Venoruton - Egenskaber og anvendelse

Venoruton ordineres normalt til voksne for at lindre symptomer relateret til mild kronisk venøs insufficiens i de nedre ekstremiteter.
Venoruton - Egenskaber og anvendelse

Sidste ændring: 22 december, 2022

Venoruton er et lægemiddel, der hører til gruppen af ​​systemiske vaso-beskyttere. Det vil sige medicin, der beskytter blodkar. Oxerutiner er dets aktive stoffer.

Læger ordinerer det til voksne for at lindre symptomer relateret til mild kronisk venøs insufficiens i deres nedre ekstremiteter. De symptomer, der kan afsløre sådan en sygdom, kan være:

 • Smerte
 • En følelse af tyngde
 • Stramhed
 • Prikken
 • Kløe
 • Åreknuder
Venoruton hjælper på åreknuder

Hvad er mild kronisk venøs insufficiens helt præcist?

Følelsen af ​​tunge ben kan skyldes mild kronisk venøs insufficiens. Når en person har denne lidelse, sender venerne i benene ikke nok blod tilbage til hjertet. Denne sygdom viser sig ofte som åreknuder og trætte ben.

Denne tilstand repræsenterer ikke et alvorligt problem for dit helbred, i dets første stadier. Men symptomerne kan reducere din livskvalitet drastisk. Så du bør finde en effektiv behandling og udøve sunde vaner.

Risikofaktorer for mild kronisk venøs insufficiens

Der er en række risikofaktorer, der fremmer udviklingen af ​​mild kronisk venøs insufficiens. Blandt dem er:

Alder og genetisk arv

Jo ældre vi er, jo større er vores chance for at få denne sygdom. Der er dog en genetisk faktor i mild kronisk venøs insufficiens. Af denne grund har du en højere risiko for det, hvis dine forældre også har det.

Graviditet

Det tryk, babyen giver, såvel som de hormonelle ændringer, der opstår under graviditeten, kan fremme forekomsten af ​​åreknuder og mild kronisk venøs insufficiens.

Køn

Der er en forbindelse mellem at være kvinde og udviklingen af ​​denne tilstand. Dette skyldes hovedsageligt de hormonelle ændringer, der er karakteristiske for det kvindelige køn.

Oplev: 5 alternative behandlinger for åreknuder

Stillesiddende liv

En stillesiddende livsstil, såvel som at være inaktiv i lange perioder, fører til dårligt blodomløb. Der sker således en stigning i blodtrykket i venerne, hvilket forårsager deres udvidelse.

Overvægt

Jo højere vægt, jo større er trykket på benene og derfor på venerne. Jo højere vægt du har, jo større er din risiko.

Hvordan fungerer Venoruton?

Ben uden åreknuder

Denne medicin lindrer symptomerne på mild kronisk venøs insufficiens, takket være den tredobbelte sammensætning. Det har:

 • En antioxidant handling. Denne effekt skyldes det faktum, at det styrker og beskytter væggene i blodkar.
 • Det reducerer hævelse og smerter i benene.
 • Det letter også mikrocirkulation og forbedrer lokal iltning.

Det er en oral opløsning med en appelsinsmag, der kommer i poseform. Den normale dosis er én pose om dagen. Der opleves normalt en forbedring inden for de første to uger af behandlingen.

Efter medicinsk rådgivning kan du fortsætte med Venoruton behandling i op til to eller tre måneder. Du skal dog informere din læge straks, hvis dine symptomer ikke forbedres inden for de første to uger.

Kontraindikationer og særlige forholdsregler til brug af Venoruton

Generelt kan overfølsomhed over for oxerutiner eller over for et eller flere af hjælpestofferne i Venoruton sammensætningen, være en af ​​kontraindikationerne for denne medicin.

Med hensyn til graviditet er der data, der indikerer, at oxerutiner ikke producerer misdannelser eller toksicitet hos fosteret. Så om nødvendigt kan du overveje brugen af ​​denne medicin under graviditet.

Baseret på generelt accepterede sikkerhedsanbefalinger, skal du dog ikke bruge oxerutiner i de første tre måneder af graviditeten.

Tilsvarende bør læger udvise forsigtighed hos patienter med benødem, forårsaget af hjerte-, lever- og nyresygdom. Dette skyldes, at ​​oxerutiner endnu ikke er blevet undersøgt i relation til disse sygdomme.

Du kan også være interesseret: Sådan laver du en salve med cayennepeber til åreknuder

Eventuelle bivirkninger ved Venoruton

Som alt andet medicin kan dette stof have nogle bivirkninger. Du skal stoppe med at tage det, hvis du får nogen af ​​følgende symptomer:

 • Problemer med vejrtrækning eller at synke
 • Hævelse i ansigt, læber, tunge eller hals
 • Intens kløe med udslæt og nældefeber

Derudover kan der forekomme andre sjældne symptomer, såsom luft i maven, diarré, maveubehag og mavesmerter.

Venoruton – konklusion

Som det sidste, lindrer Venoruton symptomerne på mild kronisk venøs insufficiens. For at opnå bedre resultater skal du desuden leve en sund livsstil ved at motionere og bevare en normal vægt.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Riccioni C., S. R. I. A. P. G. L. M. (2004). Effectiveness of Troxerutin in association with Pycnogenol® in the pharmacological treatment of venous insufficiency [Efficacia della Troxerutina associata al Pycnogenol® nel trattamento farmacologico dell’insufficienza venosa]. Minerva Cardioangiologica.

 • Mege Navarrete, M. (2012). Insuficiencia venosa de extremidades inferiores. Facultad de Medicina de La Universidad de Chile.

 • Suñé Ysamat, B. (1985). Insuficiencia venosa. Revista de Enfermeria (Barcelona, Spain).


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.