6 tips til at tage på camping for første gang

Lær disse seks tips til at tage på camping for første gang, og få en uforglemmelig oplevelse omgivet af natur.
6 tips til at tage på camping for første gang

Sidste ændring: 22 juni, 2023

At tage på camping kan være en glimrende mulighed for at opdage en ny måde at koble af på. Der er mange fordele ved at campere, hvad enten det er med familien, vennerne eller som par. Så vi vil give dig nogle tips til at tage på camping for første gang og gøre din oplevelse vidunderlig.

De bedste tips til at tage på camping for første gang

Din oplevelse kan blive fantastisk og uforglemmelig på en lejr. Ideelt set er det starten på en sund tradition, der vil blive gentaget ofte.

1. Vælg det rigtige sted, når du skal på camping for første gang

Hvis det er første gang, er vores anbefaling at vælge et sted i nærheden. Ikke kun for en sikkerheds skyld, men også for at finde ud af, om camping er noget for dig.

På den anden side skal du prøve at finde et sted, der tilbyder nogle faciliteter. Undersøg, hvad du kan lave, når du er der, f.eks. vandrestier.

2. Overvej udstyret, når du skal på camping for første gang

Find ud af, hvad campingpladsen tilbyder, så du ikke behøver at medbringe ekstra ting. Hvis der f.eks. er grill, skal du ikke medbringe din egen. Det vigtigste er kun at medbringe det allermest nødvendige.

Her er en basisliste, som du kan starte med:

 • Telt. Det kan være et til at sove i og et andet til at spise i og tilbringe dagen i. Det sidste anbefales, når gruppen er stor, eller du rejser med børn.
 • Toiletartikler: Håndklæder, toiletpapir og medicin.
 • Gaskomfur, transportabelt køleskab, lighter, affaldsposer, dåseåbner.
 • Belysning og tilhørende batterier eller reservebatterier.
 • Knive, reb og tænger til flere formål.
 • Skovl og hammer.
 • Sovepose og pude.
 • Førstehjælpskasse.
 • Kompas og GPS.

3. Lav en test derhjemme

Tjek, at du kan stille teltet op uden problemer, at du ikke mangler komponenter, og at du har alt det nødvendige værktøj til at stille det op. Når det er klart, kan du tjekke, om det passer til antallet af personer i gruppen.

Mor og børn læser i en hule
Det skader aldrig at afprøve camping derhjemme. Det kan blive en vidunderlig oplevelse, især med børn.

4. Vær fortrolig med dine omgivelser

Man kan ikke bare drikke vand fra naturen, og derfor bør man altid sørge for sit eget drikkevand. For at gøre dette skal du koge det i 10 til 20 minutter eller medbringe et rensefilter.

Vær meget forsigtig, når du tænder et bål. Især i tider med tørke, hvor lejrbål er forbudt på grund af brandfaren.

Hvis du laver et bål, så hold det væk fra teltet.

5. Hav en god indstilling

Bevar en positiv indstilling til denne nye oplevelse. Undgå unødvendige klager, og prøv at få det bedste ud af turen.

Prøv også at tage af sted med godt selskab. I kommer til at tilbringe meget tid sammen, og ideelt set bør I være kompatible til denne type aktivitet.

6. Tænk på mad, når du skal på camping for første gang

Dåsemad, frugt og rå grøntsager er normalt de bedste valg. Det er også tilrådeligt at gøre god brug af grillen, fordi det vil få os ud af problemer med grillet kød og hamburgere, som vi kan ledsage med salater.

Vi tror, du måske også er interesseret i at læse dette: Hvad er ferie blues og dets symptomer?

Hvorfor tage på camping? Her er fordelene ved at campere

Der er altid masser af grunde til at komme i kontakt med naturen. De fysiske, mentale og sociale fordele ved camping er relevante, og her deler vi dem med dig.

