Sådan bliver du hurtigere gravid

En kvinde i den fødedygtige alder er mere tilbøjelig til at blive gravid hurtigt. Hvis du ønsker at blive gravid, skal du lære, hvordan du kan fremskynde processen.
Sådan bliver du hurtigere gravid

Last update: 26 august, 2022

At blive hurtigere gravid afhænger af helbred, alder og genetik. Nogle kvinder foretrækker ikke at overlade det til tilfældighederne, men at forberede sig og håndtere eventuelle problemer med befrugtningen.

På dette punkt præciserer American Society for Reproductive Medicine, at infertilitet ikke er en ulempe, men en sygdom i det reproduktive system, som skader både kvinder og mænd.

Ifølge fra fra Verdenssundhedsorganisationen (WHO) har ca. 48 millioner par og i alt 186 millioner mennesker på verdensplan problemer med at blive gravide på en naturlig måde. Det er rigtigt, at hvert enkelt tilfælde er forskelligt, men ved at anvende nogle tips er det muligt for et par under normale forhold at fremskynde resultatet.

Forbered din krop på graviditet

Når du har besluttet dig for at blive mor, er det nødvendigt med en gynækologisk konsultation, hvor du gør dig klar til at forberede din krop på den forandring, den vil gennemgå. Specialisten vil se på, om der er medicinske komplikationer, der kan gøre det vanskeligt at blive hurtigere gravid og specificere risikoen for medfødte patologier.

Vejen begynder med afvænning af kroppen, stoppe med at ryge, ophøre med at drikke alkohol og reducere eller stoppe koffeinforbruget. Disse vaner har negative virkninger på fertiliteten og kan forårsage skader på fosteret.

Illustration af sædceller

Et spermogram for mænd anmodes, når der er en klar mistanke om infertilitet.

Tips til at blive hurtigere gravid

Generelt øges problemerne med at blive gravid, hvis en kvinde er ældre end 35 år. Når en kvinde er i den bedste frugtbare alder og med medicinske vurderinger i orden, kan visse anbefalinger øge hendes chancer.

Husk din cyklus og beregn ægløsning

Det amerikanske selskab for reproduktiv medicin angiver, at 25 % af kvinders infertilitet skyldes ægløsningsproblemer. Specialister ordinerer lægemidler til midlertidig korrektion af disse patologier.

Fra dag 1 i menstruationen til midten af menstruationen produceres der mere østrogen. Et æg modnes og udstødes af æggestokken, så det kan vandre ned gennem æggelederne til livmoderen. Dette er ægløsning. Hvis du ved, hvor længe din menstruation varer, og hvornår dine frugtbare dage er, er det lettere at blive gravid.

  • En regelmæssig cyklus varer i gennemsnit 28 dage fra den første menstruationsdag. Det er også normalt, at den varer mellem 21 og 35 dage.
  • Den 14. dag, regnet fra den dag, hvor menstruationen begynder, er den mest frugtbare dag.
  • Samleje i perioden fra 3 dage før og 3 dage efter den 14. dag øger chancerne for at blive gravid.
  • Ægløsningsberegnere er nyttige til at holde styr på det.

Hav samleje i den frugtbare periode

Det er muligt at blive hurtigere gravid, hvis du har sex hver eller hver anden dag i din frugtbare periode. Hvis det ikke er muligt at have sex så ofte, så planlæg at have sex hver 2. eller 3. dag, så snart din menstruation er slut. På den måde er der større chance for at have aktive sædceller, når du har ægløsning.

Bladet Reproducción Asistida påpeger, at et æg har en gennemsnitlig levetid på 24 timer, mens en sædcelle overlever mellem 2 og 5 dage i det kvindelige reproduktive system.

Indtag kosttilskud med folat

Vent ikke med at indtage kosttilskud med folinsyre, til du bliver gravid. Det anbefales, at du supplerer din kost med dette næringsstof, som fremmer dannelsen af modervæv og udviklingen af barnets neuralrør, inden du begynder at forsøge at få et barn.

