Fjern din dobbelthage uden kirurgi!

Når en dobbelthage er særligt udtalt, skyldes det ofte fedme, så det første skridt til at reducere den er først at undgå at tage på og, hvis muligt at tabe lidt i vægt.
Fjern din dobbelthage uden kirurgi!
Carlos Fabián Avila

Bedømt og godkendt af læge Carlos Fabián Avila.

Sidste ændring: 30 juli, 2023

Halsen er en del af kroppen, som vi er tilbøjelige til at glemme, indtil tiden brutalt tiltrækker vores opmærksomhed på dens nu hængende udseende. Der er en række faktorer, der kan have indflydelse på fremkomsten af en dobbelthage, men heldigvis er der en række naturlige løsninger, som gradvist vil reducere dens fremkomst.

I denne artikel vil vi give nogle tips til naturligt at fjerne din dobbelthage med et par enkle øvelser og livsstilændringer, du kan lave, til at forbedre dit generelle helbred og velvære.

Er du overvægtig?

Når en dobbelthage er særligt udtalt, skyldes det ofte fedme, så det første skridt til at reducere den er først at undgå at tage på og, hvis muligt at tabe lidt i vægt. For at formindske det grimme udseende af en hængende hage, skal du spise en varieret kost og reducere dine portioner til aftensmaden, hvilket normalt er det mest opfedende måltid på dagen.

Hvis overvægt er årsagen til din dobbelthage, vil den være specielt synlig, når du åbner munden.

Vi vil vise dig et par tips til at hjælpe dig med at tabe dig uden at lide en masse afsavn:

 • Spis flere fibre: frugter, grøntsager, grønt, fuldkorn, tørret frugt og nødder.
 • Undgå stegt mad, sukker, mejeriprodukter, forarbejdet eller fedt kød og kager.
 • Spis salat til hvert måltid.
 • Drik et glas vand en halv time før du spiser.
 • Tyg maden grundigt og spis langsomt. Nyd din mad. Dette vil hjælpe dig med at føle dig mere tilfreds.

Læs også: 7 kostråd til gastroøsofageal refluks (GERD)

Sund salat

 

Andre tilfælde af dobbelthage skyldes   hængende hud   på ansigtet og halsen, og ikke fedt. Dette kan være forårsaget af pludseligt vægttab, aldring, eller endda genetik. Hvad det end skyldes, bør du begynde at spise mere protein til at styrke og forstærke dette væv, både animalsk (kød,, fisk, æg, mælkeprodukter) og grøntsager (grøntsager, tørret frugt, svampe, spirulina osv.).

Du kan også indtage et helt naturligt, homøopatisk kosttilskud, der vil bidrage til at genoprette fasthed i kroppens væv. Ikke kun halsen, men muskulaturen i almindelighed. Det hedder calcium fluoratum D6. Læg tre piller under tungen, tre gange dagligt mellem måltiderne. Undgå drikkevarer og stærk smag som mentol (herunder tyggegummi og tandpasta). Det kan tages i to måneder ad gangen. Efter at have taget en pause, kan kuren fortsættes i yderligere to måneder.

Bønner

Hydrering og exfoliering

I begge tilfælde er det vigtigt at hydrere, exfoliere og nære huden på halsen, for at fjerne døde hudceller og forny og styrke huden.

 • Exfoliering kan kan udføres med naturprodukter, som salt, sukker eller bagepulver, en gang om ugen. Gnid det forsigtigt på fugtig hud i cirkulære bevægelser med fingerspidserne i mindst et minut, og tør og fugt derefter huden.
 • Hud bør hydreres en til to gange dagligt med planteolier, der er passende for at fugte huden: kokosnød, mandel, natskygge- jojobaolieBrug denne tid til forsigtigt at massere huden. Masser området og arbejder dig op og ned, og stræk huden lidt med din tommel- og pegefinger.

Læs også: Sådan kan du holde din hud fugtig med 5 naturprodukter

Salt

Fjern din dobbelthage med øvelser

Endelig er nøglen til at reducere en dobbelthage, uanset årsagen, motion. Blot 10 minutter om dagen er nok, men det er afgørende at være konsekvent.

 • Mens du sidder eller står, så vend dine øjne eller hoved mod loftet og løft din hage. Når du er strakt så langt, som du kan nå, rund dine læber og hold denne position i et par sekunder. Du vil være i stand til at føle dette område, der strækkes.
 • Drej forsigtigt hovedet til den ene side, hold det et par sekunder, og gentag det så med den anden side.
 • Placer en tennisbold under hagen, og hold den på brystet. Brug hagen til at klemme bolden. Gentag et par gange for maksimal effekt.
 • Tyggegummi er en underlig men enkel øvelse, der hjælper med til at styrke hagen. Undgå tyggegummi med sukker.

Billeder venligst udlånt af diekatrin, carme_r, og debcil.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.