Efterlader stress derhjemme

Ifølge nogle videnskabelige artikler kommer stress i byerne til udtryk ved overdreven træthed grundet mulige trusler i hverdagen. Når denne reaktion bliver en vane, skaber den en overbelastning i kroppen, som vil medføre helbredsproblemer.

At tage på camping kan give os en chance for at få en pause i et par dage fra den livsrytme, vi fører. Der er ingen andre tidsplaner end dem, naturen sætter.

Hotellets luksus og service er ligegyldig, når vi åbner for nye oplevelser, hvis enkelhed giver den ro i sindet, som vi har så meget brug for at finde. Komforten vil gå gennem det sanselige, stilheden, og finde dig selv i en kontekst, der ikke tillader støj.

At forbinde sig med naturen

At være i naturen er en af de sundeste forbindelser, du kan skabe med miljøet. Et landskab kan formidle stilhed og fred. Uden teknologiske distraktioner og uden forudbestemte tidsplaner fra hoteller er det eneste, vi kan gøre, at nyde det, der omgiver os: Havet, floden, bjergene, stjernehimlen og den rene luft.

Tilbringe tid med andre

At tage på camping fremmer et sundt bånd til vores ledsagere. Uden skærme imellem inviterer omgivelserne os til at se hinanden i øjnene, tale, lege og kort sagt lære hinanden bedre at kende. De kærlige bånd styrkes.

To kvinder på telttur
Det kan blive et kært minde at dele en oplevelse med en, man holder af, midt i naturen.

Besparelser på ferier

Der er stor forskel på priserne på et hotel og en campingplads. Selv om prisen afhænger af de tjenester, der tilbydes af hver type indkvartering, vil camping altid være billigere.

Oplevelsen er det værd, selv hvis du ikke er vant til at campere. I dag er campingpladserne meget veludstyrede og tilbyder grundlæggende faciliteter.

En anden mulighed er at tage til mere afsidesliggende steder. Du har måske brug for lidt mere erfaring. Hvis det er din første gang, foreslår vi, at du vælger pladser, der har nogle grundlæggende fornødenheder.

Forbedre dit helbred

Alene det at være midt i naturen og indånde frisk luft er en vigtig fordel for dit helbred. Hvis vi tilføjer gåture, yoga, svømning, jogging og andre udendørs sportsgrene, er kombinationen komplet.

Selv uden intense aktiviteter vil der dog stadig være fordele for den mentale sundhed. At nyde en god bog, mens brisen kærtegner dit ansigt, vil give en følelse af ubestrideligt velvære.

Kunne du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: Kæbesmerter på grund af stress: Hvordan man håndterer det

Vær ikke bange for at kede dig, når du er på camping for første gang

Ingen kedsomhed under lejren! Her er vores forslag til, hvad du kan lave, når du skal på camping for første gang:

 • Gæt og grimasser: En klassiker for unge og gamle. Det består i at lave fagter for at definere en genstand, et filmnavn eller en karakter, som resten af holdet skal gætte.
 • Simon siger: En person er Simon og giver ordrer til resten af gruppen. “Simon siger, at man skal hoppe på den ene fod, mens man fløjter og klapper.” Men hvis ordren gives uden sætningen “Simon siger”, skal man ikke aflyde ordren. Den, der gør det, taber.
 • Forbudte ord: Der udpeges en interviewer og en person, som vil svare på hans/hendes spørgsmål, med det forbehold, at han/hun ikke må sige “ja, nej, hvid, sort”.
 • Skattejagt: Dette er en leg, der kræver planlægning. Dagen før en vandretur efterlader et af gruppemedlemmerne spor i form af gåder undervejs.
 • Bræt- og kortspil: Kortspil er alles favorit, og brætspil er også et godt tidsfordriv.

Camping er en unik oplevelse, som ikke kan overgås, og som alle bør opleve på et tidspunkt. Hvis vi husker disse anbefalinger, kan vi få nogle fantastiske dage, der vil være meget gavnlige for vores fysiske og mentale sundhed.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.