Sandt eller falsk: Er popcorn fedende?

Popcorn er en nem snack, så mange mennesker spiser det regelmæssigt. Men er popcorn fedende? I denne artikel fortæller vi dig alt, du har brug for at vide.
Sandt eller falsk: Er popcorn fedende?
Florencia Villafañe

Skrevet og kontrolleret af ernæringsekspert Florencia Villafañe.

Sidste ændring: 09 august, 2022

Er popcorn fedende? Svaret på dette spørgsmål er vigtigt for dem, der er bange for at tage på i vægt eller ønsker at tabe sig.

Hvad er sandheden om popcorn? Kan du spise denne fødevare, hvis du er på slankekur?

Der findes myter og kontroverser vedrørende popcorn. Ernæringseksperter anbefaler det dog som en sund mulighed, fordi det er en snack, der kan give fordele for kroppen.

Læs videre og find ud af mere om det.

Er popcorn fedende?

Popcorn kommer fra majs. Når det udsættes for varme, eksploderer popcorn på grund af overophedning af det vand og stivelse, det indeholder. På denne måde dannes den svampede masse med sin karakteristiske aroma.

Læs også: 5 gode snacks til slankekuren

Faktisk er popcorn populært i mange lande på grund af sin nemme udarbejdelse, der er ideel til at ledsage film eller som en snack.

Men er popcorn fedende?

Det afhænger af forskellige faktorer. Kommercielt popcorn har generelt en ekstra energiværdi. Det vil sige, at det indeholder større mængder salt, sukker, karamel eller endda smør i modsætning til dem, der er lavet derhjemme.

Men når du selv laver popcorn derhjemme, kan det være en sund snack. Faktisk analyserede en undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet, Antioxidants, dets sammensætning og fandt ud af, at 2,3 dl af denne hjemmelavede snack indeholder 30 kalorier!

Hjemmelavede popcorn har et lavt indhold af kalorier og ikke skadelige

Er popcorn fedende? Sådan laves det, så det ikke er det

Skriv følgende opskrift ned, hvis du aldrig før har lavet popcorn. Du skal bruge 2 spiseskefulde olie, en stor gryde med låg og en dl popcorn. På mindre end 5 minutter kan du nyde resultatet!

 1. Det første, du skal gøre, er at opvarme olien i en gryde ved medium varme.
 2. Når olien er varm, skal du tilføje majs, blande det i olien og dække gryden med låget.
 3. Du vil høre, at majsen begynder at poppe pludseligt. Vent, indtil støjen stopper for at sikre, at de er klar.

Som smag kan du tilsætte sukker, salt eller dit valg af krydderier. Eller du kan spise dem au naturel. Husk, at hvis du leder efter ernæringsmæssig kvalitet, bør du ikke overdrive det med smag.

Hvilke næringsstoffer indeholder popcorn?

Ud over at være en praktisk og billig mulighed har popcorn forskellige ernæringsmæssige fordele. Faktisk indeholder de kulhydrater, kostfibre, fedtstoffer og proteiner. Desuden indeholder de også vitaminer og mineraler. Ifølge data fra Nutrition Data har popcorn følgende komponenter:

 • Vitamin B1, B3 og B6.
 • E-vitamin.
 • Mineraler, såsom jern, magnesium, mangan, zink og kobber.
 • Fosfor og kalium.
 • Fibre.
 • Polyfenoler.

Derudover antyder videnskaben, at majs har den bedste antioxidantkapacitet i sammenligning med havre, hvede og riskorn. Dette er, fordi det tilbyder fenolforbindelser (kemiske stoffer, der beskytter celler). Heldigvis nedbrydes eller ændres dette ikke af tilberedningen.

Hvad er fordelene ved at spise popcorn?

Selvom mange mennesker ikke ved det, kan det at spise popcorn give visse sundhedsmæssige fordele, fordi det er et fuldkornsprodukt. På grund af de næringsstoffer, det giver, bidrager det til generel sundhed og velvære.

