9 tendenser indenfor makeup til efterår og vinter

Meget lette eller meget markante ændringer er en del af tendenserne indenfor makeup til efterår og vinter. Få flere forslag her.
9 tendenser indenfor makeup til efterår og vinter

Sidste ændring: 02 februar, 2023

Tendenser indenfor makeup til efterår og vinter omfatter idéer for enhver smag. Uanset om du vil have farverne til at skille sig ud, eller om du foretrækker en naturlig hud, kan du være sikker på at finde den rigtige teknik blandt sæsonens forslag.

Målet er ikke at følge et mønster, men at bryde formene og give plads til et frisk udseende. Nogle gange kan dette endda gøres med et vis strejf af vintage.

Ideen er at føle sig godt tilpas og fremhæve træk, samtidig med at man udnytter kosmetikkens fordele. Så hvordan kan du anvende sæsonens makeup? Hvilke nuancer skal du vælge? Det skal vi fortælle dig i denne artikel.

Kan du lide denne artikel? Læs mere her: Hvad er gængse årsager til tør hud?

Tendenser indenfor makeup til efterår og vinter

I en artikel fra Euroinnova International Education Center står der, at mode kan være flygtig eller ej, afhængigt af de forandringer, et samfund gennemgår. De hævder, at stilarter forandres af miljømæssige referencer. Makeup undslipper ikke denne vurdering.

Det er gennem reklamekampagner, modeshows og sociale netværk, at alt, hvad der har med mode at gøre, herunder makeup, bliver promoveret hver sæson. Fremskridtene til dato afslører, at tendensen for efterår-vinter foreslår at blande det organiske med det innovative.

Den fokuserer på træk og fremhæver dem, giver stærke farver, hvis man ønsker det, men lader helst fregner eller markeringer være blottede. Disse anses trods alt for at være en unik del af din personlighed!

I makeup til efter og vinter har tilbehør og glitter også en særlig plads. Her er nogle af de tendenser, som du skal huske på.

1. Balance mellem mat og glans

Et mat resultat med glans fra fugt er det, som makeup til efterår og vinter handler om. For at opnå dette vil det være vigtigt at bruge foundations, BB-creme og pudder, der fremhæver hudens karakteristika og har en let effekt.

Det er også vigtigt at vælge farver, der passer til din hud. Neutrale foundations passer til alle, mens guld eller gule passer til “oliven” hudtyper. De lyserøde passer til hudtyper med en tilbøjelighed til denne nuance. For at finde ud af, hvilken der passer til dig, skal du prøve dem på din hals og tjekke, at farven passer til din naturlige hudfarve.

Med hensyn til glans kan du ved at bruge lyse farver på panden, kindbenene og næsen afbalancere det matte indtryk, som foundation giver.

2. Smoky eyes og farven pink

Hvis du elsker smoky eyes, så bare rolig: Makeup til efterår og vinter udelukker ikke denne teknik! Det, den foreslår, er at sammensmelte to farver, idet du lader de lysere farver blive i den våde kant om øjet med det formål at lyse op.

På den anden side giver det også et strejf af leg at bruge øjenskygge om øjnene som en maske med en lyserød palet og skygge med lidt sort eller blå. Blink i metaltoner resulterer også i dette initiativ til at sminke de øvre øjenlåg med pink, idet man er lidt mere vovet.

Nærbillede af makeup til efterår og vinter

3. Ustyrlige øjenbryn

Ukæmmede øjenbryn er det, som makeup til efterår og vinter handler om. Lige linjer vil ikke længere blive brugt. Uglede bryn vil være at foretrække, så naturligt som muligt. At bruge gel til bryn er også ideelt for at forstærke effekten.

4. Brun og guld er brugte farver til makeup til efterår og vinter

Den varme brune farve er et årstidsbestemt alternativ. Med guld tilføjer du en smule lys til øjenskyggerne. På den måde kommer begge nuancer ind i stemningen.

5. Røde læber

Lige fra fortiden er intensiteten af røde læber tilbage, i mat eller med gloss. Catwalks viser oplyste ansigter, med dybe skygger, markerede øjenvipper og røde farver på munden.

Denne farve er fed og sofistikeret.

Hvad angår de klare rødlige farver på læberne, er det tilladt for neutrale hudfarver. Faktisk er denne palet ideel til kinderne og skygge øjnene.

På den anden side er læbestifter et effektivt alternativ, fordi du med en lille påføring kan fremhæve din mund uden at skulle retouchere med andre farver. De er også langtidsholdbare, og mange er endda aromatiserede.

6. Fornyet eyeliner

Selv om traditionel eyeliner altid vil være et sikkert alternativ, vil de til efterår-vinter være friske. Ud over sort vil metallics og neonfarver være en del af tendensen.

Blandt de teknikker, der vil være på mode, er “havfrueøjne”, som kan laves med grafisk eyeliner. Hvis du endnu ikke er ekspert i eyeliner, så prøv at bruge eyelinerblyant i stedet for flydende eyeliner. På den måde minimerer du fejl, og teknikken ser pæn ud.

Et ekstra tip er at forstørre øjnene ved at tegne den nederste vippelinje og føre linjen mod øjenkrogen og markere en tykkelse efter din smag.

Sensuel kvinde med lukkede øjne

7. Glitter er en del af makeup til efterår og vinter

Glitter eyeliner og sten omkring øjnene er kommet for at blive. Disse dekorative genstande placeres på strategiske steder på øjenlågene, hvilket forbedrer udseendet og giver originalitet.

Nogle sten er selvklæbende. Andre klæber du fast med øjenvippelim. De er lette at fjerne og udgør ingen risiko, når de er korrekt placeret. American Academy of Ophthalmology advarer om, at hvis sten, perler eller glitter kommer ind i tårekanalen, kan der opstå irritation.

8. Løftede øjenvipper

At bukke vipper og lægge mascara er en klassiker på alle årstider. Prøv sorte mascaraer for at få volumen og forlænge så meget som muligt, hvis du ikke ønsker at bruge extensions.

9. Vintage lipliner

At tegne læberne op med en anden nuance end selve farven på læberne er endnu en praksis, der kommer tilbage fra 90’erne. Den kombinerer normalt forskellige røde og brune nuancer. Idéen er at fremhæve kontrasten i liplineren.

Vi tror, at du måske også gerne vil læse denne artikel: Hvad er bæredygtig og etisk mode, og hvordan kan du implementere det?

Suppler din makeup til efterår og vinter med moderigtigt tøj

Grøn, pink, blå og hvid er de farver på tøj, der vil være på mode i efteråret og vinteren. Jakkesæt, kjoler og nederdele i disse farver vil være en del af outfittet. Overvej dem for at supplere din makeup.

Du kan selvfølgelig ikke undvære basistøj i din garderobe, f.eks. jeans og hvide T-shirts. De ser godt ud til alt og giver mulighed for alsidighed, når det kommer til makeup.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.