Forbedr din kost, hvis du vil blive hurtigere gravid

Det er vigtigt at opretholde en passende vægt. Inddrag zink, E-vitamin, vitamin B9 og B-kompleks vitaminer. Idéen er at skære sodavand fra, minimere kulhydrater og vælge fuldkornsbrød og frugt.

Motion kan hjælpe, hvis du ønsker at blive hurtigere gravid

Fysisk aktivitet er til gavn for både mænd og kvinder, der ønsker at blive hurtigere gravid. Afsæt en time til motion to eller tre gange om ugen. Det vil reducere stress og angst og forbedre blodcirkulationen.

Find de rigtige sexstillinger

Der findes ikke nogen specifik stilling til at blive gravid, men den traditionelle missionærstilling kan være den mest effektive. Husk, at ejakulationen altid skal ske inde i skeden, og at sædcellerne skal blive tilbageholdt i skeden.

Nogle stillinger hindrer sædcellernes vej til ægget. For eksempel medfører stående sex, at der løber væske ud af skedeåbningen.

Et tip: Efter samlejet skal du hæve benene i et par minutter for at hjælpe ægget og sædcellerne med at mødes.

Få en orgasme

Kvinder kan blive gravide uden at opleve en orgasme, men man mener, at det at få en orgasme påvirker det. Hypotesen er baseret på, at orgasmer frigiver oxytocin, som trækker livmoderen sammen og letter sædcellernes opstigning mod ægget.

Par i seng arbejder på at blive hurtigere gravide

Der er ikke nogen ideel stilling, der fremmer graviditet, men det anbefales, at sæden forbliver længere inde i skedeåbningen.

Reducér stress for at blive hurtigere gravid

At forsøge at blive gravid bør ikke være en stressende situation. Det er skadeligt at leve med presset om at blive gravid. For kvinder forstyrrer stress og spændinger menstruationscyklussen, og for mænd har det en tendens til at sænke antallet af sædceller.

Bed din partner om at indføre en sund livsstil

Forberedelse til denne fase er ikke kun kvindens ansvar. Hvis manden også sørger for, at han har en sund livsstil, vil han bidrage til det endelige mål.

Det er tilrådeligt for manden at reducere sit indtag af alkohol, da dette element påvirker sæden og kan forårsage erektionsproblemer. Et sidste forslag er ikke at bære meget stramt undertøj eller sidde i lang tid, da dette hæver temperaturen i kønsorganerne og sænker sædkvaliteten.

Hvorfor tager det tid at blive gravid?

Infertilitet bør vurderes hos både kvinder og mænd. Hvis begge er i den reproduktive alder, skal I gå til en gynækolog og en urolog for at finde årsagerne til den forsinkede graviditet.

Når et par har forsøgt i mere end et år uden resultat, kan der være tale om problemer som f.eks. polycystisk ovariesyndrom (PCOS). Ligeledes nævner Revista Médica Las Condes ordination af metformin og clomifencitrat som midler mod PCOS.

Andre lidelser kan også påvirke en kvindes evne til at blive gravid. U.S. National Institutes of Health nævner endometriose og fibrose som de mest almindelige.

Muligheder, hvis du ikke kan blive gravid på naturlig vis

Når du har udtømt de naturlige metoder, har du mulighed for assisteret reproduktion. I USA’s National Library of the United States står der, at dette er en metode, der bliver mere og mere effektiv og udbredt. Den gør brug af in vitro-befrugtning, kunstig befrugtning eller præimplantationsgenetisk diagnose.

Adoption er en anden mulighed, som man kan overveje.

It might interest you...
6 stillinger til at blive gravid
Bedre Livsstil
Read it in Bedre Livsstil
6 stillinger til at blive gravid

I denne artikel deler vi de bedste stillinger til at blive gravid og have det sjovt med din partner i sengen. Gå ikke glip af det!
Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.