9 tips til pleje af blond hår

Det er en udfordring at pleje blond hår. Plejen er så omhyggelig, at håret ved den mindste sløseri reflekterer andre pigmenter. Hvordan beskytter man det? Læs med!
9 tips til pleje af blond hår

Sidste ændring: 26 august, 2022

Det er nemt at skifte fra en hårfarve til en anden. Det vanskelige er at bevare farven, især hvis du har lyse pigmenter. En af hårets udfordringer er at pleje blond hår.

Frisører er i stand til at opnå den nuance, du ønsker, men uden omhyggelig pleje derhjemme, vil det ikke vare længe, før du står tilbage med usundt, orangefarvet hår.

Det vil altid være nemmere at pleje naturligt blond hår. På den anden side kræver farvet hår mere arbejde.

De, der vælger den blonde trend, gør det nogle gange for at blødgøre deres træk og skjule nogle alderstegn. På den måde bliver en ændring af udseendet baseret på blond hår en vigtig ressource i jagten på selvtillid, tryghed og glæde ved sit eget udseende. Det gælder om at få håret til at ligne, at man lige har fået det ordnet hos frisøren.

Hvorfor er det så svært at pleje blond hår?

Folk, der er naturligt blonde eller har kraftige nuancer, som aldrig er blevet farvet, har færre komplikationer, når det kommer til farvning. Deres hår kræver dog en vedligeholdelse, der er lige så streng som for forvandlinger, der starter fra konstant pigmenteret hår.

Nye blondiner indebærer en intens afblegning, så hårstråene bliver mere porøse for at kunne absorbere produkterne. Håret bliver derfor mere følsomt, og hvis du ikke bruger de rigtige produkter og plejer det omhyggeligt, risikerer du at beskadige det.

Anbefalinger til pleje af blond hår

Fuldblond hår eller mere avancerede teknikker som balayage, ombre, highlights, californisk blondfarvning eller babylights kræver hyppige besøg hos frisøren. Ligeledes er det vigtigt, at du overholder følgende rutine for at beskytte hårets fibre og farve.

Kvinde med lyst hår

Blondefarvning kræver særlige foranstaltninger, så dit hårs sundhed ikke påvirkes så meget på mellemlang sigt.

1. Vask ikke håret så ofte

Gennem Healthy Skin Foundation henviser det spanske akademi for dermatologi og venerologi (AEDV) til, at lægerne ikke anbefaler et fast antal gange om ugen til at vaske håret. De påpeger, at handlingen er meget personlig og normalt betinget af graden af snavs, der ophobes i hovedbunden.

Når håret er blond, opfordrer frisører dog indtrængende til at reducere vaskehyppigheden, idet de hævder, at hårets evne til at absorbere naturlige olier øges på grund af afblegningen.

Afslut hårvask med koldt vand for at lukke fibrene og forlænge holdbarheden af farven.

2. Brug særlige produkter til blondiner til at pleje blondt hår

Der findes særlige produkter, der er udviklet til at pleje blond hår. Det er formler, der bevarer og korrigerer oxidation. Det er normalt blå eller lilla shampoo med neutraliserende virkning.

Ideelt set bør du bruge dem en gang om ugen efter almindelig vask. Lad produktet trænge ind i 5-10 minutter eller den tid, som frisøren anbefaler, for at kontrollere undertonerne.

3. Beskyt dit hår mod solen

Afblegning resulterer i øget følsomhed af håret over for UV-stråler, så blond hår kan opleve tørhed og pigmentnedbrydning. Medtag nogle accessories i dit tøj som f.eks. tørklæder, kasketter eller hatte, og husk at bruge solcreme til håret.

4. Undgå glattejern og hårtørrer

Hvis det er muligt, skal du undgå eller reducere brugen af hårtørrer og glattejern. Hvis du gør det, skal du anvende et varmebeskyttende middel først. Det er altid bedst at style dit hår uden for meget varme.

5. Prøv serum

Serum til afbleget hår beskytter fibrene mod miljømæssige faktorer. Der findes leave-in behandlinger, der er mere potente end masker, fra forskellige mærker og med forskellige sammensætninger.

Vi tror, at du måske også vil nyde at læse denne artikel: De bedste råd til at beskytte dit hår mod solen

6. Beskyt dit hår mod klor og salt

Smør balsam i dit hår, inden du går i en pool, da klor kan forvandle farven til en grøn nuance. På stranden skal du også passe på alle typer hår, for saltvand gør det skrøbeligt og skørt, som AEDV påpeger.

7. Klip spidserne for at pleje blond hår

Når det gælder blond hår, er spaltede spidser og brændte eller tørre spidser mere synlige. At trimme spidserne hver sjette uge frisker blond hår op. Det er også måden at fjerne spaltede spidser, som er en af de største hindringer for hårvækst.

8. Fugt dit hår regelmæssigt

Uanset farven er det vigtigt at fugte håret. Hver uge skal du anvende en maske til afbleget eller blond hår.

Ud over at give blødhed og glans hjælper fugtgivende masker også med at forlænge farvens varighed, selv hvis det er en ekstra lys nuance (en af dem, der afslører rødderne hurtigere). Farveopfriskere, der indeholder nærende ingredienser som honning, kakaosmør, mandelsmør, sheasmør eller lavendelolie, fungerer også godt.

Mandelolie kan bruges til at pleje blond hår

Forskellige olier kan forbedre hårets tilstand, f.eks. mandelolie.

9. Opfriskning hos en professionel til pleje af blond hår

Den bedste måde at pleje blond hår på er at få det behandlet af en specialist. I en artikel, der er udgivet af Cosmética Capilar, understreger de faktisk, at frisører bør kende de produkter, de bruger.

De tilføjer vigtigheden af at holde sig ajour med de videnskabelige fremskridt inden for formler, så de ved, hvordan de skal reagere på eventuelle reaktioner på deres kunders hår og hovedbund.

Derfor er det altid en god idé at vende tilbage til salonen, så frisøren kan gøre sit arbejde. Når du ønsker at forfriske eller ændre farven på dit hår, er det bedst, at det er frisøren, der gør det.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: Sådan kan du tage hårnåle ud af håret uden at miste hår

Hvad hvis du ikke kan tage til frisøren?

Selvom professionel pleje er bedst, findes der nu løsninger til at passe på blond hår, indtil du kan gå til en frisør. Spørg din frisør om specialfarvninger.

De kan sende produkterne hjem til dig, så du kan anvende dem. En tommelfingerregel er, at du ikke dækker den farvede del, når du vil farve udgroninger, fordi farve på farve vil gøre den blonde farve mørkere.

Det kan interessere dig ...
5 måder til naturligt at afblege håret
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
5 måder til naturligt at afblege håret

Ved brug af naturlige ingredienser bør vi have mere tålmodighed, når det kommer til at afblege håret, fordi det kan tage lidt længere tid.
Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.