Læs også: 7 typer fuldkorn, du kan tilføje i din kost

Her er nogle af fordelene ved at spise popcorn:

Vægt- og fordøjelseskontrol

Popcorn er en god mulighed for folk, der ønsker at stille sultfølelsen. Det skyldes, at kostfibre, ud over at indeholde få kalorier, har en mættende virkning. Således kan popcorn som en mellemmåltidssnack reducere din appetit. Naturligvis har dette konsekvenser i kontrollen af ​​kropsvægt.

De, der spiser popcorn, kan også forbedre tarmtransitternes funktion og dermed reducere luft i maven.

Forebyggelse af sygdomme

Fiberindholdet i popcorn, sammen med tilstedeværelsen af ​​fenolforbindelser, virker ved at reducere kolesterol i blodet. Dette forhindrer dannelsen af ​​plak i blodårerne. Dette er en beskyttende faktor mod åreforkalkning, hvilket medfører lavere risiko for hjertekarsygdomme.

Popcorn reducerer også blodtrykket, når det indtages uden salt, og det normaliserer glukose. Faktisk påpeger undersøgelser, at forebyggelse af hjertepatologier også udtrykkes i et fald i risikoen for at lide af diabetes i betragtning af fraværet af tilsat sukker.

Kommercielle versioner af popcorn indeholder tilsætningsstoffer, der ikke er så sunde, såsom salt og simpelt sukker

Er popcorn fedende?

Det er tid til at holde op med at tro, at popcorn får dig til at tage på i vægt. Husk, at ernæringseksperter betragter det som et sundt og komplet alternativ til andre snacks. Det bedste af det hele er, at popcorn indeholder få kalorier og giver næringsstoffer, der bidrager til dit velbefindende.

Hvis du ønsker at stille din sult, kontrollere din vægt eller endda dæmpe din angst, er popcorn et glimrende valg. Forsøg naturligvis at undgå dem, der sælges færdiglavet, da tilsætningsstofferne er skadelige.

Så gå trygt i gang med at lave din egen hjemmelavede opskrift!

Det kan interessere dig ...
Sådan kan man lave sunde popcorn, der smager godt
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Sådan kan man lave sunde popcorn, der smager godt

Popcorn er en af de mest populære og sunde snacks, man kan finde. Man bliver dog nødt til at lave sunde popcorn for at undgå meget salt, fedt og su... • Gear, J. R. (2006). El cultivo del maíz en la Argentina. Serie de Informes Especiales de ILSI Argentina, Volumen II: Maíz y Nutrición, 4.
 • Nguyen, V., Cooper, L., Lowndes, J., Melanson, K., Angelopoulos, T. J., Rippe, J. M., & Reimers, K. (2012). Popcorn is more satiating than potato chips in normal-weight adults. Nutrition Journal11(1), 71.
 • Coco, M. G., & Vinson, J. A. (2019). Analysis of Popcorn (Zea Mays L. var. Everta) for Antioxidant Capacity and Total Phenolic Content. Antioxidants8(1), 22.
 • Nutrition Data. Snacks, popcorn, air-popped Nutrition Facts & Calories. Disponible en https://nutritiondata.self.com/facts/snacks/5356/2.
 • Bautista-Ramírez, E., Salinas-Moreno, Y., Santracruz-Varela, A., Córdova-Téllez, L., & López-Sánchez, H. (2019). Características físicas y químicas de la raza de maíz Palomero Toluqueño. Revista mexicana de ciencias agrícolas10(2), 441-446.
 • Grandjean, A. C., Fulgoni III, V. L., Reimers, K. J., & Agarwal, S. (2008). Popcorn consumption and dietary and physiological parameters of US children and adults: analysis of the National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES) 1999-2002 dietary survey data. Journal of the American Dietetic Association108(5), 853-856.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.