5 tips til at lave det perfekte babyshower

24. januar 2020
Her er nogle gode råd, hvis du har en veninde, der snart skal være mor.

At holde en fest er en rigtig god mulighed for at få alt, hvad du behøver til at blive klar til din baby. Derudover er det perfekte babyshower et vidunderligt tidspunkt at fejre glæden ved din graviditet med venner og familie.

Babyshowers har eksisteret i USA i årtier, og er blevet endnu mere populære de seneste år. Faktisk har mange berømtheder fra Hollywood været med til at gøre dem mere kendte.

I de latinamerikanske lande har de også været holdt i årtier. Og i dag er der flere og flere mennesker kloden over, der bliver mere interesserede i at lære, hvordan man holder det perfekte babyshower.

Ved disse fester er æresgæsterne de fremtidige forældre og – selvfølgelig – den baby, der er på vej. Hovedformålet er at anskaffe sig alt det, du skal bruge i barnets første par måneder.

Hvordan planlægger man det perfekte babyshower? Hvad er det for nogle ting, man skal tænke på?

For at du får mest muligt ud af det, giver vi lige et par tips herunder.

Hvem bør afholde et babyshower?

Veninder til babyshower

Traditionelt set, så skal den, der holder babyshower, være en, der er tæt på den vordende moder, men ikke tilhører familien. Men efterhånden kan den arrangeres af en søster, en veninde, gudmor eller andre, der er interesserede.

Faktisk kan det godt være sådan, at den kommende moder ikke har lyst til at tage sig af det hele. Ideelt set bør en anden påtage sig ansvaret, men hvis hun har lyst til det, så er det helt fint.

En løsning, som mange kan lide, er, at den vordende mor hjælper en anden med at holde festen. På den måde kan hver deres idéer gøre beginheden mere personlig.

Opdag: Derfor sover babyer bedst ved siden af deres mødre

Det bedste tidspunkt at holde festen

Kvinder har som regel babyshowers kort tid før, deres barn fødes. Selvom det kan holdes på ethvert tidspunkt under graviditeten, så er det altså sjovest hen mod afslutningen.

De fleste kvinder foretrækker at afholde det, når de er mellem 7 og 8 måneder henne. Det er ikke nogen god idé at gøre det i de sidste par dage, for der er der tit meget stress.

Inden du vælger en dato, kan det være en god idé at tjekke med dine gæster, især hvis du har en stor familie. På den måde kan du sikre, at alle kan komme.

Tips til at arrangere det perfekte babyshower

Der findes mange firmaer, der har specialiseret sig i den slags begivenheder. Men for ikke at miste traditionen, og for at gøre lejligheden mere speciel, er det bedst at holde det derhjemme.

Nu til dags er der mange idéer til at holde den perfekte fest, uden at bruge for mange penge. Selvom nogle godt kan lide at spendere stort, så er minimalisme ret populært.

1. Lav en gæsteliste

Kvinde skriver i notesbog

En af de første ting i planlægningen af sådan en fest, er at lave en komplet gæsteliste. Med den kan du bedre regne dig frem til, hvad du behøver, for at holde den perfekte babyshower.

Det er vigtigt, at du overvejer, hvem der i virkeligheden vil fejre det med dig. På din gæsteliste kan stå familiemedlemmer, nære venner og kolleger.

2. Uddel invitationer

Der er masser af idéer, du kan bruge, når du skal sende invitationer til dit babyshower. Du kan også medregne babyens køn, når du skal vælge farver og design.

Du skal helst sende dem ud et par uger før, så gæsterne har en chance for at skrive det i deres kalender.

3. Dekorering

Ved babyshowers er temaet børn. Derfor er det bedst at pynte op efter det. I nogle butikker kan du endda få sæt, der er specielt egnet til det.

Når du skal vælge dekorering, kan det være en god idé at tænke over farver og mønstre. Nogle forslag kunne være:

 • Balloner og konfetti
 • Gæstebog for dem, der kommer
 • Blomsterbuketter
 • Sutteflasker og bleer
 • Pastelfarvede duge
 • Souvenirer

4. Mad til det perfekte babyshower

Mad er uden tvivl en af de vigtigste og mest bekymrende aspekter, når man planlægger det perfekte babyshower. Selvom du ikke behøver at anrette den helt store buffet, så er det godt at lave et par forskellige ting.

Snacks og hapsere

 • Frugt eller skiver af pølse
 • Jordbær og et chokolade-vandfald
 • Smoothies med frugt 
 • Sandwich med ost og skinke
 • Budding

Søde sager

Glem nu endelig ikke de søde sager til dit perfekte babyshower. Selvom nogle måske gerne vil prøve at undgå dem, vil de fleste elske dem.

Det kunne være:

 • Cupcakes eller popcakes
 • Sødede popcorn
 • Chokolade eller slik
 • Chokoladekage
 • Cookies med forskellige mønstre

Gå ikke glip af: Tre perfekte dessert opskrifter til familie sammenkomster

Drikkevarer

Generelt kan du lave alkoholfri drikke ved at blande forskellige frugter, juicer og smage. Du kan finde masser af inspirationer til at lave drikkevarerne derhjemme, uden at bruge vildt mange penge.

Det kan være en god idé at putte dine cocktails og drinks ind i baby-relaterede beholdere, så alle har det sjovt, når de drikker dem.

5. Lege til det perfekte babyshower

Først men ikke mindst, er det smart at planlægge nogle lege, der kan sætte gang i selskabet. På den måde kan alle have det sjovt.

Nogle traditionelle lege er:

Du kan planlægge og dekorere alt efter de idéer, du kan lide, og hvilken stemning du vil skabe. Det vigtigste er at huske på, at det er meget vigtigt, at den kommende mor føler sig godt tilpas.

Gæsterne giver som regel gaver, selvom nogle helst vil lave tårne af bleer, enten med bleer eller toiletartikler.

Skal du være vært for et babyshower? Følg disse tips og hav det rigtig sjovt med dem, du holder af!