer med forhøjet blodtryk. Det kan tages som en infusion eller i pilleform.

5. Citrusfrugter

Citrusfrugter som citroner, appelsiner, grapefrugter eller mandariner er rige på C-vitamin, som er et naturligt antihistamin, hvilket er bekræftet af en undersøgelse offentliggjort i Journal of American College of Nutrition.

En god mulighed er at indtage økologiske citrusfrugter, så du også kan bruge deres skræl i juice, smoothies, infusioner, salater, desserter osv. Udnyt alle fordelene ved dem!

6. Aloe vera til at bekæmpe høfeber

Aloe vera til at bekæmpe høfeber

Denne plante bliver mere og mere populær takket være dens mange sundheds- og skønhedsrelaterede egenskaber. Udvendigt beroliger og fugter den huden uden at gøre den fedtet, samtidig med at den helbreder.

Indvendigt lindrer den betændelse og en tilstoppet næse og hjælper også med at forbedre tarmfunktionen. Alle disse fordele er blevet beskrevet i detaljer i en undersøgelse fra 2011 fra Vertientes Journal of the Health Sciences.

Du kan enten dyrke den derhjemme eller købe aloe-stænglerne. Det er også muligt at bruge dens gel i juice og smoothies for at skjule dens konsistens og smag.

7. Kombucha

Kombucha er en naturligt fermenteret drik med citron, rørsukker og gæring med en geléagtig koloni af bakterier og gær. Dette hjemmemiddel ville hjælpe med at bekæmpe høfeber samt luftvejsproblemer generelt og forstoppelse.

Det er et udbredt alternativ i traditionel medicin, men uden videnskabelig støtte til at bakke det op. Selv om det er muligt at lave det derhjemme, anbefales det ikke til ikke-eksperter, da det kan forårsage forurening i tilberedningen.

I betragtning af dette er det at foretrække at købe det i helsekostbutikker.

8. Gurkemeje

Dette krydderi er så alsidigt, at det har fået ry for at være næsten et naturmedicinsk middel. Det er antiinflammatorisk, smertestillende, antioxidant, fordøjelsesfremmende og mange andre ting.

I dette tilfælde kan det være effektivt til at lindre symptomerne på allergisk rhinitis, ifølge det specialiserede websted WebMD. Flere dyreforsøg har vist, at dets virkning skyldes blokering af immunglobulin E, men dette er endnu ikke bevist hos mennesker.

Det kan tages i tablet- eller kapselform eller indgå i små mængder i alle former for gryderetter, supper, cremer, smoothies, pasta, ris osv. Smagen er ikke særlig stærk, og det vil give en appetitlig farve til opskrifter.

9. Purpursolhat til at bekæmpe høfeber

Purpursolhat er en lægeplante, der kan styrke immunforsvaret, som lider – i større eller mindre grad – under virkningerne af alle typer allergier.

Dens antibiotiske egenskaber forbedrer kroppens reaktion på disse eksterne agenser. Dette fremgår af en undersøgelse offentliggjort i Phytotherapy Research.

Det er tilrådeligt at rådføre sig med en læge, før du indtager denne urt, især hvis du tager nogen form for medicin. Desuden bør forbruget af den ikke udvides uden professionel godkendelse.

10. Øjentrøst

Øjentrøst er naturmedicinen par excellence til øjnene og alle lidelser relateret til dem. I tilfælde af høfeber hjælper det med at bekæmpe ubehag i øjnene såsom rødme eller konstant tåreflåd.

Denne anvendelse er beskrevet i en forskningsundersøgelse offentliggjort i Evidensbaseret komplementær og alternativ medicin. Det kan tages som et middel, bruges som øjendråber eller en kombination af begge dele.

Du kan bekæmpe høfeber med en fagperson

Lider du af høfeber-symptomer? Det første, du bør gøre, er at konsultere en professionel. Derefter kan du ud over at følge den behandling, som lægen har foreskrevet, også supplere den med de naturlige muligheder, der er nævnt ovenstående. Reducér de irriterende symptomer for at få det bedre!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.