Tilbered lækre spareribs i sur-sød sauce med denne opskrift

Blandt de udførlige opskrifter med spareribs finder vi denne opskrift på spareribs i sur-sød sauce. Hvordan tilbereder man denne saftige ret?
Tilbered lækre spareribs i sur-sød sauce med denne opskrift
Maria Patricia Pinero Corredor

Bedømt og godkendt af ernæringsekspert Maria Patricia Pinero Corredor.

Sidste ændring: 26 september, 2023

Spareribs i sur-sød sauce er en delikatesse, som ofte findes på asiatiske restauranter. Dette er dog en af de retter, der virker komplekse, men som faktisk er nemme at lave.

I bund og grund ligger hemmeligheden bag smagen af denne ret i den søde og sure sauce. Det bedste ved at bruge ribs er, at deres struktur og saftighed behager både børn og voksne. Dette kan være en glimrende mulighed for at introducere børn til andre typer af smagsoplevelser. Læs videre, og vi giver dig opskriften.

Egenskaber ved sur-sød sauce

Spareribs i en sur-sød sauce

Selv om det kan virke, som om det bare er en ingrediens til smag, har sur-sød sauce betydelige ernæringsmæssige fordele. Den blanding af fødevarer, der bruges til at lave den, giver B-, C- og E-vitamin, jod og andre elementer, som i små mængder er gavnlige for os.

Det bedste ved denne sauce er, at den bliver lavet af primært naturlige ingredienser. Derfor vil det være bedre at tilberede den derhjemme end at vælge de kommercielle muligheder i butikkerne.

En opskrift på spareribs i sur-sød sauce

Opskriften er til fire personer. Når du ved det, kan du reducere eller øge mængderne i overensstemmelse hermed.

Ingredienser

 • 1 ½ kilo spareribs
 • 4 salathoveder
 • 1 forårsløg
 • 1 spiseskefuld paprika (15 g)
 • ½ grøn peberfrugt
 • 3 spiseskefulde eddike (45 ml)
 • Olivenolie
 • Salt (efter smag)
 • Sort peber (efter smag)
 • Vand
 • Persille

Ingredienser til saucen

 • 100 gram tomatsauce (almindelig eller ketchup)
 • 3 spiseskefulde riseddike (45 ml)
 • 2 spiseskefulde hvidvin (30 ml)
 • 2 spiseskefulde majsmel (raffineret) (30 g)
 • 3 spiseskefulde sukker (45 g)
 • Vand (efter  behov)

Tilberedning af spareribs i sur-sød sauce:

 1. Først skal du tilberede sur-sød sauce. Kom sukker, riseddike, hvidvin og ketchup i en gryde. Tilsæt lidt koldt vand og varm det op i et par minutter, indtil det reduceres og får en tykkere konsistens.
 2. Skil ribbenene fra hinanden og læg dem i en stor skål. Krydr kødet med salt og peber, og smør hvert stykke jævnt med olie.
 3. Læg det hele på en bageplade og sæt det i ovnen ved 200ºC i ca. 25 minutter.
 4. Sæt ikke kødet for tæt på toppen af ovnen for at undgå, at det brænder på.
 5. Fem minutter før bagetiden er gået, tages ribbenene ud og smøres med saucen. På den måde kan saucen sætte sig fast på kødet og karamellisere.
 6. Tilbered vinaigrette. Hertil hakker vi forårsløg i fine stykker og også den grønne peberfrugt. Bland begge dele i en skål med olivenolie, paprika, salt og lidt eddike.
 7. Åbn derefter salathovederne og fordel dem i en skål eller på en tallerken. Oven på dem hælder vi den vinaigrette, vi lige har tilberedt.
 8. Hver portion kan serveres med 4 spareribs, som vil blive ledsaget af salatbladene. For at afslutte tilberedningen af denne saftige ret bruger vi hakket persille som et dekorativt element.
 9. Tilsæt den ønskede mængde salt, og server retten varm.

Det ernæringsmæssige indhold af retten

Svinekød anrettet på tallerken

Det bedste ved at tilberede spareribs i sur-sød sauce ledsaget af vinaigrette er, at retten er afbalanceret. Selv om svinekød har et betydeligt kalorie- og fedtindhold, vil manglen på tunge kulhydrater afbalancere vægten og gøre dette måltid til et sundt alternativ.

At bage svinekødet og bruge olivenolie gør retten lidt mindre fedtet. Denne olie er en uudtømmelig kilde til fedtsyrer med store fordele for vores krop. Indtagelse af olivenolie bidrager til, at nervesystemet og hjertekarsystemet fungerer korrekt, og olien har også antiinflammatoriske egenskaber.

Sammenfattende er denne opskrift på spareribs i sur-sød sauce meget enkel, og den vil altid være en stor succes. Det vigtigste ernæringsmæssige aspekt er måske kombinationen af fedtstoffer og grøntsager for at sikre en sund balance.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Figueroa Y, Lucio N. (2018). Aplicación de pasta de pimiento rojo (Capsicum Annuum) como aditivo antioxidante en la elaboración de un chorizo parrillero. Universidad de Guayaquil, Facultad de Ingeniería Química. Disponible en: http://repositorio.ug.edu.ec/handle/redug/35913
 • Mahecha M, Cortes M, Rodríguez E. (2010). Evaluación del Secado de Perejil Aplicando Técnicas de Deshidratación Osmótica Como Pretratamiento. Revista Facultad Nacional de Agronomía, Medellín, 63(2), pp. 5693-5705. Disponible en:   https://www.redalyc.org/pdf/1799/179918602022.pdf
 • Prado G. (2011). Usos y beneficios de la cebolla en la cocina ecuatoriana. Trabajo de titulación para la obtención del título de Ingeniera
  en Administración de Empresas Gastronómicas.
 • Zamora M, Bánez F, Bánez C, et al. (2004). Aceite de oliva: influencia y beneficios sobre algunas patologías. Anales de Medicina interna, Madrid, 21(3). Disponible en: https://scielo.isciii.es/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0212-71992004000300010

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.