Travertin: Fordele og anvendelser i hjemmet

Travertin giver elegante og sofistikerede omgivelser. Lad os lære det lidt bedre at kende.
Travertin: Fordele og anvendelser i hjemmet

Sidste ændring: 23 oktober, 2022

Travertin fører os næsten automatisk til elegante og sofistikerede rum, både indendørs og udendørs. Det er et materiale, der er blevet brugt i århundreder, og dets modstandsdygtighed har gjort det til et symbol på arkitekturens og indretningens verden.

I denne artikel vil vi se nærmere på travertins oprindelse og egenskaber. Vi vil også se på dets fordele og nogle af dets anvendelsesmuligheder.

Hvor kommer travertin fra?

Som navnet antyder, kommer denne type sten hovedsageligt fra den italienske region Travertin, hvor det udvindes fra stenbrud. Den har altid været forbundet med luksuriøse og klassiske miljøer. I dag er brugen af den imidlertid blevet udbredt, og det kan ses i alle slags huse.

Hvad angår dets egenskaber, er det en kalksten og porøs sten med en ret glat overflade. De fremherskende farver er lysegule til pastelfarvede, som stammer fra rester af svovl og andre jernforbindelser og organiske pigmenter.

De vigtigste bestanddele er calcit og gips. De fleste af stenens bestanddele er farveløse mineraler. Derfor har den en klar base og årer.

Hvis vi taler om overfladebehandlinger, kan vi nævne en naturlig, hvor stenens porøsitet i sin naturlige tilstand ikke er skjult og giver et rustikt udseende. På den anden side, hvis den er poleret, kan marmorets glans ses, hvilket giver et strejf af elegance og lysstyrke.

Vi tror, at du måske også vil være interesseret i at læse dette: Sådan kan du indrette en tv-væg

Fordelene ved travertin

Der er mange fordele ved denne type natursten, hvis vi beslutter os for at indarbejde den i rummene i vores hjem. Lad os tage et kig på nogle af fordelene.

Et stengulv poleres

Modstandsdygtighed

Dette er en af de vigtigste fordele. Hvis vi tager i betragtning, at de strukturer, der er lavet med denne sten, har stået i århundreder, kan vi være sikre på, at det er et modstandsdygtigt materiale!

Det forringes ikke med sol, regn eller vind, så dets brug i udendørs rum er et godt valg. Det modstår også bøjning, temperaturændringer og endda fugt. Denne modstandsdygtighed giver det en fremragende holdbarhed.

Skønhed

Skønhed er en stor fordel, fordi der ikke er behov for andet for at dekorere et travertingulv eller -bordplade. Stenens farver og naturlige årer taler for sig selv. Et rum med denne sten i indretningen vil være meget elegant.

Let rengøring

Denne sten er let at rengøre, da den ikke kræver nogen form for kemiske produkter. Ammoniak er meget slibende og kan beskadige stenen. Den bedste måde at rengøre travertin på er med vand og neutral sæbe.

Skridsikker

Den høje porøsitet giver den den egenskab at være skridsikker. Dette er ikke en uvæsentlig detalje, da det gør det til en meget praktisk mulighed for udendørs gulvbelægning og poolkanter.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: 7 tips til at indrette med Feng Shui på terrassen

Anvendelserne af travertin

Som nævnt kan denne natursten bruges både udenfor og indenfor i hjemmet takket være dens alsidighed. Hvilken af dem vil du vælge til dit hjem?

Gulve

Stengulve er ud over at være sofistikerede også tidløse. Vi har allerede talt om deres holdbarhed. De er ikke kun nemme at rengøre, men de giver også sikkerhed, fordi de er skridsikre. På den anden side er den glans og klarhed, som et sådant gulv bringer til et miljø, meget eftertragtede kvaliteter.

Vægge

Både i køkkener og på badeværelser kan væggene beklædes med travertin i stedet for de klassiske fliser. Det er ændringen værd, for slutresultatet vil være et lyst, luksuriøst og strålende rum.

Bordplader

Her kan det også anvendes på køkkenbordet og omkring badeværelsesvasken. En af fordelene er, at da denne type marmor har lyse og neutrale toner, kombineres den godt med ethvert tilbehør, du måtte ønske at tilføje.

Tilbehør

Der findes borde, sideborde, natborde, barer, morgenmadsborde og køkkenøer blandt andre møbler til hjemmet. Du skal blot sørge for at huske på vægten af det endelige produkt.

Udendørs

Ud over at blive brugt på terrasser og poolkanter, bruges det ofte til at dække facader. Det er vigtigt at fremhæve belægningen af vægge med travertin, da det er modstandsdygtigt over for alle vejrforhold.

Badeænder på poolkant

Travertin rundt om svømmebassiner forhindrer fald.

Travertin er et perfekt valg til hjemmet

Denne natursten er meget alsidig og kan bruges i næsten alle rum i huset. Dens anvendelse minder om elegante miljøer med minimalistiske farver og nordiske elementer.

Den eneste ulempe, den kan have, er prisen, selv om dens holdbarhed og modstandsdygtighed samt næsten ingen vedligeholdelse i virkeligheden kompenserer for prisen. Vi håber, at du kan indføre det i dit hjem og opnå den stilfulde forandring, du leder efter!

Det kan interessere dig ...
8 idéer til et bæredygtigt badeværelse
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
8 idéer til et bæredygtigt badeværelse

Et bæredygtigt badeværelse bidrager til både menneskers og planetens velbefindende. Tilpas disse rum og brug naturlige produkter.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Sarabia-Bañuelos, P., & Nolasco-Arizmendi, V. A. (2021). Piedra caliza de mármol Travertino Romano la columna piedra natural. Mundo nano. Revista interdisciplinaria en nanociencias y nanotecnologÃa14(26).
  • Huertas, B. S. (2005). El travertino rojo de Mula (Murcia). Definición de un mármol local1. REGIÓN DE MURCIA, 141.
  • Trujillo Rodríguez, C. L., Velasco De La Fuente, D., Figueres Amorós, E., Garcerá Sanfeliú, G., & Guacaneme Moreno, J. (2012). La Plaza de último diseño travertino Natural mosaico de mármol beige amarillo. Tecnura16(32), 12-28.
  • Vásquez, W., & Vizcarra, M. (2008). Proceso industrial de una planta de tratamiento de mármol travertino. Barcelona: Ediciones CEAC.
  • Burgos, L., & Bogotá Ruiz, J. (1986). Instalación de acabados en piedra y mármol.
  • Gomero, C., & Gustavo, E. (2013). Fabricación de recubrimientos orgánicos a partir de residuos de la producción de mármol.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.