En pose på din kost og andre tricks til at feje huset

Det er nemt at bruge kosten uden at støve eller efterlade spor af snavs, hvis du følger de anbefalinger, vi vil tale om her.
En pose på din kost og andre tricks til at feje huset

Sidste ændring: 07 december, 2022

Hvordan får man kosten til at feje al fnuller op? Hvordan fejer man gulvet uden at støve? Er det muligt at fjerne de hår, der ligger tilbage på gulvet på grund af statisk elektricitet? Der findes tricks til at feje huset, der forenkler opgaven, og som anvender redskaber, du helt sikkert har derhjemme.

Måske vil du ved at købe en robotstøvsuger spare tid under rengøringen, men ved at justere funktionaliteten af en traditionel kost vil du spare de penge, du ville bruge på et apparat.

Dermed ikke sagt, at det er bedst helt at udelukke køb af apparatet. Men hvis økonomien vanskeliggør investeringen på nuværende tidspunkt, kan du overveje de strategier, som vi gennemgår her. Lad os lære om vigtigheden af god fejning.

Hvorfor er omhyggelig fejning vigtigt?

Når du fejer huset, fjerner du snavs, der ikke sidder fast på gulvet. Bare ved at tænke på det ser opgaven let ud, men når du har trukket kosten hen over gulvet for at samle affaldet på et enkelt sted, kan der være støv- og snavspartikler tilbage, selv om du bevæger kosten med stor kraft.

Hvis overfladen ikke er velplejet, ophobes snavset, og dets tilstedeværelse kan være skadeligt for dit helbred. Centers for Disease Control and Prevention understreger, at regelmæssig rengøring af overflader er en vane, der forhindrer spredning af bakterier og fjerner eventuelle urenheder, hvilket er med til at holde familien sund.

Vi tror, at du måske også vil være interesseret i at læse dette: Hvad er renlighed, og hvordan kan du anvende det i dit hjem?

Tag til efterretning: Effektive tricks til at feje huset

Kvinde fejer efter en fest

Af alle tricks til at feje huset er det vigtigste at have en god kost. Der findes flere typer af fejebørster med forskelle, der bestemmes af størrelsen, børsterne, længden af skaftet og hovedets form.

Til indendørs opgaver anbefales dem med lige børster, da de nemt kan tilpasse sig enhver type gulv. I trange rum skal du prøve koste med smalt hoved, og hvis området er stort, er koste med bredt hoved bedre.

Hvad angår børsterne, glider syntetiske børster glat på glatte overflader, og naturfiberbørster er perfekte på hårdt træ, beton og andre gulve med struktur. Hvordan kan man nu gøre arbejdet mere effektivt? Ved at anvende tips som følgende:

Dæk kosten til med en pose

Det er besværligt at løsne hår, der sidder fast på gulvet på grund af statisk elektricitet. Det samme gælder dyrehår. Selv hvis det lykkes dig at samle det op, vikler det sig ind i kosten på en måde, der gør det svært at få det løsnet.

Hemmeligheden bag at fange hår, der falder ned på gulvet, er at vikle en plastikpose om børstehovedet. Bind håndtagene på posen sammen, så de dækker alle børsterne, og fej, som du normalt ville gøre.

Alle hårene, der ligger på overfladen, vil klæbe fast til foringen og resten af affaldet. Det næste, du skal gøre, er at bruge den samme pose til at smide skraldet ud.

Tricks til at feje huset: Et støvklistermærke

Illustration af kost, der fejer blod

Det er en fælde for både støv og andet snavs. Tag strimler af dobbeltklæbende tape og klæb dem ende mod ende på hver side af kosten. Det eneste, du lader være frit, er de ender, der rører gulvet.

Det, du opnår med dette trick, er, at snavset ikke bevæger sig op ad kosten eller spredes rundt, men i stedet binder sig til limen. Når du er færdig, skal du fjerne og kassere tapestrimlerne.

Tricks til at feje huset: Bind en strømpe om kosten

Denne idé ligner posetaktikken. Genbrug en gammel nylonsok, og klip et hul i begge sider. Sæt strømpen ind gennem kosteskaftet, og vikl den helt rundt om børsten. Ved hjælp af statisk elektricitet opsamler tekstilet støv og snavs.

Fugt med avispapir

En anden effektiv metode til at feje huset er at fugte støvet på forhånd. Det opnår du ved at lægge ark med fugtet avispapir på gulvet. Formålet er at fastgøre snavset til arkene og forhindre en eventuel støvdannelse, når du bruger kosten.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: Sådan rengør du en muggen madras

Hvordan supplerer man tricks til at feje huset?

Husstøv består af usynlige og skadelige komponenter. Hvis du er overfølsom over for dette element, skal fejningen være omhyggelig for ikke at forstyrre partiklerne og udsætte dig for en allergisk reaktion. I disse tilfælde er det relevant at bruge redskaber ud over børster.

I den forbindelse foreslår American College of Allergy, Asthma and Immunology, at man ved rengøring bruger handsker og masker. De taler også om at supplere med en støvsuger, hvis filter eller partikelopsamler er af høj effektivitet (HEPA).

Glem ikke at rengøre kosten! Det er et af de bedste tricks til at feje huset

Du optimerer også fejningen ved at rengøre kosten efter brug af den. Til dette formål er det hensigtsmæssigt at have en fnugfjernende kam og handsker, der hjælper med at fjerne genstridigt snavs fra værktøjet. Husk at bære en maske, især hvis du er allergisk over for støv.

Det er vigtigt at lægge børsten i blød i en spand med sæbevand i et par minutter, hvorefter du vrider den ud og venter på, at den tørrer, før du bruger den igen. Til sidst skal håndtaget rengøres ved at blande vand og desinfektionsmiddel. Med disse tricks er kosten klar til at feje perfekt.

Det kan interessere dig ...
5 rengøringstricks til dig, der ikke kan lide at gøre rent
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
5 rengøringstricks til dig, der ikke kan lide at gøre rent

Hvis du hører til den type mennesker der ikke kan lide at gøre rent, kan du bruge disse enkle rengøringstricks til at hjælpe dig!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.