Ord der helbreder

Det er vigtigt at sige disse ord højt, for at høre dem selv og dermed vil vi tro på dem og blive mere opmærksomme på dem.
Ord der helbreder
Valeria Sabater

Skrevet og kontrolleret af psykolog Valeria Sabater.

Sidste ændring: 14 august, 2023

Man siger at ordenes kraft bor for 50% vedkommende hos den person, der siger dem, og den anden halvdel hos den, der lytter. Men i denne artikel ønsker vi ikke at tale om den kommunikation, vi har med andre. I dag i denne artikel ønsker vi at vise dig nogle ord der helbreder. Fem udtryk, du kan sige til dig selv, for at finde styrken hver dag. For at blive motiveret og blive i stand til at stå ansigt til ansigt med de problemer, som ofte fratager os glæde og endda sundhed.

Hvad med at sætte dem i praksis? De er meget nemme at huske!

Vores ord der helbreder er som følger:

1. Jeg har det fint

Kvinde der er glad

Det er muligt, at dette forekommer selvmodsigende. Hvordan kan jeg sige til mig selv: “Jeg har det fint”, hvis det ikke er sandt? Hvordan kan jeg udtrykke noget positivt, når jeg i virkeligheden føler mig frustreret, stresset eller i smerte? Tja, det er nødvendigt tilføjer udtrykket “- og jeg kan se det i øjnene” til dette “Jeg har det fint”.

  • Positive tanker er grundlæggende og nødvendige for vores daglige liv. Positiv tænkning fornægter ikke vores problemer eller overser vores vanskeligheder. Det er simpelthen en måde at se virkeligheden i øjnene med motivation og energi.
  • Hvis jeg ser negativt på tingene bekræfter det med sætninger som: “jeg er ikke god”, “jeg gør mit liv besværligt” eller tilsvarende tanker, er det eneste jeg vinder, at fastholde mig selv i mere lidelse efter disse problemer. Derfor er det altid bedre at tage en dyb indånding og sige til dig selv: “Jeg har det fint, og jeg har tænkt mig at imødegå dette.”
  • Afprøv det. Sige højt en stærk “Jeg har det fint.”Sig det med overbevisning og energi. Straks, vil du bemærke en indvendig kraft, der vil hjælpe med at give dig det nødvendige skub for at løse disse problemer. Det kunne være, at tingene omkring dig er ikke gode, men du er nu parat til at konfrontere dem. Hvorfor ikke prøve det?

Anbefalet læsning efter “Ord der helbreder”:

7 vaner hos gode venner

2. Jeg kan gøre det

Kvinde der er bekymret

Glem aldrig at sætte stedordet “Jeg” foran denne sætning. Du har selv ansvaret for dit liv, og du skal tage ansvaret for dine problemer med henblik på at møde verden. Hvis du ikke finder motivationen inden i dig selv, kan ingen hjælpe dig med at finde den, ingen vil hjælpe dig så  meget som dig selv.

Fokuser ikke på dine egne begrænsninger eller led efter undskyldninger: “Jeg vil ikke være i stand til at gøre dette, fordi det er allerede for sent at ændre tingene”, der er andre, som er mere i stand til det end mig, hvorfor løbe risikoen selv? “…

Fald ikke ned i disse opgivende tanker. Kig på dig selv i spejlet og overbevis dig selv om at du har magten i dig til dette og alt. Denne “Jeg kan”-holdning er en af sætningerne, der kan heale og en vi alle burde sige højt hver dag.

3. Jeg fortjener det

Par der kigger paa hinanden - ord der helbreder

Og hvorfor ikke? Hvorfor fortjener du ikke et par timer hver dag for dig selv, for at nyde dine ting, dine hobbyer og lidt privatliv? Højst sandsynligt er du et af de mennesker, der altid gør alting for alle andre, der sætter andres behov over dine egne. Vær forsigtig, i sidste ende vil du kunne opdage at du har opbrugt al din energi. Og så pludselig opdage at de andre ikke engang huske alle de ting, du har gjort for dem.

Hold balance i dit liv. Deltag med andre, drag omsorg for dem. Men lad dem også tage hånd om dig, genkende din indsats, og give dig prioritet gang imellem. Og hvorfor ikke? Du fortjener det!

4. Det vil gå over

Kvinde der gaar - ord der helbreder

Måske har du lige nu et problem, der ikke tillader dig at leve livet fuldt ud, du bliver vred over problemet, det giver dig meget stress og det er allerede begyndt at gøre dig syg. Du har bemærket, at du er mere træt og disse negative tanker ikke forlader dit sind bare et eneste øjeblik… Du er selv begyndt at have migræne igen!

Stop op et minut og tænk, træk vejret, sid ned. Det er vigtigt, at du tænker over det faktum, at alt går, at livet er flydende, og at intet er permanent. Jo mere, at du sidder fast i disse ting, jo mere lider du. Hvis der er noget om dit forhold til din partner der generer dig, så tal med ham eller hende. Hvis der er noget, der ikke går godt på din arbejdsplads, så forsøg at løse det. Så du ikke “gemmer det væk.”  Hold ikke alt fanget inden i dig selv.

Livet kører i et hurtigt tempo og det vigtigste er at være opmærksom på her og nu, forståelse for, at intet er for evigt. Således er alt relativt, slap lidt mere af og gentag disse enkle   ord, der healer for dig selv. “Det vil gå over, alt vil gå over.

Læs også denne artikel efter “Ord der helbreder”:

Hvad sker der, når du dyrker yoga regelmæssigt?

5. Elsk!

Kærlighed heler, omgiver, beskytter og frigør på samme tid. Men når du bruger ordet  elsker som et middel til healing. Så henviser vi ikke kun til det, som du dedikerer til mennesker omkring dig og som udgør en del af dit liv.

Vi taler også om kærlighed til dig selv, den, som vil styrke din selvtillid, den som kommer til dig hver dag for at finde daglig lykke med hvilken du kan føle dig godt tilpas med dig selv og som du uden tvivl fortjener. Elsk din krop, elsk den, du er, din karakter, din personlighed. Når du har et problem, så vær opmærksom på, at du er den dygtigste og og mest hensigtsmæssige person til at finde løsningen. Hav tillid til dig selv, fordi du elsker dig selv, fordi du kender dig selv og du ved, at du har gode egenskaber.

Hvis en person ikke elsker sig selv, er det meget svært for dem at tilbyde kærlighed til andre. Derfor må du aldrig glemme dette vigtige ord.

Det kan interessere dig ...
7 giftige ord du skal undgå at bruge
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
7 giftige ord du skal undgå at bruge

Selvom du måske ikke tror det, så påvirker giftige ord ikke kun dem, vi siger dem til, men de undergraver også vores indre selv.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.